De Ce Sa Consumi Zahar De curmale?
Vrei un indulcitor sanatos? Iti recomandam zaharul din curmale, un indulcitor natural si un excelent inlocuitor al zaharului.
Pentru ca sanatatea este cea mai importanta, foloseste alternative naturale la zahar! Poti consuma pasta de curmale, sirop de curmale si zahar de curmale.

Curmalele sunt printre cele mai consumate fructe din lume. Sunt pline de antioxidanti si o sursa naturala de vitamine si fibre.
Curmalele sunt o sursa foarte buna de energie. Contin glucoza si fructoza pe langa minerale esentiale si antioxidanti.
Completeaza aportul zilnic necesar de minerale precum:
- magneziu, calciu, sodiu, potasiu, zinc, fosfor, fier, cupru, mangan. (Curmalele au mai mult potasiu decat bananele.)
Deasemenea, curmalele contin:
- niacin, acid pantotenic, colina, folat, betaina, vitaminele A, B6 si K.
Curmalele te pot scapa de constipatie. Sunt excelente pentru o digestie buna, mai ales pentru cei care au probleme cu constipatia. Sunt un laxativ natural.
Contine multe fibre benefice organismului. Au un indice glicemic scazut pentru ca fibrele incetinesc absorbtia zaharului in organism.
Spre deosebire de zahar, pudra de curmale nu se dizolva complet in apa.
Despre beneficiile consumului de curmale am mai vorbit si in alte articole. Poti vedea cum sa faci pasta de curmale, aici. Marmelada Sau Pasta de Curmale.
Cum se obtine zaharul de curmale?
Curmalele proaspete au mai putine zaharuri. Daca vrei sa faci zahar, ai nevoie de curmale dulci, aflate in ultimul stadiu de maturare.
Curmalele sunt uscate si apoi macinate pana se obtine o pudra asemanatoare zaharului brut, la culoare. Astfel, curmalele isi pastreaza toti nutrientii, vitaminele si mineralele de care are nevoie organismul uman.

Avantajele folosirii zaharului de curmale
Daca iti place gustul usor de caramel, atunci zaharul din curmale este perfect pentru tine. Curmalele sub forma de pudra sau zahar sunt gata de folosire imediat.
Desigur, poti folosi curmale pentru a face pasta dar acestea trebuie tinute la hidratat cateva ore inainte. Pentru asta este nevoie de timp. In schimb, zaharul din curmale este varianta cea mai rapida pe care o poti folosi pentru a-ti indulci desertul preferat.
Cum sa faci zahar din curmale acasa?
Poti sa-ti faci zahar din curmale chiar tu acasa.
Ai nevoie de curmale pe care sa le pui la uscat sau la deshidratat.
Foloseste curmale naturale, netratate cu sulfiti!
Scoate samburii inainte de a le pune la uscat sau foloseste curmale fara samburi!
Dupa ce te-ai asigurat ca sunt uscate complet, poti sa le macini la o rasnita.
Daca folosesti zaharul din curmale la prajituri si deserturi, nu trebuie sa le macini foarte fin.
Uite, aici, o Reteta de Prajitura cu Curmale care s-ar putea sa-ti placa.
Pentru zahar de curmale ai nevoie de o cana de curmale uscate, o rasnita si putina rabdare.
Poti pastra zaharul de curmale intr-o punga de hartie sau uintr-un borcan de sticla.
Depoziteaza zaharul din curmale intr-un loc uscat si racoros!
De ce sa consumi curmale?
Consuma curmale regulat daca vrei:
- sa ai energie rapid.
- sa-ti imbunatatesti digestia.
- sa-ti stimulezi imunitatea
- sa-ti intaresti oasele.
- ai scapi de anemia de fier.
- ai nevoie de o sursa naturala de minerale.
- sa-ti mentii sanatatea inimii.
Disclaimer! Daca ai anemie de fier, este posibil sa existe un dezechilibru al acidului gastric in stomac, ceeace ce duce la o malabsorbtie a fierului si a viteminei B12. Fa-ti analizele medicale periodice si consulta medicul specialist!
Atentie! Curmalele contin fructoza! Consuma-le cu moderatie!
Crezi ca zaharul din curmale este o alternativa buna la zaharul din trestia de zahar? Ai incercat zaharul din curmale? Cum ti s-a parut? Spune-ne parerea ta intr-un comentariu mai jos!
eJuliana.ro - Magazin de cadouri
Cadouri de Botez şi Nunta | Magazin online, Bucureşti
Vezi produse în magazin