Trei idei de decor pentru gradina

Trei idei de decor pentru gradina

Odata cu sosirea primaverii, daca locuim intr-o casa cu o curte interioara, cu siguranta ne gandim la diferite idei de decor pentru gradina. In continuare iti vom propune trei idei de decor pentru gradina ta, pentru ca aceasta sa fie oaza ta de liniste, indiferent de dimensiunile sale.
Pentru a realiza un decor pentru gradina inedit, nu este necesar nici sa cheltuim foarte multi bani pentru achizitionarea materialelor, nici sa apelam la experti. Tot ce ne trebuie sunt putina imaginatie si dragoste fata de natura.

Pietre de rau decor pentru gradina

O idee ingenioasa de decor pentru gradina este folosirea pietrelor de rau. Pietrele de rau pot avea dimensiuni si culori diferite si pot avea forme asimetrice, acest aspect oferind unicitate oricarui decor cu pietre.
Pietrele pot fi folosite atat pentru pavarea unei alei in gradina, cat si pentru amenajarea unor decoruri cu adevarat spectaculoase, precum o fantana arteziana sau un mic iaz cu pesti. Pentru aceasta, va fi nevoie sa sapi o groapa in gradina ta, pe care apoi sa o cimentezi, asemenea unei piscine. Umple-o cu apa si aseaza vertical inauntrul ei o pompa de apa, apoi aseaza pe suprafata apei cativa nuferi. Rezultatul este o fantana arteziana spectaculoasa.

Fantana dde gradina idei de decor pentru gradina
Daca iti doresti un decor pentru gradina in stil rustic, acesta este foarte simplu de realizat, daca vei pune accentul pe obiecte decorative realizate din lemn sau lut, adica roadele pamantului. Daca in gradina ta exista si un foisor, acesta poate fi decorat rustic cu ajutorul unor tesaturi traditionale romanesti, pe care le poti folosi pentru a realiza o fata de masa sau huse pentru scaune. De asemenea, poti decora stalpii foisorului folosind ghivece cu plante curgatoare sau chiar impletituri realizate din porumb, usturoi si multe altele. Pe grindele foisorului poti agata cateva canute din lut, realizate manual si pictate in culori traditionale.

Citeste si:  Talismane norocoase si cadouri care aduc noroc

Trei idei de decor pentru gradina
Daca iti doresti o gradina moderna, in aceasta, elementele centrale vor fi realizate din metal sau sticla. Poti opta pentru lampi si felinare din metal si sticla, realizate cu un design modern sau chiar pentru lampi cu panouri solare, care vor folosi energie solara, ecologica si economica. De asemenea, ghivecele pentru flori pot fi realizate din sticla, colorata sau mata, care vor aduce cu siguranta un aspect modern gradinii tale.Trei idei de decor pentru gradina
Indiferent ce decor pentru gradina vei alege, vedetele acesteia vor fi florile, iar de aceea, nu trebuie sa uitam ca o gradina sanatoasa este si frumoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *