Tort De Morcovi Fara Gluten Si Fara Zahar

Tort Vegan de Morcovi Fara Gluten si Fara Zahar

Astazi facem o reteta de dulce sanatos, vegan, un tort de morcovi fara gluten si fara zahar. Este o reteta de desert delicios fara coacere pe care o poti face si tu daca nu vrei sa consumi gluten sau zahar.

Potyi sa vezi reteta in varianta video, pe canalul de you tube 100 de ani – retete fara alergeni, aici:

Ingrediente – Reteta tort raw vegan cu morocovi, nuca si faina de cocos

Pentru aceasta reteta fara gluten, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

Pentru a face blatul, avem nevoie de:

  • 250g morcovi cruzi dați pe răzătoarea mică
  • 650-700g marmeladă de curmale/piure de banane (Reteta de pasta sau marmelada de curmale, aici)
  • 300g nuci românești sau pecan
  • 2 lingurițe extract vanilie
  • 1 vf de cuțit sare brută
  • 1cm ghimbir proaspăt ras ( 1 linguriță pudră)
  • 1 vf de cuțit de cuișoare măcinate
  • 1 vf de cutit de nucșoară
  • Coaja rasă de portocală 1-2 linguri
  • 120g făină de cocos (făină de cocos fără gluten)
  • 40-50g stafide simple sau hidratate în amaretto sau orice alt lichior/cognac (opțional)

Pentru a face crema, avem nevoie de:

  • 150g nucă românească sau caju hidratate peste noapte sau 1 ora in apa fierbinte
  • 100g partea grasă de la conserva de lapte de cocos sau cremă de brânză
  • 50ml suc de portocală/mandarină
  • 4 linguri sirop natural, marmeladă de curmale, miere sau îndulcitor solid* (* adăugăm extra 30ml suc citrice)
  • 1 linguriță extract vanilie
  • coajă rasă de portocală
Citeste si:  Chec cu curmale fara zahar

Alegem niste morcovi mai dulci.

Deasemenea, alegem nuci de calitate!

Clatim nucile de mai multe ori si le punem la hidratat.

Dupa ce am hidratat nucile, ne putem apuca de treaba.

Cum facem reteta?

  • Intr-un bol, amestecam faina de cocos cu nuca maruntita, morcovii (dati pe razatoarea mica) si restul ingredientelor.
  • Adaugam si stafidele.
  • Amestecam pana obtinem un aluat destul de consistent.
  • Formam tortul
Cum facem crema?

Pregatim ingredientele pentru crema si le punem pe toate intr-un blender.

Dam la blender nucile impreuna cu restul ingredientelor pana cand obtinem o crema foarte fina.

Cum facem blatul?

Poti forma un tort rotund daca ai tava de tort dar poti sa-l pui si intr-o tava patrata si poti sa-l tai in patratele. Tu alegi forma.

Luam aluatul obtinut si il asezam frumos in forma de tort sau tava pe care o ai la dispozitie.

Mai intai, formam cam 1,5 cm de aluat pentru baza tortului.

Punem crema, apoi formam stratul doi al tortului si apoi din noi crema.

Mai punem un strat de aluat si apoi crema de deasupra.

Tort de morcovi fara gluten si fara zahar
Tort de morcovi fara gluten si fara zahar
La frigider

Dam la frigider pentru minim 5 ore apoi il putem scoate pentru a-l orna.

Il poti consuma oricand dar daca astept pana a doua zi cand isi trage toate aromele, tortul va fi delicios.

Pofta Buna!

Citeste si:  Chifteluțe Vegetariene Crocante cu Dovlecel și Mozzarella Vegană – O Rețetă Simplă și Delicioasă!

Il poti pastra la frigider pana la 5 zile.

Aboneaza-te la canalul de retete 100 de ani – Retete fara Alergeni!

Lasa un comentariu mai jos si spune-ne cum a iesit reteta de tort de morcovi fara gluten si fara zahar in varianta raw-vegana!

Vrei sa afli cum sa poti face si alte bunatati fara zahar, fara gluten si alti alergeni? Urmareste-ne aici si pe canalul de you Tube!

Poti propune si alte retete sanatoase pe care sa le pregatim in acest blog sau pe canalul de retete.

Nu uita sa te abonezi la canalul de you tube – 100 de ani – Retete fara alergeni – Retetele Longevitatii, daca vrei sa vezi ai alte retete de paine sau dulciuri facute din ingrediente sanatoase, fara gluten sau zahar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *