Tinuta armonioasa si secretul ei

Tinuta armonioasa si secretul ei pe care trebuie sa il stii si tu

Secretul consta in… combinarea corecta a culorilor! Cum ne alcatuim o tinuta armonioasa este intrebarea pe care ne-o punem zi de zi atunci cand stam in fata dulapului si ne gandim ce urmeaza sa purtam in ziua respectiva.

Ei bine, va spun sincer ca raspunsul la aceasta intrebare este mult mai simplu decat pare! De fapt, orice tinuta la moda, pentru a fi una de succes, trebuie sa tina cont de acest principiu simplu.

Atunci cand avem in vedere niste reguli simple de potrivire a culorilor intre ele, totul devine mult mai practic si mai usor. Pentru a ne usura si mai mult  munca, ne putem ghida simplu dupa roata culorilor, adica reprezentarea grafica a modului in care sunt sunt formate culorile.

Haideti sa va spun exact care este procedeul de orientare in lumea culorilor.

Cum sa ne alcatuim o tinuta armonioasa.

Cum sa ne alcatuim o tinuta armonioasa pe baza combinarii corecte a culorilor?

Cel mai important aspect este sa tinem cont de urmatoarele lucruri: culorile primare sunt ROSU, ALBASTRU si GALBEN, iar culorile secundare sunt formate prin combinarea culorilor primare. Acestea sunt: VIOLET (format din rosu + albastru), VERDE (format din albastru + galben), PORTOCALIU (format din rosu + galben).

Culorile primare si secundare care stau una langa cealalta in roata culorilor se considera similare una cu cealalta. De exemplu, albastru este similar cu verde si cu violet / portocaliu este similar cu rosu si galben. Aceste culori se asorteaza frumos una cu cealalta, avand adesea efect de atenuare reciproca.

Citeste si:  De ce nu se mai înțeleg cuplurile?

Culorile complementare sun culorile primare si secundare care se afla in parti opuse ale rotii culorilor. Un exemplu in acest sens este albastrul care e complementar cu portocaliul / violetul care este complementar cu galben. Se numesc culori complementare deoarece culorile pe care le completeaza se evidenteaza si par mai puternice una langa cealalta decat luate separat.

ROSU, care exprima energie, incredere si control, are culori similare: violet si portocaliu, iar culoarea complementara este verde.

Cum sa ne alcatuim o tinuta armonioasa.

ALBASTRU, care este culoarea ratiunii si a seriozitatii, are culori similare verde si violet, iar culoarea complementara este portocaliu.

Cum sa ne alcatuim o tinuta armonioasa.

GALBEN, care exprima bucurie, optimism si imaginatie, are culori similare verde si portocaliu, iar culoarea complementara este violet.

Cum sa ne alcatuim o tinuta armonioasa.

VERDE, care exprima calm si siguranta, are culori similare albastru si galben, iar culoarea complementara este rosu.

Cum sa ne alcatuim o tinuta armonioasa.

VIOLET, care sugereaza creativitate si sensibilitate, are nuante similare albastru si rosu, iar culoarea complementara este galben.

Cum sa ne alcatuim o tinuta armonioasa.

PORTOCALIU, care exprima relaxare interioara si care denota o atitudine prietenoasa, are nuante similare rosu si galben, iar culoarea complementara este albastru.

Cum sa ne alcatuim o tinuta armonioasa.

ALBUL si NEGRUL se pot asorta cu orice culoare, chiar si una cu cealalta.

Tinuta armonioasa are intotdeauna la baza combinatia culorilor si textura. Acum ca stii mai multe detalii despre acest mic secret, vei putea combina mai usor piesele vestimentare pentru a crea tinute deosebite.

Sumar
Tinuta armonioasa si secretul ei
Nume Articol
Tinuta armonioasa si secretul ei
Descriere
Atunci cand avem in vedere niste reguli simple de potrivire a culorilor intre ele, totul devine mult mai practic si mai usor. Pentru a ne usura si mai mult munca, ne putem ghida simplu dupa roata culorilor, adica reprezentarea grafica a modului in care sunt sunt formate culorile.
Autor
Publicat de
Juliana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *