Tartă sărată fără gluten – Tarta cu Quinoa si Hrisca
Astazi facem o reteta speciala, facem o tarta cu legume fara gluten. Cu siguranta o sa-ti placa foarte mult. Poti vedea reteta in varianta video pe canalul 100 de ani – Retetele Longevitatii.
Ingrediente – Tarta sarata cu legume
Am facut tarta in tavă cu diametru 24cm. Daca aveti o tava mai mare, trebuie sa modificati cantitatile.
Pentru tava mare de la aragaz, triplați cantitatile
Baza Tarta cu legume din quinoa si hrisca
- 300g mix de boabe de Quinoa și Hrișcă verde
- 275g apă
- 75g ulei măsline
- 1 linguriță sare
- Condimente după gust
- 1 pliculeț praf de copt *pt 500g făină din grâu
- Sau 5g bicarbonat+5g sare de lămâie. Tutorial praf de copt de casă • „Praf de copt” fa…
- Vegetarienii pot adăuga 2 ouă în compoziție
- Celiacii să folosească ingrediente etichetate fără gluten.
Umplutura pentru tarta in varianta vegana
- 150g boabe fasole fiartă, năut, linte, mazăre, tofu cubulețe
- 200g legume cubulețe
Umplutura pentru tarta cu legume in varianta Vegetariana
- 150g brânză telemea sau cașcaval
- 200g legume cubulețe
Cum coacem?
Coacem 45-50min la 180C – facem testul scobitorii.
Ungem tarta cu ulei imediat cum o scoatem din cuptor, pentru a avea o crustă moale.
Când se răcește puțin, o scoatem din hârtia de copt și o lăsam pe un grilaj la răcit cel puțin 30min înainte sa porționăm.
Unde pastram tarta?
Tarta sarata cu quinoa si hrisca se păstrează la frigider acoperită cu o pungă sau în caserolă pâna la 4 zile.
O sa-ti placa la nebunie! Pofta buna!
Daca vrei si ceva dulce, poti incerca si Tarta vegana cu fructe pe care o poti vedea aici.
Aboneaza-te la canalul 100 de ani – Retetele Longevitatii!
Vrei sa vezi si alte retete de paine si dulciuri sanatoase? Nu uita sa te abonezi la canalul 100 de ani – Retetele Longevitatii! Lasa un comentariu mai jos si spune-ne cum a iesit reteta de tarta vegana cu legume!
eJuliana.ro - Magazin de cadouri
Cadouri de Botez şi Nunta | Magazin online, Bucureşti
Vezi produse în magazin