Tarta Cu Legume Fara Gluten

Tartă sărată fără gluten  – Tarta cu Quinoa si Hrisca

Astazi facem o reteta speciala, facem o tarta cu legume fara gluten. Cu siguranta o sa-ti placa foarte mult. Poti vedea reteta in varianta video pe canalul 100 de ani – Retetele Longevitatii.

Ingrediente – Tarta sarata cu legume

Am facut tarta in tavă cu diametru 24cm. Daca aveti o tava mai mare, trebuie sa modificati cantitatile.

Pentru tava mare de la aragaz, triplați cantitatile

Baza Tarta cu legume din quinoa si hrisca

  • 300g mix de boabe de Quinoa și Hrișcă verde
  • 275g apă
  • 75g ulei măsline
  • 1 linguriță sare
  • Condimente după gust
  • 1 pliculeț praf de copt *pt 500g făină din grâu
  • Sau 5g bicarbonat+5g sare de lămâie. Tutorial praf de copt de casă • „Praf de copt” fa…
  • Vegetarienii pot adăuga 2 ouă în compoziție
  • Celiacii să folosească ingrediente etichetate fără gluten.
Umplutura pentru tarta in varianta vegana
  • 150g boabe fasole fiartă, năut, linte, mazăre, tofu cubulețe
  • 200g legume cubulețe
Umplutura pentru tarta cu legume in varianta Vegetariana
  • 150g brânză telemea sau cașcaval
  • 200g legume cubulețe
Cum coacem?

Coacem 45-50min la 180C – facem testul scobitorii.

Ungem tarta cu ulei imediat cum o scoatem din cuptor, pentru a avea o crustă moale.

Când se răcește puțin, o scoatem din hârtia de copt și o lăsam pe un grilaj la răcit cel puțin 30min înainte sa porționăm.

Citeste si:  Tort Fara Gluten Din Quinoa Sau Hrisca
Unde pastram tarta?

Tarta sarata cu quinoa si hrisca se păstrează la frigider acoperită cu o pungă sau în caserolă pâna la 4 zile.

O sa-ti placa la nebunie! Pofta buna!

Daca vrei si ceva dulce, poti incerca si Tarta vegana cu fructe pe care o poti vedea aici.

Aboneaza-te la canalul 100 de ani – Retetele Longevitatii!

Vrei sa vezi si alte retete de paine si dulciuri sanatoase? Nu uita sa te abonezi la canalul 100 de ani – Retetele Longevitatii! Lasa un comentariu mai jos si spune-ne cum a iesit reteta  de tarta vegana cu legume!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *