Suport de lumanare T-light

Ce este un suport de lumanare T-light?

Daca ai deja un suport de lumanare T-light acasa stii despre ce vorbesc. Este acel obiect decorativ cu o anumita utilitate daca ne gandim ca este folosit cu lumanari parfumate.

Printre obiectele de decor cu utilitate, putem enumera si un suport de lumanare T-light, facut de obicei din sticla sau ceramica. Se numeste suport de lumanare T-light sau Tea light.

Ce inseamna ”T-light”? Nu stiu cat va preocupa denumirile unor produse de decoratiuni interioare care provin din cultura britanica.

Ce trebuie sa stii despre suportul de lumanare T-light?

Exista un suport pentru lumanare care are un nume interesant in limba Engleza. Niciodata nu am stiu de ce acest obiect se numeste ”T-light” sau ”T-lite”, cum l-am mai gasit.

De unde provine denumirea acestui suport de lumanare T- light?

Un ‘’T-light’’ sau ‘’T-lite’’ este de fapt, un suport pentru lumanare decorativ. In general se folosesc lumanarile pastila cu acest tip de suport dar nu este obligatoriu, depinde de dimensiunea acestuia.

suport-lumanare-sticla-hest
Vindem acet tip de obiect de decor foarte apreciat de foarte mult timp. Denumirea suportului pentru lumanare apare asa in orice catalog de decoratiuni interioare.

Intotdeauna m-am intrebat de ce se numesteun suport de lumanare,  ”T-light” dar abia de curand am aflat povestea care se ascunde in spatele numelui misterios.

Citeste si:  Cabina telefonica londoneza

Cam tarziu am descoperit,  e adevarat, asta pentru ca am prostul obicei de a lua lucrurile asa cum sunt fara a pune intrebari sau a cauta raspunsuri. Stiu, este bine sa pui intrebari cand trebuie si sa incerci sa afli raspunsuri, cand ai nevoie de ele. Oricum, de aflat, am aflat secretul.

T stands for Tea, T tine locul cuvantului Tea, ceai

Probabil, si tu te-ai gandit ca T este doar o litera care se pronunta similar cu tea. Ei, bine, ”T” vine de la ‘’Tea’’, si nu de la forma literei ”T’ ‘ din alfabet. Este pronuntata la fel, in limba Engleza, asa cum imi imaginam. Si da, stim cu totii ca  ”tea” inseamna ‘’ceai’’ in limba Engleza.

suport-ceainic-lumanare

De ce suport de lumanare T-light?

Ce legatura are ceaiul cu suportul pentru lumanare? Aparent nu are nici o legatura,  pentru noi cel putin. Pentru englezi are legatura. Toata lumea cunoaste pasiunea englezilor pentru ceai.

In India, inainte de ocupatia britanica, interesul pentru ceai era foarte scazut, aproape de zero.

Acum, India este una dintre cele mai mari tari consumatoare si producatoare de ceai din lume.

In afara de afaptul ca sunt o multime de sortimente de ceai, de care poate nici nu am auzit, sunt si o multime de metode de pregatire a ceaiului.

Suport de lumanare T-light pentru a pastra ceaiul cald

Se pare ca pentru a pastra ceaiul cald si dupa ce au oprit focul, englezii au inventat un suport pentru ceainic. Este vorba de un suport , din ceramica de obicei , cu o lumanare peste care se pune ceainicul.Ceramica-Ciocolat-Fondue-jpg

Citeste si:  Cadouri de ziua femeii

Folosirea unui suport cu lumanare a fost extinsa si la ‘’fondue’’ vasul de ceramica in care se topeste ciocolata.

Cam acelasi lucru este si candela de aromaterapie. Doar ca o candela de aromaterapie este facuta dintr-o singura bucata, de obicei.

Sunt si exceptii. Exista unele candele care au capac detasabil. Rezervorul care functioneaza ca si capac este detasabil. Acesta este un avantaj atunci cand vrem sa schimbam apa fara sa luam tot vasul cu noi.

Spre deosebite de candela, suportul de lumanare T-light pentru ceainic si cel pentru vasul de fondue. este folosit in bucatarie.

Suport de lumanare T-light decorativ

De aici pana la crearea suportului de lumanare decorativ nu a fost decat un pas. Desi acestea sunt facute doar in scop decorativ, numele suportului cu lumanare a ramas la fel: ’’T-light’’.

In ceea ce priveste materialul din care este facut un suport de lumanare T-light, acesta trebuie sa fie unul sigur. Nu trebuie sa fie inflamabil, din motive lesne de inteles. Avem modele facute din ceramica, sticla, metal sau chiar piatra naturala. Eu le prefer pe cele din ceramica si pe cele facute din piatra naturala.

Unde gasesc sa achizitionez un suport de lumanare T-light?

Puteti achizitiona suporturi decorative tip T-light din magazinele de decoratiuni interioare si cele care vand cadouri de casa noua.

Citeste si:  Marturii de nunta ieftine si frumoase

Pentru comenzi online, vizitati magazinul ejuliana.ro, la sectiunea Decoratiuni interioare. Pentru confirmarea stocului, sunati la numarul de telefon al magazinului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *