Suport de lumanare T-light


Suport de lumanare T-light

Printre obiectele de decor cu utilitate, putem enumera si un suport de lumanare T light, facut de obicei din sticla sau ceramica. Se numeste suport de lumanare T-light sau tea light.

Ce inseamna ”T-light”? Nu stiu cat va preocupa denumirile unor produse de decoratiuni interioare care provin din cultura britanica.


Exista un suport pentru lumanare care are un nume interesant in limba Engleza. Niciodata nu am stiu de ce acest obiect se numeste ”T-light” sau ”T-lite”, cum l-am mai gasit.
Un ‘’T-light’’ sau ‘’T-lite’’ este de fapt, un suport pentru lumanare decorativ. In general se folosesc lumanarile pastila cu acest tip de suport dar nu este obligatoriu, depinde de dimensiunea acestuia.

suport-lumanare-sticla-hest
Vindem acet tip de obiect de decor foarte apreciat de foarte mult timp. Denumirea suportului pentru lumanare apare asa in orice catalog de decoratiuni interioare. Intotdeauna m-am intrebat de ce se numesteun suport de lumanare,  ”T-light” dar abia de curand am aflat povestea care se ascunde in spatele numelui misterios.

Cam tarziu am descoperit,  e adevarat, asta pentru ca am prostul obicei de a lua lucrurile asa cum sunt fara a pune intrebari sau a cauta raspunsuri. Stiu,  e bine sa pui intrebari cand trebuie si sa incerci sa afli raspunsuri cand ai nevoie de ele dar, oricum, de aflat am aflat secretul.
Ei, bine, ”T” vine de la ‘’Tea’’, si nu de la forma literei ”T’ ‘ din alfabet, pronuntata la fel in limba Engleza, asa cum imi imaginam. Si da, stim cu totii ca  ”tea” inseamna ‘’ceai’’ in limba Engleza.

suport-ceainic-lumanare

Ce legatura are ceaiul cu suportul pentru lumanare?Aparent nu are nici o legatura,  pentru noi cel putin. Pentru englezi are legatura.Toata lumea cunoaste pasiunea englezilor pentru ceai.
In afara de afaptul ca sunt o multime de sortimente de ceai, de care poate nici nu am auzit, sunt si o multime de metode de pregatire a ceaiului.ceainic-cu-briose
Se pare ca pentru a pastra ceaiul cald si dupa ce au oprit focul, englezii au inventat un suport pentru ceainic. Este vorba de un suport , din ceramica de obicei , cu o lumanare peste care se pune ceainicul.Ceramica-Ciocolat-Fondue-jpg

Folosirea unui suport cu lumanare a fost extinsa si la ‘’fondue’’ vasul de ceramica in care se topeste ciocolata. Cam acelasi lucru este si candela de aromaterapie doar ca este facuta dintr-o singura bucata, spre deosebite de suportul pentru ceainic si cel pentru vasul de fondue.

candela-aromaterapie
De aici pana la crearea suportului de lumanare decorativ nu a fost decat un pas. Desi acestea sunt facute doar in scop decorativ, numele suportului cu lumanare a ramas la fel:’’T-light’’.

Suport pentru lumanare, ceas de birou,caseta de bijuterii si rama foto Hestia.

Suport de lumanare T-light
Suport de lumanare T-light

Pentru comenzi online, vizitati magazinul ejuliana.ro, la sectiunea Decoratiuni interioare. Pentru confirmarea stocului, sunati la numarul de telefon al magazinului!

Citeste si:  6 lucruri esentiale in geanta unei femei
Sumar
Suport de lumanare T-light
Nume Articol
Suport de lumanare T-light
Descriere
Un ‘’T-light’’ sau ‘’T-lite’’ este de fapt, un suport pentru lumanare decorativ. In general se folosesc lumanarile pastila cu acest tip de suport dar nu este obligatoriu, depinde de dimensiunea acestuia.
Autor
Publicat de
Juliana
Logo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *