Ce trebuie sa stii despre superstitii de nunta

Ce trebuie sa stii despre superstitii de nunta?

Iata ce trebuie sa stii despre superstitii de nunta in traditiile populare romanesti si nunumai. Superstitiile sunt credinte populare legate de noroc care sunt pastrate si transmise de la o generatie la alta.

Ca si alte evenimente importante din viata omului, nunta este influentata de superstitii si traditii. O multime de superstitii de nunta sunt atat de vechi si au devenit atat de naturale incat ele sunt luate ca atare.

Nimeni nu se mai intreaba ce inseamna. Unele dintre aceste superstitii de nunta sunt legate de credintele populare si de cultura fiecarui popor dar de cele mai multe ori, ele sunt legate de noroc, sanatate si bunastare. Incepand cu momentul in care fata primeste inelul de logodna, incep superstitiile si traditiile populare.

Cadouri pentru miri
Verigheta. Cercul fara sfarsit al verighetei simbolizeaza eternitatea. Cei doi sunt sortiti unul celuilalt pentru totdeauna. Prima verigheta sau inele de casatorie dateaza din Egiptul Antic.
Rochia de mireasa. In trecut, rochia de mireasa nu a fost intotdeauna alba. Mireasa purta cea mai frumoasa rochie la nunta ei. Rochia alba simbolizeaza puritatea. Se considera ca este ghinion daca se rupe rochia de mireasa in ziua nuntii sau cu o zi inainte.

Unii considera ca aduce ghinion daca mireasa participa la crearea rochiei de nunta, altii, din contra, considera ca aduce noroc. Cred ca ghinionul sau norocul aici, depinde de cat de priceputa este mireasa.

Citeste si:  Set desfacator pentru sticla de vin Juliana

rochia de mireasa
Voalul miresei
Voalul miresei este important pentru induce confuzie ghinionului sau spiritelor rele. Ridicarea voalului inseamna ca mireasa paraseste casa parintilor ei si se alatura mirelui.
Ceva vechi, ceva albastru, ceva imprumutat. A purta ceva vechi inseamna continuitatea. Ceva nou inseamna viitorul casatoriei si a familiei. Ceva imprumutat de la o femeie al carei mariaj este fericit, inseamna sa faci casatoria fericita. Ceva albastru simbolizeaza fidelitatea, dragostea si norocul in casatorie.
Data nuntii. Superstiile legate de data nuntii, aveau legatura cu luna plina. Se spune nunta trebuie sa aiba loc in zile cu luna plina. Multe alte traditii au legatura cu luna plina si astazi, la multe popoare, mai ales cele orientale.
Vremea la nunta sau superstitii legate de vreme. Aduce ghinion sau noroc daca ploua in ziua nuntii? Daca e soare, e mai placut pentru miri si pentru invitati.

Dar daca ploua? Exista interpretari si superstitii si legate de ploaie in ziua nuntii. Ploaia inseama belsug si fertilitate, deci este un lucru bun daca ploua in ziua nuntii. Pentru unii poate fi noroc pentru altii poate fi ghinion. Depinde cum interpretezi.

Sedinta foto inedita cu evantai si umbrela din dantela. superstitii de nunta
Superstitii de nuntaTraditia aruncatului cu orez sau grau cand mirii pleaca de la cununie sau de la biserica are, desigur, legatura cu prosperitatea si fertilitatea.
Superstitii inainte de nunta. Mirele nu trebuie sa vada mireasa in rochie de mireasa inainte de nunta. Se considera ghinion daca mirele isi vede mireasa imbracata in rochie de nunta inainte de momentul cununiei la biserica.
Mireasa nu trebuie sa se mai uite inca o data in oglinda inainte de a parasi incaperea pentru ca aduce ghinion. Daca totusi o face, ea trebuie sa lase ceva minor, nepus, o agrafa, un ac etc, pe care sa le pune in drum spre iesire.
Buchetul miresei. Mireasa trebuie sa arunce buchetul si persoana care il va prinde, va fi prima care se va casatori.
Traditii legate de cadourile de nunta. In trecut, cadourile de nunta aveau legatura cu simboluri importante legate de fidelitate, fertilitate, noroc si prosperitate. Astazi, acestea au legatura mai mult cu utilitatea si frumusetea lor.

Citeste si:  Rame foto de familie cu aspect vintage

cadouri pentru miri, cadouri de nunta
Se spune ca nu trebuie dai cadou de nunta, niciodata, foarfeci sau cutite pentru ca semnifica destramarea casatoriei. Deasemenea, oglinda nu trebuie sa fie oferita niciodata cadou la nunta pentru ca se poate sparge si asta aduce ghinion cuplului.
In unele culturi, precum India sau Japonia, daca dai bani mirilor trebuie sa o faci oferind bancnote cu numar fara sot. Cele cu sot aduc ghinion pentru ca pot fi impartite la doi. Cei mai multi dintre noi avem anumite credinte si superstitii leagte de aproape orice. Tu ce superstii ai?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *