Supa crema de morcovi cu ghimbir si turmeric

Supa crema de morcovi cu ghimbir si turmeric

Cauti o reteta de supa care sa-ti placa? Incearca supa crema de morcovi cu ghimbir si turmeric! Este delicioasa!

Supa crema de morcovi cu ghimbir face parte dintre acele alimente pe care le consumam atat ca remediu cat si pentru placerea gustului.

”Fie ca hrana sa-ti fie medicament si medicamentul sa-ti fie hrana! spunea Hipocrate.

Alimentatia are un rol foarte important in pastrarea sanatatii. De ce sa dai banii pe medicamente care au efecte secundare cand poti folosi chiar mancarea, drept ”medicament”, sau remediu sanatos pentru corpul tau?

Supa de morcovi cu ghimbir si turmeric este preferata mea

Nu as fi crezut niciodata ca aceasta supa crema de morcov cu ghimbir si turmeric va ajunge una din preferatele mele. Este o reteta simpla, rapida si foarte usor de facut. In plus, este absolut delicioasa si foarte sanatoasa.

Nici macar nu ai nevoie de masurarea ingredientelor. Eu nu prea respect de obicei, acest aspect al retetei. Nu iti recomand asta, mai ales daca iti place sa masori totul. Pentru cine nu este obisnuit sa gateasca, am enumerat mai jos, cantitatile necesare la fiecare dintre ingrediente.

Supa crema de morcovi cu ghimbir si turmeric

Supa de morcovi cu ghimbir si turmeric

Ingrediente:

Acestea sunt ingredientele de care ai nevoie pentru supa crema de morcovi cu ghimbir si turmeric:

  • 5 cartofi medii, curatati si taiati cubulete
  • 3 morcovi medii feliati
  • 2 cepe medii taiate in bucati
  • o bucata de ghimbir curatat si dat pe razatoarea mica
  • o jumatate de lingurita de turmeric ( curcuma)
  • sare si piper dupa gust
  • o lingurita de oregano uscat, busuioc proaspat sau uscat si o legatura de patrunjel ( se poate folosi si patrunjel uscat)
  • smantana de cocos (optional)
  • apa, cat sa acopere legumele
  • 2-3 linguri de ulei de masline
Citeste si:  Tarta vegana cu fructe si crema de vanilie delicioasa
morcovi supa de morcovi
oregano, busuioc, marar
Ceapa, cartofi, morcovi , patrunjel

Reteta pentru supa crema de morcovi cu ghimbir si turmeric

Mai intai, punem apa la fiert, pana curatam si taiem toate ingredientele. Intr-o oala mai maricica, punem la fiert ceapa, morcovii, ghimbirul, sarea si turmericul.

Le acoperim cu apa si le lasam sa fiarba. Dupa ce s-au inmuiat un pic adaugam si cartofii. Acoperim cu apa legumele si le lasam sa fiarba .

Aveti grija sa nu puneti prea multa apa! Mai puteti adauga la final daca vi se pare supa prea groasa. Aici depinde de preferinte. Daca preferati o supa crema mai groasa, nu mai este nevoie.

Cand legumele au fiert, scoatem cu grija oala de pe foc. Acum puteti adauga smantana daca doriti. Eu pun smantana de nuca de cocos. Este delicioasa.

Cu ajutorul unui blender incepem sa pasam legumele. La final, adaugam uleiul de masline, sare si piper, dupa gust. Acum, putem sa adaugam apa fiarta daca dorim sa fie mai subtire.

Se serveste cu crutoane de paine prajita si o mana zdravana de verdeturi amestecate: oregano, busuioc si patrunjel. Eu deja salivez numai cand ma gandesc la cat de delicioasa este.

Supa crema de morcovi cu ghimbir si turmeric

Beneficiile consumului de ghimbir

Ti-am spus deja cat de gustoasa este supa de morcovi cu ghimbir. Nu ti-am spus cat de bun este ghimbirul pentru sanatate.

Iata cateva dintre cele mai importante beneficii ale acestui condiment minune:

  • Este foarte bun pentru circulatia sanguina. Previne formarea cheagurior de sange
  • Foarte bun pentru imunitate. Este un adevarat stimulent al sistemului imunitar
  • Antioxidant puternic. Contine un numar foarte mare de antioxidanti care incetinesc imbatranirea
  • Bun pentru tensiune. Poate sa scada tensiunea arteriala, colesterolul si previne bolile cardiovasculare
  • Poate sa inhibe dezvoltarea celulelor canceroase
  • Foarte bun la menstruatie. Amelioreaza crampele menstruale
  • Bun pentru muschi si articulatii. Amelioreaza durerile de artrita, durerile musculare si de articulatii,
  • Digestie. Bun pentru cei care au probleme cu bila, ficatul. Combate si clameaza greata.
  • Dureri de cap si tuse. Cand ai migrene, fa-ti o limonada cu ghimbir sau un ceai de musetel cu lamaie si ghimbir! Face adevarate minuni!
  • Puternic detoxifiant. Ghimbirul ajuta la eliminarea toxinelor din organism.
Citeste si:  Placinta de praz cu foi facute in casa
ghimbir
  • Antiinflamator. Ghimbirul are un puternic efect antiinflamator!
  • Bun in dietele de slabire. In combinatie cu cafeaua sau ceaiul verde, ghimbirul te poate ajuta sa pierzi kilogramele in plus care te deranjeaza.
  • Raceli. In combinatie cu lamaie si miere sau ceaiuri antiraceala, ghimbirul poate face adevarate minuni. Nu uita ca este foarte bun pentru imunitate.

Ghimbirul poate fi consumat in diferite bauturi delicioase: ceai, limonada cu miere, sirop cu miere, cidru, bere de ghimbir, turta dulce si chiar bomboane cu ghimbir.

Sunt o multime de forme in care il putem consuma. Am lasat supa de morcovi cu ghimbir si turmeric, la urma.

Atentie! Cei care au probleme cu coagularea sangelui, trebuie sa consulte medicul inainte de a consuma ghimbir.

Beneficii turmeric

Beneficiile turmericului

Turmericul ( Curcuma Longa) este una dintre speciile de Curcuma cultivate de mii de ani pe teritoriul Indiei. Este unul dintre condimentele care se gasesc in aproape toate preparatele culinare indiene.

Iata cateva dintre beneficiile turmericului:

  • Efect antiinflamator. Turmericul are un puternic efect antiinflamator.
  • Efect antioxidant. Curcuminul are si un efect antioxidant. Stimuleaza enzimele care combat actiunea radicalilor liberi.
  • Gripa si raceala. Il poti folosi ca remediu impotriva gripei si racelii.
  • Bun in afectiuni respiratorii cum ar fi astmul.
  • Anemie. Turmericul este o sursa foarte buna de fier.
  • Digestie. Amelioreaza colonul iritabil.
  • Diabet. Amelioreaza simtomele diabetului.
Citeste si:  Unde gasesc mancare vegana ?
Cum putem consuma turmericul?

IN primul rand, turmericul este un condiment care poate fi folosit in multe feluri de mancare: supe, ciorbe, mancaruri, tocanite, sosuri, bauturi etc.

O bautura foarte buna este laptele de turmeric. Il puteti pregati cu apa sau impreuna cu lapte vegetal de soia, migdale, cocos etc.

Puteti face ceai de turmeric sau il puteti pune in alte ceaiuri. Este bun pentru probleme gastro-intenstinale, indigestie, balonare, colon iritabil, pierderea poftei de mancare, circulatie deficitara etc.

Atentie. Nu este recomandat pentru femeile insarcinate. Consultati medicul daca este necesar inainte de a consuma turmeric!

Summary
recipe image
Recipe Name
Supa crema de morcovi cu ghimbir si turmeric
Published On
Preparation Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 36 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *