Sunetul pur al unui bol cantator

Conform traditiei orale, existenta bolurilor tibetan se pierde in timp pana la Buddha Shakyamuni (560 – 480 B.C.). Traditia si practica bolului tibetan a fost adusa din India in Tibet impreuna cu invataturile lui Buddha de catre mare maestru tantric Padmasambhava in the 8th century A.D. Bolurile cantatoare cunoscute si ca bolurile din Himalaya, sunt folosite in meditatii, in terapia prin muzica, in yoga si in ceremonii religioase. In traditia buddhista, sunetul unui bol cantator tibetan marcheaza inceputul si sfarsitul ciclurilor de meditatie tacuta. Ele emit tonuri pure care ne pun intr-o stare de armonie.

Bol tibetan cantator
La bolul tibetan sunetul  este produs prin lovirea marginii cu un ciocanel de lemn.Prin miscarea circulara a ciocanelului de lemn in jurul bolului tibetan, exercitand doar o mica presiune, incepe sa se auda tonul pur, de unde si numele de bol cantator.bol-tibetan-cantator
Bolurile cantatoare produc sunete care invoca stari profunde de relaxare care asista natural pe cei care vor sa patrunda in starea de meditatie.Ele sunt un ajutor esential in meditatie si pot fi gasite in temple, manastiri si sali de meditatii in toata lumea.

boluri-tibetane
In ceea ce priveste materialul din care sunt facute bolurile tibetane, exista mai multe aliaje metalice care intra in compozitia lor: cupru si cositor cu urme de fier, plumb, zinc, aur, argint, bronz etc.
In plus, pe langa folosirea traditionala pentru meditatie, bolurile cantatoare sunt o parte esentiala in practica terapeutica pentru relaxarea profunda, reducerea stresului vindecarea holistica, practica Reiki, practica Feng Shui,  echilibrarea chakrelor si muzica lumii. bol-tibetan-bronz-manualBol cantator tibetan batut manual
Multi oameni inteleg ca armonia bogata de sunete produse de clopotei si boluri cantatoare tibetane au un efect direct asupra chakrelor.
Emiterea sunetelor bolurilor tibetane produce, de obicei, un efect de echilibrare rapid. Tonurile bolurilor au o frecventa care creaza o sincronizare a emisferelor cerebrale.

Bol tibetan cantator in interior

Cum se ”canta” un bol tibetan?Sunetul este produs prin atingerea cu ciocanelul de lemn pe care se exercita o anumita presiune.Pentru sunetele joase presiunea este mai puternica.Lovirea usoara produse sunete de o frecventa mai inalta.In partea superioara se produc sunete mai inalte de obicei, iar in partea de jos a bolului se produc sunetele mai joase.

Nu lovi bolul tibetan!Un bol cantator nu este un simplu instrument pe care il lovesti si produce un sunet.Meditatia asistata de sunetele subtile ale unui bol cantator tibetan ne conecteaza la sunetul universal daca stim cum.bol-cantator-tibetan-catato

Bol cantator tibetan

Pentru a achizitiona un bol tibetan, vizitati magazinul online Ejuliana.

Atentie! Nu trantiti si nu loviti puternic bolul tibetan cu obiecte dure !Trantirea bolului tibetan duce la pierderea permanenta a sunetului sau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *