Sucuri Naturale – Beneficii Pentru Sanatatea Ta
Sucurile naturale si beneficiile lor pentru sanatate sunt cunsocute de foarte mult timp. Totusi, nu foarte multe persoane stiu cum si cand se consuma acestea pentru a beneficia cat mai mult de vitaminele si mineralele pe care acestea le contin.
Sanatatea este cel mai pretios aspect al oricarui organism viu iar aceasta se vede si se simte, atat in exterior, cat si in interior.
In ultimii ani, tot mai multi oameni se intorc la traditii si la traditional, la naturalete si la natura, descoperind beneficiile consumului de alimente ecologice sau “bio”.
Astfel, tot mai multi oameni au inceput sa consume in special fructe si legume, descoperind beneficiile sucurilor naturale realizate din acestea.
Beneficiile sucurilor naturale, proaspat stoarse, nepasteurizate
A se face diferenta intre sucurile naturale pasteurizate si sucurile naturale proaspat stoarse. Sucurile de fructe sau legume pasteurizate pot fi naturale si fara aditivi dar asta nu inseamna ca ajuta foarte mult. In afara de gust, nu prea mai ramane nimic dupa pasteurizare.
Pasteurizarea bauturilor naturale (din fructe sau legume) – este benefica sau nu?
Incalzirea la temperaturi ridicate face ca majoritatea vitaminelor sa fie distruse. Pasteurizarea inseamna incalzirea la temperaturi mari pentru ca produsul sa reziste cat mai mult la raft.
Prin pasteurizare sunt distruse bacteriile care altereaza produsul (participa la procesul de fermentare). Din pacate, asta inseamna si pierderea vitaminelor. Unii producatori le imbogatesc cu vitamine, ulterior, dar nu este acelasi lucru.
Ai nevoie de un storcator bun pentru a descoperi beneficiile sucurilor naturale
Beneficiile sucurilor naturale asupra organismului nostru sunt nenumarate. Poti stoarce chiar tu fructe si legume, acasa la tine.
Sunt o multime de retete indraznete pe care le poti realiza prin diferite combinatii de fructe si legume.
Ai nevoie de un storcator bun de fructe si legume. Un storcator bun scoate cat mai mult suc din pulpa fructelor si a legumelor. Nu faceti economie cand vreti sa achizitionati unul!
Retete de sucuri naturale si smoothie-uri din legume si fructe
Sunt o multime de surse unde puteti gasi astfel de retete. Sunt carti de retete, publicate pe care le gasiti in librarii. In timp, veti putea invata sa va creati propriile retete.
Cea mai la indemana sursa pentru retete este internetul. La o simpla cautare pe Google, veti primi o multime de rezultate cu retete de sucuri naturale din fructe si legume. Alegeti cateva mai usoare la inceput!
In prezent, specialistii sustin beneficiile sucurilor naturale. Terapeutii va pot impartasi retete delicioase si sanatoase. Puteti afla modul in care acestea trebuie sa fie administrate astfel incat rezultatele sa fie pe masura asteptarilor.
Sucurile naturale – Beneficiile pe termen lung
Consumul de bauturi naturale din fructe sau legume proaspt stoarse are beneficii pe termen lung.
De ce trebuie sa consumi sucuri proaspat stoarse?
Daca doriti ca si dumneavoastra sa va bucurati de beneficiile sucurilor naturale, aveti putina rabdare!
Trebuie sa stiti ca acestea nu vor aparea dupa primul pahar de suc savurat, ci in timp, cu rabdare si perseverenta.
Trebuie sa intelegeti ca sucurile naturale nu trebuie sa fie privite ca o delicatesa ocazionala sau ca un moft. Acestea trebuie sa devina pentru dumneavoastra, un adevarat elixir al sanatatii, pentru ca sunt.
Beneficiile sucurilor naturale in diverse afectiuni
Smoothie-urile si sucurile naturale sunt folosite in prezent de catre cunoscatori ca si energizante. Sucurile sunt folosite ca tratament sau ca ”medicamente” pentru diverse afectiuni.
Anumite combinatii de fructe si legume va pot scapa de migrene, de insomnii sau chiar de o simpla raceala.
Beneficiile sucurilor naturale in curele de slabire
Printre beneficiile sucurilor naturale se numara si pierderea in greutate.
Cura de slabire cu sucuri naturale este una sanatoasa, plina de vitamine si minerale.
Slabesti cu sucurile naturale de fructe si legume
Consumul de sucuri naturale, proaspat stoarse este benefic pentru organism daca vreti sa slabiti sanatos.
Cura va poate ajuta sa va atingeti scopul, fara a afecta negativ organismul, asa cum fac anumite pastile pentru slabit sau alte metode alternative.
Pentru a va bucura de beneficiile lor naturale trebuie sa le consumati pe loc (imediat dupa stoarcere).
Trebuie sa stiti ca unul dintre secretele absorbtiei rapide a substantelor benefice in corp este acela de a consuma sucul in mai putin de 15 minute de la producere. Altminteri acesta va oxida, iar substantele benefice se vor pierde, deci consumul ar fi inutil din punct de vedere terapeutic.
Smoothie facut la blender sau suc facut la storcator?
Beneficiile sucurilor naturale si a smoothie-urilor asupra organismului pot incepe sa apara dupa doar cateva zile de la inceperea consumului regulat al acestora. Ele pot fi cu adevarat uimitoare dupa doar cateva luni.
Eliminati substantele si alimentele nocive din obiceiurile dumneavoastra! Inlocuiti-le cu beneficiile bauturilor naturale, pe care le veti simti si le veti vedea cu siguranta!
Sucurile naturale sunt benefice pentru piele
Importanta consumului regulat de fructe si legume crude poate avea multe beneficii. Unul dintre aceste beneficii le puteti observa la nivelul pielii care este mult mai frumoasa si mai tanara.
Hidratarea
Hidratarea este foarte importanta pentru piele. Apa este esentiala pentru o buna hidratare. Incurajam consumul a cel putin 2 litri de apa pe zi, mai ales in zilele calde.
Consumul a 1-2 pahare de suc naturale de fructe sau legume ajuta la hidratarea suplimentara a organismului. In plus, vitaminele si mineralele continute, hranesc organismul la nivel celular. Asta inseamna o mai buna hidratare si oxigenare. Aspectul pielii depinde de hidratarea si oxigenarea corespunzatoare.
Detoxifiere
Detoxifierea organismului este unul dintre beneficiile sucurilor naturale. Sucul de sfecla rosie si morcov ajuta la detoxifierea ficatului. Ficatul este cel care detoxifica sangele. Ajutand ficatul, acesta va detoxifia mai usor organismul sa elimine substantele inutile si pe cele daunatoare.
Eliminarea toxinelor si a substantelor nefolositoare este importanta pentru o detoxifiere sanatoasa. Nu trebuie sa faceti nici o detoxifiere deosebita. Tot ce aveti de facut este sa sustineti ficatul, cu sucuri din legume care ajuta la detoxifiere.
Care sunt cele mai bune sucuri naturale din fructe?
Sunt multe fructe pe care le poti stoarce pentur a te bucura de viteminele si mineralele pe care acestea le contin. Iti recomandam sa experimentezi beneficiile sucurilor naturale, facute din rodie, catina, struguri, mere si gref.
Sunt multe fructe pe care le poti stoarce pentur a te bucura de viteminele si mineralele pe care acestea le contin. Iti recomandam sa experimentezi beneficiile sucurilor naturale, facute din rodie, catina, struguri, mere si gref.
Suc de rodie
Rodia este o sursa de vitamine si mineral, in special vitamina C si acid folic. Ne referim la vitaminele A, C, E si B5. Sucul de rodie are efect antiinflamator si antioxidant.
Sucul de rodie proaspata, este bun pentru circulatia sangelui. Are efect benefic asupra aparatului cardio-vascular. Reduce riscul de inflamatii. Imbunatateste circulatia sangelui.
Contine acid citric, potasiu si apa si sustine eliminarea lichidelor in exces. Are efect de curatare. Sustine astfel, functia renala.
Suc de gref
Contine vitamina C, A si vitamina E, minerale precum: calciu si magneziu, potasiu, zinc, fosfor, mangan, cupru, tiamina, Deasemenea, contine riboflavina, niacina, acid pantotenic si acid folic.
Greful contine mai multa apa decat orice alt fruct. Previne aparitia pietrelor la rinichi.
Arde grasimile, accelerand metabolismul. Reduce colesterolul. Curata ficatul. Greful intareste sistemul imunitar.
Suc de catina
Fructele de catina sunt de 10 ori mai bogate in vitamina C decat citricele. Contin si vitaminele din complexul B.
Deasemenea, vitaminele E,P, K si F sunt prezente si ele. Betacarotenul se gaseste in concentratie mai mare in catina decat in morcovi.
Pe langa vitamine, se mai gasesc si minerale precum: calciu, fosfor, magneziu, potasiu, fier, sodiu. Catina mai contine: acizi grasi polinesaturati, uleiuri volatile, flavonoide, pectina, tanin, serotonina, aminoacizi si enzime.
Consumand sucul proaspat de catina (stupina Sabadus are un sirop de catina cu miere, obtinut doar din catina si miere, fara conservanti sau pasteurizare, complet natural), te poti bucura de multe beneficii pe care le ofera fructele galben – portocalii, pline de betacaroten.
Consumata in stare cruda sau in sucuri proaspat stoarse, catina are efect vitaminizant, antioxidant, imunostimulator, depurativ si antinflamator.
Suc natural de mere, proaspat stors
Merele contin vitamina C si diferite vitamine din complexul B. Deasemenea, ele contin minerale precum: magneziu, fier, calciu, mangan si cupru.
Sucul de mere Bio previne astmul, detoxifica ficatul, sustine activitatea hepatica, imbunatateste circulatia, vederea. Previne si trateaza constipatia. Reduce colesterolul. Sustine sistemul imunitar si previne osteoporoza.
Strugurii au o valoare calorica mai mare decat a altor fructe. Mustul sau sucul proaspat stors din struguri are efect mineralizant, decongestionant hepatic, diuretic si laxativ.
Suc de struguri
Strugurii au o valoare calorica mai mare decat a altor fructe. Mustul sau sucul proaspat stors din struguri are efect mineralizant, decongestionant hepatic, diuretic si laxativ. Purifica sangele.
Suc de rodieContine vitamine din complexul B, C, A si K. Contine minerale precum: potasiu, fosfor, fier, calciu si siliciu.
Ofera aceleasi beneficii ca si vinul rosu, fara efectele produse de alcool. Trateaza tulburarile de digestie si cele intestinale. Este bun pentru sanatatea inimii. Intareste sistemul imunitar. Regleaza nivelul colesterolului.
Alte sucuri naturale vitaminizante: Suc de ananas, suc de kiwi, suc de portocale etc
Care sunt cele mai bune sucuri naturale din legume?
Suc de varza
Varza contine fitonutrienti, vitaminele A, B6, C, K si antioxidanti naturali. Conine acid folic, mangan, fier, calciu, potasiu, fosfor si acid lactic. Acesta din urma ajuta la echilibrarea florei intestinale.
Sucul de varza este bun pentru tratarea ulcerului. Are proprietati alcaline si contine glutamina, buna pentru protejarea mucoasei stomacale.
Are efecte antiinflamatorii. Amelioreaza inflamatia tractului intestinal. Ajuta in curele de slabire pentru ca are putine calorii.
Cum prepari sucul de varza?
Pentru a prepara un suc de varza cu gust, este indicat sa adaugi telina sau mar. Ai nevoie de 1 jumatate de varza sau 1 varza mai mica.
Consuma sucul de varza imediat! Nu il lasa la frigider pentru mai tarziu daca vrei sa te bucuri de toate beneficiile vitaminelor si mineralelor sale!
Alte sucuri naturale, proaspat stoarse, foarte sanatoase
Mai poti face sucuri naturale din morcovi, sfecla sau cartofi. Acesta din urma, nu are un gust prea bun dar este foarte bun ca pansament gastric pentru cei cu ulcer si alte probleme digestive.
Suc de morcovi, Suc de sfecla, Suc de cartofi, Suc de telina, Suc de ridiche neagra
Cum putem combina fructele cu legumele pentru a face cele mai bune sucuri naturale?
Exista o multime de retete de sucuri naturale care sunt facute din 2, 3 sau chiar patru fructe diferite. Poti combina anumite fructe pentru a te bucura de puterea vitaminelor si mineralelor naturale.
Combinatiile se fac in functie de categoria din care fac parte fructele. Astfel, avem sucuri de fructe combinate intre ele sau cu legume
- Fructe dulci: struguri
- Fructe slab acide: mere, pere, piersici, cirese etc
- Fructe acide: portocale, lamai, capsuni, gref, ananas
- Legume: rosii, castraveti
- Radacinoase: cartof, morcov, telina, pastarnac, ridiche
- Zarzavat: varza, salata, spanac, patrunjel etc.
Marul este singurul fruct care poate fi combinat cu legume pentru a crea bauturi energizante si sanatoase. Deasemenea, se poate adauga lamaie la unele sucuri sau smoothie-uri.
Se pot adauga condimente precum: ghimbir, turmeric, tarhon, piper, nucsoara sau scortisoara, in functie de gustul si proprietatile sucurilor de care vrem sa ne bucuram.
Sucuri naturale din legume combinate si fructe
Puteti combina marul in sucuri de legume si radacinoase perecum sfecla, morcovul, telina etc. Putem adauga condimente si ingrediente precum ghimbirul si turmericul pentru a mari actiunea terapeutica a sucurilor.
Reteta pentru suc de mar, sfecla, morcov si ghimbir
Ai nevoie de urmatoarele ingrediente naturale:
- 1 sfecla mare, taiata in bucatele mici. Poti folosi si 2 sfecle mai mici.
- 5-6 morcovi
- 2 mere mici bio
- 1 bucata mica de ghimbir
- 1 jumatate de lamaie. Poti adauga lamaie, optional.
Cum poti stoarce rodia cu un storcator de lamai sau portocale?
Daca iti plac rodiile, cu siguranta, te vei bucura de gustul absolut deosebit a sucului de rodia proaspat stoarsa. Exista storcator special pentru rodie. Daca ai unul, e foarte bine. Daca nu, poti folosi storcatorul manual pentru lamai.
In filmuletul de mai jos, poti vedea cat de usor se pot stoarce rodiile, cu un astfel de storcator manual. Cu siguranta ai si tu unul, in casa.
Disclaimer!
Atentie! Aceste recomandari NU tin locul sfaturilor medicului si a specialistilor care sunt autorizati sa puna diagnostic si sa ofere tratament.
eJuliana.ro - Magazin de cadouri
Cadouri de Botez şi Nunta | Magazin online, Bucureşti
Vezi produse în magazin