Statueta zeita Justitiei pentru birou, un cadou de colectie

Statueta zeita Justitiei pentru birou, un cadou de colectie pentru barbati

Iti prezentam statueta zeita Justitiei pentru birou, un cadou de colectie pentru barbati si femei, mai ales pentru magistrati si colectionari de arta si antichitati.
Statuia zeitei dreptatii infatiseaza o femeie legata la ochi, tinand o sabie in mana dreapta si talere in mana stanga. Are piciorul stang spirijinit pe o carte si un sarpe incolacit in jurul acesteia.

Simbolul dreptatii si justitiei

Cum a aparut simbolul justitiei si mai ales, care este intelesul acestui simbol? De ce aspira oamenii din aproape toate culturile catre acest simbol si concept universal?

Statueta zeita JustitieiStatueta reprezentand pe Zeita dreptatii

Simbolul dreptatii continua sa fie si astazi legatura dintre legea naturala si cea rationala. El incorporeaza cultura divinului cu dreptul inerent al individului la justitie. Mai mult de cat atat, simbolul se refera si la legatura dintre dreptate si responsabilitatea fiecarui individ in raport cu legea.

Zeita dreptatii si justitiei
Zeita dreptatii si justitiei

Zeita dreptatii, stuteta cu aspect de bronz patinat

Ce reprezinta statueta Zeita Dreptatii si Justitiei?

Zeita Justitiei reprezinta cele mai inalte standarde si virtuti ale umanitatii la care trebuie sa ne raportam.

Zeita dreptatii si justitiei
Zeita dreptatii si justitiei

Cel mai adesea cunoscuta sub numele de zeita justitiei, statueta reprezentand o femeie legata la ochi este
un simbol al dreptatii inca din antichitate. Conceptul de justitie sau dreptate a capatat aceasta reprezentare in epoca Romana.Zeita dreptatii Justitiara

Citeste si:  Ce cadouri isi doresc femeile?

Cunoscuta si sub numele de zeita Themis, zeita dreptatii este legata la ochi pentru a simboliza obiectivitatea cu care trebuie sa opereze Justitia.

Talerele se refera la argumentele si dovezile dupa care trebuie sa se ghideze judecatorul in stabilirea adevarului. Sabia este simbolul ratiunii si dreptatii in stabilirea si impunerea verdictului dat in fiecare caz.

Faptele rele, reprezentate de catre sarpele incolacit la picioare,  sunt judecate in spiritul legii, simbolizate de cartea de la baza statuii.

Zeita dreptatii si justitiei
Zeita dreptatii si justitiei din alabastru cu decor aurit

Pentru ca este mai mult decat un obiect decorativ, datorita acestor simboluri enumerate mai sus, statueta zeita Justitiei este o idee inspirata de cadou pentru magistrati dar si pentru barbati cu veleitati de  colectionari.

Desi poate fi intalnita cu mici diferente in ceeace priveste baza sau anumite detalii secundare, statueta pastreaza aceleasi elemente foarte importante si anume, legatura la ochi, sabia, talerele, sarpele si cartea.

Din ce este facuta statueta?

Statueta zeita Justitiei              Zetita dreptatii din polirezin pictat manual in nuante de bronz antichizat

Din punct de vedere al materialului din care este facuta statueta, avem piatra sculptata, bronz si polirezin turnat la rece. Acesta din urma este preferat pentru ca este mai putin costisitor si imita foarte bine piatra, bronzul sau lemnul.

Zeita dreptatii si justitiei
Zeita dreptatii si justitiei

Statueta zeita Justitiei

Statueta este realizata si decorata in asa fel incat sa para invechita, ca un adevarat obiect de colectie din trecut.

Citeste si:  Raft suport pentru sticle de vin

Unde gasesti o statueta reprezentand zeita Justitiei?

Pentru a comanda aceasta statueta de bronz, va rugam sa ne contactati telefonic la numarul de telefon afisat mai jos. Vizitati magazinul online  ejuliana.ro, la sectiunea Decoratiuni interioare, dedicata statuetelor si a altor obiecte de decor !

suna comanda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.