Ce trebuie sa stii despre o statueta cu Buddha?

Ce trebuie sa stii cand cumperi o statueta cu Buddha?

Cand vine vorba sa cumperi o statueta cu Buddha, ar trebui sa stii cateva lucruri importante pentru a face cea mai buna alegere. Desi ai tendinta sa iei o statue bazandu-te pe felul cum arata, forma corpului, forma fetei, sunt si alte aspecte de care trebuie sa tii seama.

Statueta cu BuddhaStatueta din polirezin reprezentandu-l pe Buddha – The Medicine Buddha

Ce ar trebui sa stii legat de statuetele care il reprezinta pe Buddha?

Inainte de a achizitiona un Buddha, trebuie sa stii ca exista o multime de modele de statuete. Unele statui sunt facute din lemn, altele din ceramica, piatra, polirezin si bronz. Cele mai intalnite statuete sunt cele facute din polirezin care imita foarte bine piatra sau lemnul.

Statueta cu Buddha
Exista statui reprezentand pe Buddha gras sau Buddha slab. In unele cazuri, gasim doar busturi sau doar capete de Buddha.

fantana cu buddha
Daca interesul tau fata de statuetele cu Buddha este unul strict estetic, atunci alegi unul care se potriveste decorului tau. In acest caz, pozitia mainilor este mai putin importanta.

Statueta cu BuddhaThe Medicine Buddha- Statue reprezentand un Buddha simbol pentru sanatate si vindecare

Pentru cei care sunt pasionati de arta orientala, Buddhism si feng shui, pozitia statuetei si in special a mainilor lui Buddha este esentiala.

Mudra sau pozitia mainilor

Iti poti da seama de simbolul fiecare statuete reprezentand pe Buddha, urmarind postura si pozitia mainilor. Pozitia mainii la o statuie cu Buddha se numeste ”Mudra”.

Citeste si:  Modele inedite de ceasuri cadou pentru birou

Iata cateva pozitii ale mainilor pe care le puteti recunoaste la statuile care il reprezinta pe Buddha:

Buddha pentru meditatie: Statueta este in pozitie de lotus si are mainile in poala. Unele statuete au si un vas.fantana cu buddha

Buddha pentru protectie: Statueta are mana dreapta ridicata cu palma catre exterior, mana stanga sta pe un picior sau este intinsa in exterior.

Nirvana Buddha: Statueta il reprezinta pe Buddha culcat pe o parte, sprijinandu-si capul cu mana dreapta.

Buddha care cheama pamantul: Buddha este in pozitie de lotus iar mana dreapta este orientata catre pamant.

Statueta cu Buddha

 

statueta Buddha lemn sculptat
Statueta de lemn sculptat cu Buddha al invatarii un simbol pentru intelepciune si iluminare

Buddha al invatarii si iluminarii statueta din lemn 41cm inaltime, obiect de decor de colectie, facut din lemn masiv, sculptat manual.

Unde gasesc o statueta cu Buddha din bronz sau din lemn?

Pentru a achizitiona o statueta care il reprezinta pe Buddha sculptat in lemn natural, vizitati magazinul online ejuliana.ro sau sunati la numerele de telefon 0765511512 sau 0785232325!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *