Despre somnul bebelusilorCe trebuie sa stii despre somnul bebelusilor?

Ai un bebe mic acasa? Desigur! De asta esti aici! Sunt multe lucruri pe care trebuie sa le stii despre somnul bebelusilor. Somnul pentru sugari nu este uniform. Dupa cum se stie, exista doua tipuri de somn: somnul „rapid” cu vise si somnul „incet” fara vise. Cu toate acestea, la sugari, primul tip de somn predomina, deoarece nu are inca format un ceas biologic intern.

Semnificatia viselor cu bebelusi, somnul bebelusilor
Despre somnul bebelusilor

In timpul unui astfel de somn „rapid”, s-ar putea sa existe miscari usoare, grimase sau zambete. Acest lucru nu este un motiv de ingrijorare. Persoana adulta in timpul somnului viseaza.
Si copilul? Da, si el viseaza ceva. In plus, numarul de vise pe care le are copilul in timpul somnului, ar fi suficiente pentru ochii adultilor.


Oamenii de stiinta au demonstrat ca, inca de la 25-30 de saptamani de sarcina, fatul are vise si ca in acel moment el chiar vede. Dupa nastere, cota de „somn rapid” cu vise, este redusa la 60%. Ceea ce vede exact copilul, de ce exista vise si care este rolul viselor in dezvoltarea copilului, nu a fost inca stabilit cu exactitate.
Unii experti considera ca visul unui copil este similar cu o sesiune de film, doar „pe ecran” fiind afisate un fel de informatii stocate genetic in memorie. De ce? Pentru dezvoltare creierul trebuie sa lucreze, sa se antreneze, si sa se incarce, iar singura modalitatea este visul. Acesta, la randul sau, dezvolta sentimentele si gandirea copilului.

Citeste si:  Idei de cadouri pentru nasii bebelusului

Rama de botez creativa ceremonia botezului, lucruri pentru bebelus, Cadouri argintate pentru bebelusi, Cadou de botez pentru fetite decorat cu buline roz

La adulti insa, natura viselor este diferita: visurile sunt destinate procesului de memorare si prelucrare a informatiilor acumulate peste zi. Cu varsta, proportia de somn rapid la un copil scade si la aproximativ 8 luni este ca si la adulti, doar in proportie de 20-25% din durata totala a somnului.
Imperfectiunea ceasului biologic intern, este doar unul dintre motivele pentru care bebelusii dorm in mod fractional. Un alt motiv este foamea. Copiii mananca portii mici si se trezesc din cauza foamei, indiferent daca este ziua sau noapte. Cu toate acestea, in primele trei luni de viata, bebelusul va incepe sa se adapteze la regimul de somn al mamei, iar durata somnului va fi mai mica.
Pentru bebelusi somnul de noapte este deosebit de important. Chiar si la trei luni, un bebelus rar doarme toata noaptea. Prin urmare, este foarte important ca noaptea sa se creeze anumite conditii, care sa nu permita copilului sa se trezeasca definitiv. Nu te juca cu el si nu aprinde o lumina puternica. Exista un detaliu mult mai important: copilul trebuie sa fie învatat sa adoarma, sa se obisnuiasca cu faptul ca în timpul noptii toata lumea doarme.

comanda acum 0785232325
Sumar
product image
Vot autor
1star1star1star1star1star
Voturi
5 based on 3 votes
Nume Brand
Juliana
Nume Produs
Paturica roz pentru fetita
Pret
Lei 69

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *