„Snitele” De Post Din Ciuperci Pleurotus – Reteta Fara Gluten

„Snitele” De Post Din Ciuperci Pleurotus

Daca iti doresti un preparat delicios, usor de pregatit, fara gluten si potrivit pentru perioada de post, snitelele din ciuperci pleurotus sunt alegerea perfecta.

Cu o textura crocanta la exterior si suculenta la interior, aceste snitele sunt o alternativa sanatoasa si savuroasa pentru cei care prefera preparatele pe baza de plante. Ingrediente simple precum faina de naut, fulgii de drojdie inactiva si condimentele aromate creeaza un gust deosebit , iar ciupercile pleurotus sunt vedeta acestui preparat.

"Snitele" De Post Din Ciuperci Pleurotus - Reteta Fara Gluten
„Snitele” De Post Din Ciuperci Pleurotus – Reteta Fara Gluten

 Ingrediente Snitele De Post Din ciuperci pleurotus:

  • 300 g ciuperci pleurotus (1 cutie)
  • 80 g faina de naut
  • 3 lg fulgi de drojdie inactiva
  • 3 lg ulei de masline
  • 2 lg sos de soia
  • 1/2 lgt turmeric, busuioc si cimbru (poti sa folosesti ce condimente preferi)
  • 1 varf de lgt sare (ai grija ca are si sosul de soia)
  • 150-200 ml apa (eu am folosit 160 ml) depinde de faina de naut

Mod De Preparare Snitele Din Ciuperci Pleurotus Fara Gluten:

  • Spalam ciupercile, le desprindem pe fiecare in parte si le taiem un pic coditele.
  • Intr-un bol punem faina de naut, fulgii de drojdie inactiva, sarea si condimentele. Cu un tel amestecam sa se incorporeze bine toate.
  • Turnam sosul de soia, uleiul de masline si apa putin cate putin. Amestecam cu un tel pana formam un aluat ca de clatite, un pic mai gros.
  • Luam ciupercile pe rand si le tavalim prin aluat pana le acoperim bine.
  • Punem ciupercile intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Citeste si:  Lipii Fara Gluten Din Naut, Vegane
Cum Coacem Snitelele Din Ciupercile Pleurotus?

Punem tava in cuptorul preincalzit la 200 C pentru 35-40 de minute. Pana se rumenesc frumos pe ambele parti. Dupa 15 minute eu le-am intors.
Acum depinde de cuptor.

"Snitele" De Post Din Ciuperci Pleurotus - Reteta Fara Gluten
„Snitele” De Post Din Ciuperci Pleurotus – Reteta Fara Gluten

Aceste snitele de post din ciuperci pleurotus, fara gluten demonstreaza cat de gustoasa poate fi o masa simpla si sanatoasa.
Le poti asocia cu orez basmati, o salata colorata, cartofi la cuptor sau pur si simplu asa simple cu muraturile preferate.
Sunt ideale pentru mesele in familie, pranzul la birou sau chiar ca gustare rapida.
Incearca reteta si o sa descoperi cat de gustoasa si versatila poate fi bucataria de post.

Astept sa-mi scrii in comentarii cum ti-au iesit.

Pofta Buna!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *