Saratele Vegane Cu Chimen

Saratele De Post Cu Chimen, Foarte Gustoase Si Sanatoase

Astazi ti-am pregatit o reteta cu saratele vegane cu chimen, o reteta simpla si usor de preparat, atunci cand esti in graba si in pana de idei.Saratele vegane cu chimen

Ca si alte retete pe care ti le prezint aici, si aceasta reteta a aparut pentru ca voiam sa fac niste alternative gustoase si sanatoase la cele din comert. Aveam pofta de ceva sarat, acum cateva zile si nu aveam nici un aperitiv.

Ma gandeam sa cumpar niste saratele dar cand am vazut ce ingrediente contin, am renuntat. Toate contin zahar alb si cele mai multe dintre ele au si conservanti.

O sa-ti arat cum se fac cele mai bune saratele cu chimen, din doar cateva ingrediente simple atunci cand ai invitati la care nu te asteptai si esti in pana de idei.

Cu aceste saratele delicioase ii vei cuceri pe toti cei dragi mai ales ca sunt simple de facut si nu necesita timp foarte mult. Pentru masa de Pasti si nu numai sunt un aperitiv ideal.

Saratele de post cu chimen

Pentru ca sunt usor de preparat si nu necesita mult timp, le poti face oricand vrei.

Oricine le poate face, chiar si cei care nu se descurca prea bine in bucatarie.

Le poti face seara, cand vii acasa sau cand ai putin timp liber la dispozitie.

Citeste si:  Plăcintă de Praz Cu Branza Cu Foi Făcute în Casă - Reteta Traditionala Macedoneasca

Sarate sau mai putin sarate, cu chimen sau orice alte seminte preferi, sunt ideale cu orice ocazie. Ii vei cuceri chiar si pe cei mai pretentiosi invitati.

Sunt sigura ca dupa ce le vei prepara o sa le faci aproape in fiecare zi. Rezista foarte bine cateva zile, pe masa acoperite cu folie alimentara. Asta daca nu ”dispar” intre timp, desigur.Saratele vegane cu chimen

Atunci cand ajungi seara de la munca si nu vrei sa mananci o cina mai consistenta sau esti prea obosit/a sa mai prepari ceva, aceste saratele sunt alegerea perfecta.

Este adevarat ca daca iti plac saratelele cu branza, vei avea tendinta sa le compari.

Sunt doua preparate diferite si e bine sa alegi si aperitive mai sanatoase, macar in perioada postului.

Sunt saratele de post, fara ingrediente nesanatoase si totusi, sunt delicioase.

Reteta pentru saratele vegane cu chimen

Iata ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara saratelele cu chimen:

  • o cana de faina alba de 250 ml ( se poate folosi si faina de secara sau integrala )
  • o jumatate de lingurita de sare
  • un varf de lingurita de praf de copt
  • 6 linguri de ulei ( ulei de masline sau ulei de floarea soarelui presat la rece)
  • aquafaba (optional )
  • seminte de chimen dupa gust (poti folosi seminte de mac, seminte de susan sau alte seminte pe care le preferi)
  • apa cat cuprinde ( apa plata sau apa minerala )
Citeste si:  Ce trebuie sa stii despre dieta vegana?

Timp de preparare: 10 min.Timp de coacere: 15 min. Timp total : 25 min.Saratele vegane cu chimen

Dupa cum observi, sunt doar cateva ingrediente simple dar din care o sa prepari cele mai gustoase saratele.

Pregate-te toate ingredientele de care ai nevoie pentru ca sa le ai la indemana!

Pentru inceput, ai nevoie de un bol mai mare.

Punem faina, sarea, praful de copt, uleiul, dupa care turnam apa pana ce se formeaza un aluat care nu se lipeste de castron.

Framantam putin aluatul pana ce se incorporeaza toate ingredientele.

Il intindem cu sucitorul pana ce obtinem o foaie groasa de de aproximativ 1 cm.

Eu le fac putin mai groase pentru ca imi plac putin mai moi.

Daca vrei sa fie mai crocante, faci foaia mai subtire. Le tii mai putin in cuptor daca sunt mai subtiri, sa nu le arzi.

Saratele de post cu ulei de maslineSaratele vegane cu chimen

Datorita uleiului pe care il folosesti, vei vedea ca nu mai ai nevoie de faina si vei putea intinde aluatul foarte usor.

Dupa ce ai intins aluatul, ungem foaia cu o pensula inmuiata in aquafaba si apoi, presaram chimen si sare, dupa preferinte.

Eu le prefer cu mai mult chimen si mai sarate, ca doar de aceea se numesc saratele.

Daca nu aveti aquafaba, nu este nici o problema.

chimenul odata cu faina si restul ingredientelor si framantati aluatul pana ce se incorporeaza in aluat!

Citeste si:  Crema Din Unt De Arahide Si Curmale

Apoi, luam un cutit si taiem saratelele. Incercati sa le taiati cat mai drept puteti! Daca sunt prea lungi le mai taiem o data pe mijloc.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam saratelele una cate una.

Le introducem in cuptorul incins pentru aproximativ 10-15 min.( depinde de cuptor).

Cele mai bune saratele de post facute in casa

Oricum, cand vezi ca s-au rumenit un pic, sunt gata. Le asezam frumos pe un platou si dupa ce s-au racit un pic, sunt gata.

Reteta pentru saratele vegane cu chimen este una simpla pe care o poti incerca oricand.

Sunt sigura ca iti iesi din prima si vei fi incantata de rezultat. Spune-mi cum ti-a iesit!

Aboneaza-te la Canalul nostru de Retete Culinare Gateste cu Meri!

Nu mananci saratele din faina de grau? Avem retete fara gluten!

Incearca si aceasta reteta rapida de biscuiti sarati fara gluten! Sunt deliciosi. Ii faci foarte repede si o sa-ti placa foarte mult.

Lasa un comentariu mai jos si spune-mi cum a iesit reteta de saratele vegane!

Citeste si:  Beneficiile Uleiului de Cocos

Un comentariu pentru “Saratele Vegane Cu Chimen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *