Biscuiti si Saratele Vegane Fara Gluten si Fara Alergeni
Astazi, facem o reteta care o sa-ti placa – saratele si biscuiti vegani, fara gluten. Daca esti genul care cumpara tot timpul saratele si biscuiti, cu siguranta vei aprecia aceasta reteta usoara.
Saratelele sanatoase, fara gluten, fara alergeni, fara conservanti si alte ”prostii” pot fi o gustare delicioasa care sa nu iti lipseasca.
Poti vedea reteta video mai jos pe canalul 100 de ani – retete fara alergeni.
Reteta – Saratele si Biscuiti Vegani
Este usor sa faci biscuiti si saratele. Nu ai nevoie de cantar sa cantaresti la gramaj. Ai nevoie doar de imaginatie.
Ingrediente Reteta 1 – Saratele din ovaz, fasole morcov si ghimbir
Pentru aceasta reteta, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- faina de ovaz
- faina de cocos (optional)
- fasole
- morcov
- ghimbir pudra sau proaspat (dat la razatoare)
- susan
- sare
- apa (cand dam la blender)
Cum pregatim aluatul?
Putem folosi fasole fiarta sau fasole la conserva. Morcovul poate fi crud.Le mixam foarte bine. Daca dam la blender toate aceste ingrediente, mai avem nevoie si de putina apa.
Dupa ce obtinem o pasta asemanatoare humusului, adaugam faina de ovaz si faina de cocos.
Vom avea un aluat care seamana cu plastilina pe care il putem modela in forma de saratele si biscuiti vegani.
Daca este prea moale, poti adauga faina de ovaz sau faina de cocos. Potriviti consistenta aluatului. Depinde cat de crocanti ii vreti. Taiem saratelele sau biscuitii in diferite forme, cum vrem.
Reteta 2 – Saratele din ovaz, fasole sfecla, tomate si rozmarin
Pentru aceasta reteta, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- faina de ovaz
- faina de cocos (optional)
- fasole rosie
- pasta de tomate
- rozmarin
- sfecla rosie
- sare dupa gust
- apa daca este nevoie
Cum facem reteta? Repetam procedura de la varianta 1.
Reteta 3 – Saratele din ovaz, naut si chimen
Pentru aceasta reteta, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- faina de ovaz
- naut
- drojdie
- chimen
- sare dupa gust
- apa daca este nevoie
Cum facem reteta? Repetam procedura de la varianta 1.
Mai avem aici, o alta reteta interesanta de Saratele Vegane cu Chimen pe care o poti incerca.
Cum coacem biscuitii/saratelele?
Punem biscuitii/saratelele in tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem saratelele la 180 de grade celsius, timp de aproximativ 20-25 de minute.
Daca preferi biscuitii mai crocanti, ii mai poti tine 5-10 minute la cuptor.
Aboneaza-te la canalul de retete 100 de ani – Retete fara Alergeni!
Lasa un comentariu mai jos si spune-ne cum ti-au iesit saratelele si biscuitii fara gluten!
Vrei sa afli cum sa faci si alte bunatati? Poti propune si alte retete sanatoase pe care sa le pregatim in acest blog sau pe canalul de retete.
Nu uita sa te abonezi la canalul de you tube – 100 de ani – Retete fara alergeni – Retetele Longevitatii, daca vrei sa vezi ai alte retete de paine, placinta si dulciuri facute din ingrediente sanatoase, fara gluten sau zahar!
eJuliana.ro - Magazin de cadouri
Cadouri de Botez şi Nunta | Magazin online, Bucureşti
Vezi produse în magazin