Salata de ton vegana, gustoasa si fara ton
Cum poti face salata de ton vegana? Fara ton desigur! Daca iti placa salata de ton, cu siguranta iti va placea si asta, chair daca nu contine carne de ton.
Desi pare ca incerc sa imit retetele care contin carne printre ingredientele sale, nu este deloc asa. Pur si simplu se intampla sa semene la gust sau chiar sa le intreaca in ceeace priveste placerea gustului.
Gusturile se educa. Suntem obisnuiti sa ne placa anumite tipuri de mancare inca de mici, crescuti fiind intr-o societate care consuma produse animale.
Acum, din fericire, am descoperit ca se pot face o multime de mancaruri delicioase, fara carne sau alte produse animale.
Reteta de salata de ton vegana, delicioasa dar fara ton
Ce poti pune in salata de ton pentru a pastra gustul de ton? O sa va arat imediat. Aveti mai jos si un filmulet in care puteti vedea exact cum se face salata de ”ton” vegana fara ton.
Salata de ton este usor de facut. Este o reteta perfecta pentru orice sezon si o poti prepara foarte repede daca ai toate ingredientele la indemana. In plus, este foarte ”usoara”pentru ca este facuta cu pasta de susan sau cu maioneza vegana. Se digera rapid si beneficiezi de proprietatile hranitoare ale nautului si telinei.

Sincera sa fiu nu sunt o mare ”fana” a nautului cand vine vorba de mancarurile traditionale arabesti. De exemplu, eu nu mananc humus decat daca este facut foarte bine. Chiar daca este preferat de foarte multi, mie nu imi place atat de mult, mai ales cel pe care il gasesc in supermarket. Fasolea noastra batuta mi se pare mult mai buna. Dar am descoperit aceasta salata de ton vegana, nu de foarte mult timp. Contine naut ca ingredient principal si acum cred ca nu trece o saptamana sa nu o fac.
Cum faci salata de ton vegana ?
Timp de preparare: 30 de min
Pentru aceasta salata ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- o cutie sau borcan de naut ( se gaseste in orice supermarket si nici nu este scump)
- o tija de apio
- 2 linguri pasta de susan/ maioneza vegana
- o ceapa rosie sau normala de care preferi
- cateva capere
- 1-2 linguri mustar
- 2-3 castraveti murati
- lamaie, sare
Mai intai cureti nautul de pielite. Cred ca asta e partea ceam mai ” grea” sau mai binezis neplacuta a retetei. Dar merita efortul, crede-ma!
Toaca marunt ceapa, castravetii murati si tija de apio. Intr-un castron mai mare pune nautul curatat si paseaza-l cu presa pentru piure sau o furculita. Adauga pasta de susan, mustarul, ceapa, tija de apio, caperele, castravetii murati si amesteca toate ingredientele cu o lingura.
Eu am folosit pasta de susan dar poti folosi si maioneza vegana. Este cel putin la fel de delicioasa. Alte retete cu maioneza poti gasi si in alte articole, precum cel despre burger vegan cu naut.
Dupa cele-ai amestecat bine, verifica daca ii mai trebuie sare sau lamaie. S-ar putea sa fie destul de sarata sau acra. Depinde de ce castraveti murati alegi sa folosesti.
Se transfera in boluri mai mici sau intr-unul mai mare si se decoreaza cu patrunjel.Se mananca pe paine prajita la orice masa a zilei. Se poate pastra la frigider cateva zile.
Poti sa iti faci rapid un sandvis cusalata de ton vegana
Intre timp, poti face cele mai delicioase sandvisuri cu salata de ton vegana. Iei doua chifle sau felii de paine. Le pui la prajit. Dupa ce le-ai scos, le umpli cu salata de ton.
Poti adauga cateva felii de rosii si cateva frunze de valeriana, rucola, spanac sau ce mai gasesti prin frigider. daca nu trebuie sa mergi la serviciu, poti adauga si cateva rondele de ceapa rosie. Suna deja delicios.
Incearca sa faci si tu reteta asta la tine! Este o salata de naut foarte gustoasa si sanatoasa dar si mai important destul de satioasa si hranitoare.
eJuliana.ro - Magazin de cadouri
Cadouri de Botez şi Nunta | Magazin online, Bucureşti
Vezi produse în magazin