Salata A La Russe De Post

Salata A La Russe – Reteta De Post, Cu Cea Mai Sanatoasa Maioneza Vegana

Asta este varianta mea de salata a la russe de post, o reteta usoara, rapida, delicioasa si super sanatoasa. Merge perfect atunci cand tii post sau cand ai chef sa mananci ceva mai consistent fara sa te simti vinovat.

Avand in vedere ca eu fac maioneza cu ulei de masline, atunci chiar este o salata sanatoasa si nu ai idee cat este de buna. Hai sa vezi de ce ingrediente ai nevoie si cat de repede se face.

Salata A La Russe De Post
Salata A La Russe De Post

Retetea de post Ingrediente – Salata a la russe

Pentru aceasta reteta, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 8 cartofi medii
  • 5 morcovi medii
  • 1 borcan de castraveti murati de 800g
  • 1-2 linguri de mustar
  • 1 telina data pe razatoarea mica (optional)
  • Sare dupa gust
  • Cativa gogosari murati pentru ornat
  • Cateva frunzulite de patrunjel
  • Cateva masline pentru ornat

Ingrediente pentru maioneza vegana (de post):

  • 50 ml lapte de soia
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 lg de mustar
  • 1 lg de zeama stoarsa de lamaie
  • 1 varf de cutit de sare

Mod de preparare:

  • Pentru inceput punem cartofii si morcovii la fiert.
  • Cartofii ii spalam bine si ii punem la fiert cu coaja. Morcovii ii curatam si ii punem la fiert.
  • Pana cand fierb cartofii si morcovii ne apucam sa facem maioneza.
  • In bolul de la blender punem toate ingredientele pentru maioneza la temperatura camerei.
  • Punem blenderul in bol si ridicam un pic cate un pic pana se face maioneza. Dureaza cam 1 minut.
  • Punem maioneza in frigider pana pregatim legumele.
  • Cand cartofii si morcovii au fiert, ii lasam sa se raceasca.
  • Curatam cartofii de coaja si ii taiem bucatele mici. La fel procedam si cu morcovii.
  • Castravetii ii dam pe razatoarea mare si ii strecuram bine cu mana.
  • Punem cartofii, morcovii si castravetii bine scursi intr-un bol mai mare.
  • Daca vrei, poti sa dai pe razatoarea mica o telina.
  • Scoatem maioneza din frigider si o turnam peste legume.
  • Amestecam bine pana incorporam maioneza.
Citeste si:  Saratele Vegane Cu Chimen

Daca vrei, mai poti sa pui o lingura sau doua de mustar, putina zeama de lamaie si sare. Asta este optional. Pur si simplu gusti din salata dupa ce ai pus maioneza si daca crezi ca mai trebuie mustar sau vrei sa fie mai acra, mai pui putina zeama de lamaie. La fel si sarea, dupa gust. Acum depinde si cat de acri sunt castravetii.

Cum ornam salata?

Acum urmeaza doar sa ornam salata.

Intr-un bol mai mare sau doua farfurii mai mici punem salata si o modelam frumos cu o spatula. Taiem gogosarii, fasii mai lungi si maslinele in bucatele mici.

De jur imprejurul salatei punem fasiile de gogosar si deasupra mai punem cateva bucatele taiate marunt. Mai punem si maslinele si cateva frunzulite de patrunjel.

De fapt, poti sa ornezi salata cum vrei tu sau pur si simplu sa o mananci asa daca nu mai rezisti. Eu zic ca e mai buna cand e frumos ornata. Si gogosarii ii dau un gust bun. Daca vrei poti sa pui cateva bucatele mici si in salata.

Este o salata pur si simplu delicioasa. Astept sa o faci si tu si sa-mi spui ce parere ai.

Pofta buna!

Nu uita sa lasi si un comentariu mai jos daca ai facut salata. Spune-ne cum a iesit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

32981 32993