Reteta Minune De Placinta De Mere Fara Zahar Fara Gluten

Reteta Minune De Placinta De Mere Fara Zahar, Fara Gluten, Cu Faina De Ovaz

Cu aceasta reteta minune de placinta de mere, fara zahar, fara gluten, cu faina de ovaz, ma adresez acelor persoane care chiar au probleme de sanatate si nu pot consuma zahar si gluten. Eu stiu ce inseamna sa ai pofta de ceva dulce, mai ales de o placinta ca in copilarie, cum iti facea mama si sa nu poti sa mananci zahar sau gluten.

Foarte multe persoane au intoleranta la gluten sau nu pot consuma zahar. Sunt si persoane care pur si simplu vor sa renunte la zahar sau sa consume cat mai multe dulciuri naturale fara adaos de zahar.

Reteta Minune De Placinta De Mere Fara Zahar Fara Gluten
Reteta Minune De Placinta De Mere Fara Zahar Fara Gluten

Placinta cu mere fara gluten cu gust ca la mama

Aceasta reteta de placinta de mere pe care vreau sa o impartasesc cu tine, este o minunatie.

Nu exagerez cu nimic cand spun asta pentru ca am incercat sa fac o groaza de retete fara zahar si fara gluten, pana sa nimeresc una care sa fie cu adevarat buna.

Si cand spun buna, ma refer la o placinta de mere care sa semene cu cea pe care mi-o facea mama. Daca intr-adevar vrei sa mananci ceva bun de tot, o sa incerci aceasta reteta de placinta cu mere, fara zahar, fara gluten, cu faina de ovaz si o sa-mi dai dreptate.

Tot ce trebuie sa faci e sa ai putina rabdare ca sa intinzi aluatul din faina de ovaz. Cine a mai lucrat cu faina de ovaz stie ce spun. Fiind un aluat fara gluten este putin lipicios si se mai rupe, dar asta nu este o problema.

Citeste si:  Tort Fara Gluten Din Quinoa Sau Hrisca

Placinta are gustul perfect, nici nu o sa-ti dai seama ca este din faina de ovaz.

Ingrediente Reteta Minune De Placinta De Mere Fara Gluten

Pentru aluatul de placinta, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 200 g faina de ovaz (eu am macinat fulgi de ovaz)
  • 50-100 g faina de ovaz pentru framantat (depinde de faina)
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui nerafinat + 50 ml pentru uns foile de placinta
  • Apa cat cuprinde

Ingrediente Umplutura Placinta De Mere:

  • 1,5-2 kilograme de mere dulci
  • scortisoara,
  • vanilie,
  • 1 varf de cutit de sare

Mod De Preparare

  • Spalam merele si le curatam de coaja.
  • Dam merele pe razatoarea mare si le punem intr-un castron cu capac.
  • Punem merele la foc mediu cu un varf de cutit de sare.
  • Nu este nevoie de ulei in compozitie, deoarece merele isi vor lasa multa zeama.
  • Cand zeama aproape s-a evaporat, punem vanilia.
  • Lasam compozitia deoparte si ne ocupam de aluat.
Mod de preparare aluat/foi de placinta
  • Intr-un bol mai mare punem faina de ovaz.
  • Incalzim putin apa si incepem sa turnam putin cate putin amestecand cu o lingura.
  • Cand incepe sa se formeze aluatul punem si 2 linguri de ulei si incepem sa framantam. Daca aluatul este prea moale, mai punem putina faina de ovaz.
  • Atentie sa nu pui prea multa faina de ovaz ca sa nu devina tare.
  • Aluatul trebuie sa fie moale si un pic lipicios. Cat sa nu se lipeasca de mana. Impartim aluatul in 4 bile.
  • Ungem tava cu putin ulei.
Citeste si:  Paine Fara Gluten din Mei
Mod de preparare placinta
  • Presaram putina faina de ovaz pe masa de lucru si incepem sa intindem cu sucitorul prima bila de aluat.
  • Intindem usor si cu grija. Daca se mai rupe nu este nici o problema o putem lipi cu mana in tava. Atentie cand intinzi aluatul nu trebuie sa-l intorci pe partea cealalta. Aluatul nu contine gluten si se va rupe de tot.
  • Intindem doar pe o parte cam cat este tava si apoi cu o spatula incepem sa il dezlipim usor de pe masa de lucru. Eu am o spatula de metal nu din plastic sau lemn.
  • Infasuram prima foaie de aluat pe sucitor cu grija si il punem in tava. Chiar daca se rupe nu te speria. Il poti lipi cu mana in tava.
  • Ungem foaia de placinta cu ulei cu ajutorul unei pensule. Nu trebuie imbibata in ulei. Doar putin.
  • Cu o lingura punem din compozitia de mere ca sa acoperim toata foaia.
  • Cu o lingurita presaram scortisoara peste tot.
  • Intindem si a doua bila de aluat la fel si a treia.
  • Punem foaia de placinta peste si din nou ungem cu putin ulei, punem din compozitia de mere si scortisoara deasupra.
  • Ai grija sa imparti compozitia de mere ca sa fie uniform peste tot.
  • Ultima foaie o punem deasupra. Chiar daca se mai rupe la mijloc un pic, mai poti rupe din aluat de pe margine si peticesti pe unde ai nevoie.
  • In vasul in care am facut umplutura, punem putina apa si ulei si folosim aceasta pentru a unge placinta. Cu o pensula, ungem ultima foaie de placinta peste tot.
Citeste si:  Paine Cu Malai Fara Framantare

Pastreaza un pic din compozitia asta si pentru atunci cand scoti placinta din cuptor.

Cum coacem placinta?

Punem placinta in cuptorul preincalzit la 180C pentru 40-50 de minute. Acum depinde si de cuptor. Eu imi dau seama cand este gata cand vad ca s-a rumenit un pic deasupra si ma mai uit si cu ajutorul spatulei de fier sa vad cum este dedesubt.

Cand placinta este gata, o scoatem din cuptor si ungem cu pensula peste tot cu compozitia ramasa din cratita (apa + ulei).
Cu un prosop de bucatarie, acoperim placinta si o lasam sa se raceasca un pic.

Cand placinta s-a racit cat de cat o taiem frumos si o scoatem pe o tava. Nu trebuie sa o lasi in tava ca se inmoaie prea tare.

Ar fi bine sa pui un prosop de hartie pe tava cand scoti placinta. Asa nu risti sa se umezeasca prea tare.

Reteta Minune De Placinta De Mere Fara Zahar Fara Gluten
Reteta Minune De Placinta De Mere Fara Zahar Fara Gluten

Tare mult mi-ar placea sa incerci reteta asta de placinta care este super sanatoasa si delicioasa si sa-mi scrii in comentarii cum ti-a iesit.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *