Puterea vindecatoare a unui bol cantator

Bol cantator tibetan pentru terapie si meditatie

Puterea vindecatoare a unui bol cantator este putin cunoscuta in tarile occidentale. Terapeutii moderni din toata lumea, incep sa redescopere ceea ce stramosii nostrii stiau demult. Ei afla lucruri noi despre puterea vindecatoare a sunetului. 

Sunete si vibratii vindecatoare

Nu toate sunetele ajuta la vindecare ci anumite note si tipuri de vibratii ale sunetului ajuta la vindecarea emotiilor, psihicului si chiar a celulelor. 

Sunetele muzicale armonioase cu supratonurile centrate matematic genereaza un fel de geometrie sacra care poate sa ne deblocheze energetic, sa ne reechilibreze in interior.

Bolul cantator tibetan

Nu multi stiu ca un bol cantator este mai mult decat un obiect decorativ cu aspect antichizat si ca sunetul sau pot avea beneficii pentru organism si spatiul unde locuim.

Muzica moderna este acum mai mult considerata distractie dar in trecut, oamenii foloseau muzica sacra pentru vindecare si pentru recuperarea echilibrului mental. 

Un instrument traditional care produce acest tip de vibratie vindecatoare este bolul cantator.bol-tibetan-cantator
Bolul cantator era facut manual dintr-unul sau mai multe metale si folosit de catre calugarii din Tibet.

Bolul cantator tibetan era folosit in ceremonii sacre dar puterea sa vindecatoare a fost tinuta secreta.

Desi calugarii aveau boluri cantatoare cu ei si le foloseau chiar si pentru mancare, rar erau folosite pentru a ”canta” in afara manastirilor.

Citeste si:  Cadouri personalizate inscriptionate cu mesaje

Bol tibetan din 7 metale

Bolurile cantatoare vechi erau facute din aliaj de sapte metale, cate unul pentru fiecare ”chackra”. Fiecare avea propria sa ‘’voce’’ unica si era ‘’cantat’’ cu mana sau cu ajutorului unui ciocanel de lemn.

bol-tibetan-manual
Bol cantator tibetan batut

Ce trebuie sa stim despre bolurile cantatoare?

Tonul bolului cantator se schimba in functie de cat de repede sau cat de incet se misca ciocanelul de lemn.

Bol batut manual

Pentru ca este facut manual, fiecare bol are sunetul sau propriu, special cand este cantat in fuctie de diametrul sau, grosimea, aliajul si duritatea. 

Toate aceste aspecte sunt importante pentru ca pot stimula diferita parti ale sistemului energetic uman.

bol-tibetan-interior, Bol cantator tibetan din sapte metale pentru purificare
Bol cantator tibetan din sapte metale pentru purificare

Incalzirea repetata si lovirea cu ciocanul face ca un bol cantator sa capete o anumita patina dar pentru a-ti da seama cat de minunat este trebuie sa-l asculti.

Chiar si marimea, greutatea si densitatea lemnului din care este facut ciocanelul pot afecta sunetul bolului.

Spre deosebire de bolurile de cristal, bolurile de alama nu produc un singur sunet clar ci mai degraba mai multe subtonuri armonice care sunt percepute ca o singura voce unduitoare.

Parti diferite ale bolului cantator vibreaza in ritmuri diferite producand o combinatie de sunete, de obicei una la deschiderea gurii, alta mai jos pe la jumatate si alta la baza.

Bol tibetan cantator pentru terapie

Bol cantator tibetan
Bol cantator tibetan

Terapeutii care folosesc boluri cantatoare prefera sa le foloseasca pe cele din alama tocmai pentru acest motiv, ‘’spatiul’’ dintre tonuri care actioneaza ca niste portaluri prin care trece liber energia vindecatoare.

Citeste si:  Rama foto verighete pentru miri

Sunetul aproape hipnotizator al bolului tibetan il face foarte util pentru cei care practica meditatia pentru a-I ajuta sa intre intr-o stare de relaxare mai profunda.

Bol tibetan batut manual

Spre deosebire de bolurile turnate, cele batute manual sunt unice, diferite, unul fata de celalalt. Nu exista bol batut manual identic, chiar daca seamana.

In plus, un bol cantator batut manual este mai usor de folosit. Poate fi lovit usor cu ciocanelul de lemn. Din acest motiv este preferat de cei care practica meditatia.

Are un sunet special. Lovirea bolului marcheaza inceputul si incheierea sesiunii de meditatie. 

Ciocanel si pernuta

Fiecare bol batut manual este insotit de un ciocanel, bastonas de lemn. Unele sunt acoperite cu piele sau material textil, altele nu. Deasemenea, pot fi insotite si de o pernuta.

Poti achizitiona un bol pentru colectia personala. Este bine sa ai cel putin unul in casa. Deasemenea, poti achizitiona bolul pentur a-l oferi cadou de casa noua, pentur cel mai bun prieten, cea mai buna prietena etc.

bol tibetan batut manual

Bol batut manual        Pret: 249lei

Adauga in cos

Specificatii: 

  • Material: aliaj metale
  • Dimensiuni:  aproximativ 14cm
  • Livrare: Gratuita, in orice localitate, prin curier rapid. 
  • Atentie! Este nevoie de confirmarea stocului!
Citeste si:  Cum sa ai o casnicie de durata?

Unde pot comanda un bol cantator?

Comanda acum sau confirma stocul telefonic: 0785232325. Pentru precomenzi si alte detalii importante, sunati la numarul afisat: 0765511512!

Pentru a comanda boluri tibetane, vizitati paginile magazinului nostru online, la categoria Boluri tibetane!

Bol tibetan din sapte metale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *