Prajitura Desteapta Cu Ciocolata

Prajitura Delicioasa Cu Ciocolata

Prajitura desteapta cu ciocolata este un desert delicios si usor de facut. Are o consistenta cremoasa si un gust intens de ciocolata. O poti face si tua acasa pentru a te bucura de un gust deosebit.

Ingrediente reteta – Prajitura desteapta cu ciocolata

Pentru aceasta reteta, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 6 oua, la temperatura camerei, separate
  • 1 ½ Lingura apa
  • 250g zahar (Poti folosi inlocuitor de zahar – indulcitori)
  • 200g ulei de cocos, (Poti folosi si unt topit, aceeasi cantitate)
  • 100g faina (Poti folosi faina fara gluten daca ai intoleranta la gluten)
  • 9 Linguri cacao pudra
  • 750ml lapte de soia
  • un praf de sare
  • 2 lingurite pudra de vanilie
  • 1 Lingura rom
  • 1 ½ Lingura otet

Timp de preparare: 16 minute
Timp de coacere: 1 hour

Cum facem reteta?

Incalzim cuptorul la 190 de grade Celsius.

Tapetam tava de copt cu hartie de copt sau o ungem cu ulei si o presaram cu putina faina.

Separam galbenusurile de albusuri.

Adaugam galbenusurile intr-un bol, alaturi de apa si zaharul.

Folosim un mixer vertical, amestecam pe viteza maxima vreo 2-3 minute.
Adaugam uleiul de cocos (sau untul topit), vanilia, romul si sarea.

Mixam inca 2-3 minute.

Amestecam cacaoa cu faina intr-un bol si le adaugam in bolul cu galbenusul mixat in 3 reprize.

Mixam in permanenta pentru a incorpora ingredientele.

Adaugam laptele, putin cate putin, si mixam in continuare. Compozitia va fi lichida.

Citeste si:  Sarmale De Post Fara Ciuperci

Intr-un bol separat, adaugam albusurile si otetul.

Batem albusurile pana se fac spuma.

Adaugam putin din compozitia de albusuri spuma in cea de cacao si amestecam usor, folosind o spatula.

Adaugam putin din compozitia cu cacao si o amestecam usor in cea de spuma.

Facem asa pana cand compozitia este complet amestecata intr-un singur bol.

Turnam compozitia in tava si coacem prajitura pentru aproximativ 50-60 de minute.

Timpul de coacere poate varia putin in functie de cuptorul pe care il ai.

Este foarte important sa lasam prajitura sa se raceasca complet inainte de a o taia.

Poti vedea mai multe detalii in reteta originala de prajitura desteapta cu ciocolata, pe gourmandelle.ro

Daca iti plac prajiturile cu ciocolata, poti incerca si aceasta reteta de amandine cu ciocolata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *