Prajitura Delicioasa Cu Banane Si Morcovi! Fara faina, zahar, unt si oua!
Astazi facem un desert sanatos, prajitura cu morcovi fara zahar, fara faina, fara unt si fara oua. Se face rapid si usor si este delicioasa. Incearca si tu reteta asta de post si spune-ne cum a iesit, intr-un comentariu mai jos.
Poti vedea reteta in varianta video in filmuletul de mai jos:
Ingrediente – Reteta Prajitura cu morcovi
- 160 grame de banane (1 banana mai mare)
- 110 grame de morcov dat la razatoare (2 morcovi mai mari)
- 200 grame de fulgi de ovaz
- 150 grame de fructe uscate
- 2 linguri de semințe de floarea soarelui decojite
- 2 linguri de susan
- 120 ml de lapte vegetal sau suc de portocale/fructe daca vrei sa fie si mai dulce
- 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 1/2 praf de copt 0,5 lingurite
- coaja de lamaie (sau scortisoara, nucsoara si cardamom dupa gust)
- 1 lingura de suc de lamaie
Mod de preparare:
- Mai intai, dam morocovii pe razatoare.
- Intr-o tigaie, punem semintele de susan impreuna cu semintele de floarea soarelui si le prajim, timp de 3-4 minute.
- Zdrobim banana cu furculita pana devin pasta.
- Intr-un bol, punem morcovul ras.
- Adaugam pasta de banane.
- Adaugam coaja rasa de la 1 lamaie. sau condimentele daca preferi asa.
- Adaugam apoi lingura de zeama de lamaie peste compozitie si amestecam bine.
- Dam fulgii de ovaz la blender pana devin faina.
- Adaugam faina de ovaz peste compozitia cu morcovi si banane.
- Adaugam bicarbonatul si praful de copt si amestecam bine.
- Acum este momentul sa adaugam fructele uscate – stafide, merisoare, curmale maruntite, caise, prune uscate sau ce late pructe uscate mai ai.
- Adaugam semintele copate de susan si floarea soarelui si amestecam bine.
- Turnam laptele vegetal sau sucul de fructe fara zahar peste compozitie.
- Amestecam compozitia foarte bine pana devine omogena.
Cum coacem prajitura cu morcovi fara zahar si fara faina?
Punem compozitia intr-o tava cu hartie de copt. Finisam cu o spatula pentur un aspect cat mai neted.
Punem tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, in functie de cuptor.
Coaceți la cuptor la 180°, C timp de 40-45 de minute.
Cand este gata, scoti tava din cuptor si o pui pe masa la racit.
Tai prajitura in patratele sau ce alte forme preferi.
Este destul de dulce dar poti presara indulcitor pe deasupra sau poti pune frisca vegana pentru aspect.
Pofta buna!
Continut total la 100 de grame:
- Calorii – 233,21 kcal.
- Proteine - 6,49 g.
- Grasimi – 6,70 g.
- Carbohidrați – 39,22 g.
Nu uita sa te abonezi la canalul de retete sanatoase!
eJuliana.ro - Magazin de cadouri
Cadouri de Botez şi Nunta | Magazin online, Bucureşti
Vezi produse în magazin