Prajitura cu curmale, cea mai simpla reteta

Prajitura cu curmale

Prajitura cu curmale, cea mai simpla reteta pentru un un desert delicios

Prajitura cu curmale este foarte gustoasa si foarte usor de facut de oricine. Ti-am pregatit o reteta usor de facut, pentru un dulce sanatos pentru intreaga familie.
Cu totii adoram dulciurile, cozonaci, fursecuri, checuri, prajituri de toate felurile. Toate sunt delicioase si minunate pentru masa de Craciun sau de Pasti. O prajitura sanatoasa, fara zahar si oua, este oricand binevenita, mai ales in timpul postului de Craciun sau de Paste.

Prajitura cu curmale

In perioada sarbatorilor, avem tendinta sa mancam oricum mai mult decat in orice perioada a anului. Tocmai de aceea este bine sa evitam, totsui, alimentele grele, grase si cu ingrediente nesanatoase. O prajitura fara zahar si oua dar extraordinar de gustoasa este ideala pentru cei care tin post in aceasta perioada.
Astazi te voi invata cum sa prepari o prajitura cu curmale. Vei vedea, este o reteta simpla iar prajitura va fi delicioasa. Papilele gustative iti vor fi recunoscatoare.

Daca nu stiai inca,  este bine sa stii cat de importante sunt curmalele, pentru sanatatea noastra.
In primul rand sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe, datorita continutului mare de nutrienti. Despre curmale, se stie ca scad colesterolul. Pentru ca au un continut mare de fibre, ele imbunatatesc digestia si astfel ne feresc de tot felul de boli. Sunt bogate in proteine, fibre, vitaminele B1, B2, B3, B5. Contin potasiu, calciu, mangan, fosfor, cupru, seleniu si magneziu. Curmalele contin zaharuri naturale. Trateaza anemia feripriva deoarece sunt bogate in fier.

Citeste si:  Cartofi prajiti sanatosi la cuptor

Prajitura cu curmale

Reteta pentru prajitura cu curmale

Pentru aceasta minunata prajitura cu curmale aveti nevoie de:
– 80 de curmale
– o sticluta esenta de rom
-o cana seminte de in
-20ml apa fiarta
– un varf de cutit sare
– 30ml ulei de cocos
– un plic zahar vanilat sau putina esenta de vanilie
– 280 gr. faina
– un plic praf de copt
– o mana de migdale, alune sau nuci maruntite
Mai intai curatam curmalele de samburi daca este nevoie si turnam peste ele esenta de rom. Le lasam la inmuiat o jumatate de ora, ca sa capete aroma de rom.

Peste semintele de in turnam apa si le lasam cateva ore. In momentul cand observam ca au devenit ca albusul de ou, le strecuram printr-o sita. Avem nevoie doar de substitut de ou.  Chiar seamana cu albusul de ou.
Intr-un vas turnam apa fierbinte, sarea, uleiul, zaharul vanilat sau esenta de vanilie si” albusul de ou” .
Apoi turnam faina si praful de copt si curmalele pe care le blenduim si amestecam compozitia pana ce devine ca o pasta. La sfarsit, putem adauga si o mana de migdale, nuci, alune sau ce preferati maruntite, la blender.
Turnam compozitia intr-o tava cu hartie de copt si punem in cuptor pentru circa 40-45 min. Acum, depinde de cuptor. Testul cu betisorul de lemn te poate ajuta. Cand observam ca nu mai ramane nimic pe betisor, prajitura este gata.
Credeti-ma!  Dupa ce o scoateti din cuptor, iti va fi foarte greu sa nu mananci cel putin una. Odata ce ai inceput, nu o sa te poti opri din mancat. Este delicioasa!
Reteta de prajitura cu curmale de post este un exemplu de desert sanatos si satios. Pe langa toate bunatatile de pe masa de Craciun acest desert sanatos este binevenit.

Summary
recipe image
Recipe Name
Prajitura cu curmale
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *