Pizza Calzone De Post, Fara Gluten
Hai sa-ti arat cat de usor este sa faci pizza calzone fara gluten si de post. Poti sa umpli acest calzone cu ce vrei tu.
Eu o sa-ti arat o varianta super usoara si la indemana oricui. Sunt sigura ca si tu ai momente cand nu mai stii ce sa mananci.
Mai ales cand vrei sa mananci ceva bun, dar sa fie si sanatos. Pentru cei ce tin post sau au intoleranta la gluten o sa adore reteta asta de calzone.
Ingrediente pentru 2 bucati de calzone:
Pentru aluatul de pizza calzone avem nevoie de:
- 150 g faina de naut + faina pentru framantat si suprafata de lucru
- 75 ml apa la temperatura camerei
- 15 ml ulei de masline
- 2 linguri de fulgi de drojdie inactiva
- Un varf de cutit de sare
Ingrediente pentru umplere calzone:
- Sos de rosii pentru pizza (eu am folosit sosul de la Mutti pentru pizza). Tu poti sa folosesti orice sos de rosii preferi. Am folosit cam 3 linguri de fiecare calzone.
- Branza vegana sau mozzarella vegana din belsug, taiata cubulete mici sau razuita.
- Parmezan vegan.
- Busuioc si sare.
Mod de preparare aluat pentru pizza calzone fara gluten:
- Intr-un bol punem faina de naut, fulgii de drojdie inactiva, sarea, uleiul de masline si apa. Practic punem toate ingredientele si amestecam pana le incorporam bine.
- Cu mana incepem sa framantam un pic aluatul. O sa mai fie nevoie de faina de naut asa ca mai adaugati. Aluatul trebuie sa nu se lipeasca de maini.
- Impartim aluatul in 2 bile egale.
- Punem faina de naut pe masa de lucru si incepem sa intindem cu sucitorul prima bila.
- Nu trebuie sa o intinzi prea subtire sa nu se rupa.
- Punem sosul de rosii (eu am pus busuiocul in sos si sarea) si il intindem ca la pizza pe toata suprafata.
- Punem branza sau mozzarella vegana, parmezanul si impaturim in doua.
- Lipim marginile frumos ca sa nu se desfaca si sa curga umplutura.
- La fel procedam si cu cealalta bila de aluat.
Cum coacem calzone?
Punem cele 2 pizza calzone intr-o tava tapetata cu hartie de copt in cuptorul preincalzit la 200 C pentru 25-30 de minute. Acum depinde de cuptor. Eu dupa 15 minute le-am intors pe cealalta parte. Daca s-au rumenit un pic atunci sunt gata.
Eu am mancat una calda scoasa atunci din cuptor. Mirosea atat de bine ca nu am putut sa ma abtin. Asa ca am pozat doar una.
Astept sa incerci si tu reteta si sa-mi spui cum ti-a iesit. Nu uita ca poti sa umpli calzone cu ce vrei tu.
Pofta buna!
Aboneaza-te la canalul nostru de retete culinare sanatoase!
Nu uita sa te abonezi la canalul nostru de retete culinare rapide in varianta vegana sau vegetariana. Facem multe retete de post si daca vrei sa fii la curent cu fiecare reteta publicata pe canalul de you tube Gateste cu Meri, aboneaza-te, acum!
eJuliana.ro - Magazin de cadouri
Cadouri de Botez şi Nunta | Magazin online, Bucureşti
Vezi produse în magazin