Pisica Maneki Neko


Pisica Maneki Neko simbol feng shui pentru afaceri prospere

Daca ati fost vreodata la vreun restaurant chinezesc sau japonez sau ati intrat intr-un magazin asiatic, probabil ati observat o pisica Maneki Neko asezata mai mult sau mai putin discret langa casa de marcat.  

Pisica Maneki Neko este un remediu sau talisman de noroc foarte popular in cultura chineza si cea japoneza  despre care se crede ca aduce noroc si bunastare celor care o detin.Tocmai de aceea pisica norocoasa este atat de intalnita in magazine, restaurante si alte afaceri detinute de asiatici.


Pisica Maneki Neko

In afara de faptul ca este draguta, nu am stiut mai nimic despre sensul sau simbolul pisicii norocoase.

Pisica bogatiei este numita si Maneki Neko care inseamna pisica care cheama, in limba Japoneza.Pisica are labuta ridicata ca si cum ar chema bogatia. Maneki Neko mai este cunoscuta si sub denumirea de pisica norocoasa, pisica banilor, pisica primitoare etc.

Pisica Maneki Neko

Nu se stie cum a aparut simbolul pisicii norocoase.Exista cateva legende legate de aparitia ei insa cel mai important este simbolul pe care il are in feng shui.

Exista o semnificatie feng shui in spatele labutei ridicate. Daca pisica norocoasa are labuta dreapta ridicata se spune ca invita si atrage banii si bunastarea, daca are labuta stanga ridicata, se spune ca atrage clientii, ceea ce oricum aduce bani si este cam acelasi lucru.Ambele semnificatii suna bine pentru mine  deaceea uneori puteti vedea pisici Maneki Neko cu ambele labute ridicate.Ambele labute ridicate pot insemna si protectie.

Citeste si:  Set de birou pentru fumatori cu scrumiera si bricheta

Pisica Maneki Neko

Semnificatia culorilor la pisica Maneki .

Cele mai intalnite pisici Maneki Neko au culoare aurie sau alba dar mai exista si verzi, negre si rosii.

Pisica Alba: Fericire, puritate si alte lucurui positive.

Maneki Aurie: Bogatie si prosperitate

Pisica Neagra: Protectie si respingerea raului

Pisica Rosie: Succes si noroc in dragoste.

Pisica Verde: Bunastare

Pisica Maneki Neko

 

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *