Pigmentatia personala – tot ce trebuie sa stii despre aceasta

Tot ce trebuie sa stii despre pigmentatia personala si culorile care ti se potrivesc!

Pigmentatia personala se „detecteaza” dupa un proces de analiza care are in vedere culoarea parului, a ochilor si a pielii. Pentru un aspect armonios, aceasta trebuie combinata cu nuanta, intensitatea si cu claritatea culorilor pe care le folosesti in vestimentatie.

In total exista sase tipuri de pigmentatie: SLABA, INTENSA, CALDA, RECE, DELICATA, CONTRASTANTA. In general poti avea un singur tip de pigmentatie, insa nu este exclus sa te incadrezi in mai multe tipuri. In acest caz vor fi mult mai multe culori care ti se vor potrivi perfect! Sa le luam la rand! 🙂

Pigmentatia slaba

Ai acest tip de pigmmentatie daca: parul tau este blond natural sau foarte deschis, ai ochii albastri, gri sau verde deschis. Genele sunt deschise la culoare, iar sprancenele sunt pale. Pielea ta este albinoasa si se inroseste rapid la soare, in acealasi timp, subtonul pielii tale poate fi rece sau cald.

Culorile care ti se potrivesc cel mai bine sunt cele deschise si este recomandat ca in apropierea fetei sa porti culori nu foarte intense. Atunci cand vrei sa porti culori inchise, este bine sa le combini cu culori mai light si nu cu alte culori inchise.

Pigmentatia personala

Ghidul culorilor

Pigmentatia personala

Pigmentatia intensa

Te integrezi in acest tip de pigmentatie daca: ai par saten inchis sau brunet. Daca ochii tau sunt capui sau negri, iar sprancenele si genele sunt inchise la culoare.

Citeste si:  Cadouri pentru pasionatii de vinuri

Pielea ta este alba sau neagra cu tonuri intermediare. Cel mai potrivit pentru tine este un look inchis si puternic, iar culorile puternice si intense sunt perfecte! Negrul se poarta in combinatie cu alte nuante inchise. Chiar si in apropierea fetei ti se vor potrivi nuantele inchise. Nu este recomandat sa porti culori foarte deschise.

Pigmentatia personala

Ghidul culorilor

Pigmentatia personala

Pigmentatia calda

Parul tau este roscat, cu nuante de blond capsuna pana la castaniu. Ai ochii verzi, caprui sau albastri. Sprancenele tale au o nuanta calda, iar sprancenele sunt roscate sau blonde. Ai pielea laptoasa, eventual cu pistrui si cu o stralucire aurie.

Cele mai potrivite culori pentru tine sunt cele care au tonuri calde si care au o intensitate medie. Daca vrei sa porti culor inchise, este recomandat sa le combini cu culori mai deschise sau chiar pale.

Pigmentatia personala

Ghidul culorilor

Pigmentatia personala

Pigmentatia rece

Acest tip de pigmentatie se caracterizeaza prin: par care are tente cenusii, saten inchis, blond platinat, alb sau gri. Ochii cenusii, albastri, verzi sau caprui. Sprancenele sunt deschise la culoare, spre maro, iar pielea are subtonuri rozalii.

Ti se potrivesc foarte bine: culorile reci cu subton albastru, de intensitate medie spre mare. Este bine sa eviti tonurile calde pe baza de galben. Daca preferi culorile neutre, este bine sa le combini cu nuante vii, luminoase. De evitat purtarea a doua culori inchise simultan.

Citeste si:  Sucuri Naturale din Fructe Si Legume - Beneficii

Pigmentatia personala

Ghidul culorilor

Pigmentatia personala

Pigmentatie contrastanta

Ai parul brunet, iar ochii tai sunt luminosi: albastri, topaz, verzi. Genele si sprancenele tale sunt inchse, iar pielea poate sa aiba atat ton deschis, cat si inchis.

Pentru o infatisare armonioasa, culorile trebuie sa echilibreze contrastul dintre piele, ochi si par. Contrastul intre culori inchise si deschise este de preferat. Daca vrei sa porti o singura culoare, este bine sa optezi pentru una vie, iar daca preferi culorile neutre, acestea se poarte cu unele mai deschise pentru echilibru.

Pigmentatia personala

Pigmentatie delicata

Acest tip de pigmentatie se poate descrie prin: par blond sau saten deschis, ochi in culori deschise. Genele si sprancenele sunt in culori deschise spre inchise si exista un contrast slab intre par, ochi si piele. Pigmentatia delicata este, de fapt, o combinatie intre pigmentatiile precedente.

Se recomanda purtarea unor culori ton pe ton cu foarte putin contrast intre ele si cel mai potrivit este aspectul moncromatic. Este bine sa eviti contrastele puternice. Daca preferi nuantele pale si foarte deschise, este bine sa le echilibrezi prin alte culori medii, dar nu prin culori foarte puternice.

Pigmentatia personala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *