Piele ecologica sau piele naturala

Piele ecologica sau piele naturala?

Cand vine vorba sa achizitionati incaltaminte, haine sau genti ce preferati piele ecologica sau piele naturala? Indiferent de convingerile noastre legate de natura,  si protectia animalelor, alegerea pe care o face intre a folosi articole facute din piele ecologica sau naturala trebuie sa se bazeze pe calitate in primul rand.

Piele ecologica sau piele naturala

Industria si noua tehnologie au cunoscut o evolutie extraordinara in ultimii ani, fapt ce a condus la dezvoltarea unor idei de materiale si produse care sa inlocuiasca resursele naturale si sa le protejeze. Ca urmare a acestui fenomen, industria textila s-a dezvoltat, realizand in prezent inlocuitori fideli ai celor mai apreciate texturi si tesaturi naturale, precum matasea sau pielea naturala.

Piele ecologica sau piele naturala
Pielea ecologicaeste inlocuitorul sintetic pentru pielea naturala si a fost imbratisata de cei mai mari designeri din intreaga lume, acestia inlocuind total pielea naturala cu cea sintetica in toate creatiile lor. Numeroase organizatii non-guvernamentale, ong-uri si partide politice ecologice au militat in ultimii ani pentru scoaterea de pe piata de consum a produselor realizate din piele naturala, provenita de la animale special crescute in acest scop.

Piele ecologica sau piele naturala
Avantajele alegerii unor obiecte de vestimentatie realizate din piele ecologica sunt durabilitatea acesteia si rezistenta la factorii de mediu (ploaie, zapada), dar si pretul de achizitie, mult mai scazut fata de cel perceput pentru pielea naturala. Atunci cand ne referim la pantofi realizati din piele ecologica, acestia vor fi mai confortabili decat unii realizati din piele naturala, inca de la prima purtare.

Citeste si:  Cadou de botez bebelus, inspirat din colectia Juliana

Piele ecologica sau piele naturala
Principalul dezavantaj al purtarii obiectelor vestimentare confectionate din piele ecologica, in timpul verii, este factorul termic si anume faptul ca pielea noastra transpira mult mai usor atunci cand purtam piele sintetica. Un alt dezavantaj in confectiile cu piele ecologica este faptul ca acest material este mai putin maleabil decat pielea naturala, ceea ce face ca o cusatura sa fie mai greu de realizat sau mai putin rezistenta, decat in cazul celei naturale.

Piele ecologica sau piele naturala
Pielea naturala este cu siguranta mult mai calitativa, mai bine stratificata si mai rezistenta decat pielea ecologica, o pereche de pantofi realizata din acest material, pastrati si curatati corespunzator putand avea o perioada de folosire de pana la cativa ani.

Pielea naturala nu va fi confortabila de la prima purtare, fiind un material nu foarte maleabil, care necesita timp pentru a se adapta formei piciorului, in cazul in care ne referim, de asemenea, la o pereche de pantofi. In acelasi timp, pantofii realizati din piele naturala vor fi mai confortabili si mai rezistenti la purtari indelungate, decat pantofii realizati din piele ecologica.

Piele ecologica sau piele naturala

De asemenea, pielea naturala se adapteaza la conditiile termice lasand pielea noastra sa respire. Procesul de fabricatie al obiectelor vestimentare realizate din piele naturala este mult mai complex si mai dificil, fapt pentru care aceste produse sunt adesea realizate in editii limitate sau intr-un numar finit de bucati.

Citeste si:  Cum sa te bucuri de viata in fiecare moment?

Daca din considerente de natura etica nu vrei sa iti umpli dressingul cu piele naturala, pielea ecologica este la fel de aspectuoasa si chiar mult mai practica decat aceasta.

In plus, ar trebui sa stii ca se descopera mereu noi tipuri de piele ecologica si vegana care arata foarte bine si este foarte rezistenta. Unele modele de piele artificiala imita atat de bine pielea naturala incat o poti confunda cu usurinta.

Pentru femei, o geanta din piele ecologica bine facuta poate fi o alternativa perfecta la una facuta din piele naturala. Nu trebuie sa moara un animal pentru ca tu sa-i porti pielea in diferitele accesorii de care ai nevoie.

Barbatii pot purta serviete si borsete din piele ecologica de buna calitate.  O cutie pentru sticla de vin, precum cea de mai jos sau casete pentru ceasuri de mana barbatesti arata foarte bine cand sunt facute din piele ecologica.

Cutii de vin, cutie pentru sticla de vin

Cutie pentru sticla de vin acoperita cu ”piele ecologic”a sau imitatie de piele

Cutie pentru ceasuri din piele neagra idei de cadouri pentru barbati

Cutie pentru 12 ceasuri, facuta din piele cu aspect natural de calitate premium

Album foto piele din India

Album foto cu coperti din piele naturala invechita artificial

Bratara pentru barbati cadouri hand made

   Bratari din piele naturala pentru barbati

Poti oferi cadouri celor dragi alegand obiecte si accesorii utile facute din piele ecologica sau piele naturala. Tu ce preferi piele ecologica sau piele naturala?

Citeste si:  Nu lua niciodata credit de nevoi personale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *