Piatra de onix


Piatra de onix material decorativ recomandat pentru casa ta

Piatra de onix se gaseste intr-o varietate mare destul de mare de culori: negru, alb, maron, portocaliu, vernil sau in combinatii de culori si dungi, in tari ca Turcia, India, Brazilia, Afganistan, Peru, SUA si Mexic.

Cele mai cunoscute combinatii de culori ale onixului sunt cele rosii cu alb, verde cu alb, verde cu maro sau maro cu alb. Cele mai rare sunt cele de culoare neagra care sunt folosite in special la crearea bijuteriilor.


Se spune ca onixul este o piatra a sigurantei si a protectiei, buna pentru toate zodiile dar recomandabila mai ales pentru zodiile Taur, Gemeni, Balanta.mar-de-onix

Din piatra de onix se fac bijuterii si o multime de obiecte utile sau pentru decor piramide, mere, zaruri, jocuri de sah, piramide, elefanti, cai, broaste testoase, oua de onix, mojar de onix, vaze, scrumiere etc

Nu intamplator sunt alese aceste forme pentru a crea obiecte deosebite din onix.

Se stie ca oul este simbolul vietii iar pestele este simbolul crestinatatii. In feng shui pestele este considerat un simbol de bogatie.

Sarpele este simbolul innoirii, al intelepciunii si al nemuririi. Elefantul este simbolul puterii si autoritatii, bogatiei, succesului si al intelepciunii. Iepurele este simbolul fertilitatii.

Citeste si:  Cadouri personalizate – idei de luat in calcul

Marul este simbolul pacii si armoniei iar porumbelul este mesagerul iubirii dar si simbol de pace.

Corabia este simbol de  noroc si bogatie, un remediu foarte des intalnit in feng shui. Piramida este un simbol pentru energie si misterele vietii.vaza-de-onix

Piatra de onix se poate modela mai usor decat marmura deaceea este ideala pentru vaze si alte obiecte de dimensiuni mari cum sunt mese de cafea sau stalpi de decor.

Desi, la prima vedere, onixul pare o piatra opaca, este destul de transparent. Puteti observa cat de transparenta poate fi  daca introduceti un bec aprins intr-un bol sau o vaza de onix.

Piatra de onix surprinde prin eleganta, stralucirea si frumusetea sa, data de transparenta, luciu si culori.

Din cauza sensibilitatii acestuia la temperaturi, se recomanda folosirea pietrei de onix  mai mult in la decorarea de  interioare.

Decor pentru bar din onix.Se poate observa frumusetea data de transparenta pietrei de onix daca instalati o lumina in spate.

bucatarie-onix-lumina

Astfel, puteti sa va decorati locuinta cu piatra de onix .Daca doriti sa achizitionati decoratiuni interioare din onix, sunt cateva lucruri de observat. Trebuie sa stiti ca desi pare dur, onixul este totusi o piatra ‘’delicata’’.

Structura poroasa a  onixului poate sa absoarba lichidele lasate o perioada indelungata si mai ales cele cu continut mai acid cum sunt sucurile, vinul cafeaua si astfel pot sa apara pete care se indeparteaza foarte greu.

Citeste si:  Cadouri pentru iubitorii de cai

Baie decorata cu piatra de onix

baie-onixCele mai intalnite sunt blaturile de onix care au o frumusete si o eleganta deosebita.

blat-bucatarie-onixBlaturi de bucatarie din onix

Elefanti de onix-capete pentru carti

elefanti din piatra de onix

Mojar de onix

mojar-din-onix

Sumar
Piatra de onix material decorativ recomandat pentru casa ta
Nume Articol
Piatra de onix material decorativ recomandat pentru casa ta
Descriere
Din piatra de onix se fac bijuterii si o multime de obiecte utile sau pentru decor piramide, mere, zaruri, jocuri de sah, piramide, elefanti, cai, broaste testoase, oua de onix, mojar de onix, vaze, scrumiere
Autor
Publicat de
Juliana
Logo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *