Pasiune pentru pipa

Pasiune pentru pipa

Pasiune pentru pipa ce trebuie sa stii daca vrei sa fumezi pipa? A fuma pipa inseamna mai mult decat sa pufai pipa in coltul gurii si se deosebeste total de fumatul tigarilor obisnuite. Fumatul unui trabuc nu se poate compara nici el cu fumatul unei pipe, afirma pasionatii de pipa.

O pipa este de obicei confectionata din lemn dar puteti gasi si pipe de portelan, metal sau rasina. Pipele de lemn sunt de obicei sculptate si decorate manual ceea ce le face putin mai scumpe si mai cautate.

Pipa de lemn

Pipa si tutun – pasiune pentru pipa

Din ce se fac pipele?
Sunt pipe facute din lemn de cires, de maslin sau de stejar, dar exista si pipe din ambra sau din bambus. Cu cat o pipa este facuta dintr-un material mai rar sau mai bun, cu atat pipa va fi mai scumpa.
Pentru o experienta cat mai placuta in fumatul pipei, tutunul pentru pipa trebuie sa aiba si arome. Exista tutun cu condimente speciale. Latakia, de exemplu,  este un condiment originar din Cipru si Siria. Sunt folosite si amestecuri de tabac din Africa, India sau America de sud.

Pipa si bricheta pentru pipa
Pasiune pentru pipa

Pipa de lemn si bricheta pentru pipa cu flacara laterala.

Ce ar trebui sa stiti daca ati hotarat sa va luati pipa?

Daca aveti o pasiune pentru pipa dar sunteti incepatori in ceeace priveste fumatul pipei, ar trebui sa stiti cateva lucruri. Fumatul unei pipe reprezinta un intreg ritual care debuteaza cu incarcarea tutunului in pipa.

Citeste si:  Cum purtam brosele?

Cum se intretine  si se fumeaza pipa?

Cei care nu au mai fumat pipa si si-au achizitionat una, au tendinta de a indesa tutunul in bolul pipei destul de tare. Tutunul se preseaza intre degete inainte de a fi pus in pipa.
Nu e nici o problema in a indesa tutunul, dar ar trebui sa stiti ca tutunul trebuie sa respire putin, altfel exista riscul ca sa se stinga din cauza lipsei oxigenului.

Pipa si bricheta pentru pipa Pasiune pentru pipa

Dupa ce ati terminat de fumat pipa, ati pufait pana cand s-a terminat tutunul, nu o umpleti cu tutun nou imediat.

Cum curatam pipa?

Curatati pipa intai dar nu o loviti puternic de masa, cu au unii tendinta. Daca vreti sa o curatati cum trebui, pentru a inlatura resturile de tutun ars din bolul pipei, folositi de podul palmei. Puneti un servetel in palma in prealabil, daca nu vreti sa imprastiati tutunul ars peste tot. Este bine sa tineti pipa de orinunde dar niciodata de mustiuc. Nu desfaceti mustiucul daca pipa nu s-a racit inca.

Asteptati pana ce pipa nu mai este calda inainte de a demonta mustiucul. Daca pipa este de lemn nu o umpleti de alcool pentru a ”ucide” microbii! Alcoolul poate modifica ”gustull” tutunului dupa aceea daca s-a impregnat in lemn. Curatati componenetele pipei cu bumbac inmuiat in putin alcool. Alcoolul nu trebuie sa atinga exteriorul pipei.Acesta se poate intretine stergandu-l uneori cu putin ulei de masline.

Citeste si:  Cani de cafea pentru el si ea cu ocazia nuntii

Cum fumam pipa?

Pipa de lemn, Pasiune pentru pipa
Pasiune pentru pipa de lemn

Unii fumatori de pipa incepatori cu ”mare” pasiune pentru pipa, au tendinta de a strange tare din dinti pentru a o pastra in gura. Fiti gentili cu pipa , nu de alta dar exista riscul sa va lasati mulajul danturii pe mustiuc si in timp, sa va tociti si dintii.

Nu lasati tutunul sa arda prea aproape de buza pipei pentru ca se va deteriora rapid si nu va mai arata bine de loc. Nu inhalati tot fumul ca in cazul tigaretei obisnuite! Asa cum spun fumatorii de pipa, din trei fumuri doar unul este pentru dvs.

Pentru cei care au pasiune pentru pipa si vor sa-si achizitioneze una, le recomandam sa viziteze magazinul nostru online la sectiunea pentru fumatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *