Paravane despartitoare si decorative

Paravane despartitoare si decorative personalizate cu imagini si text

Astazi vorbim despre paravane despartitoare si decorative din punct de vedere estetic si util dar si din punctul de vedere al diferentelor si asemanarilor dintre cele doua tipuri.

Paravane despartitoare si decorative – diferente si asemanari

Atat paravanele despartitoare cat si cele decorative sunt din ce in ce mai populare atat acasa cat si in spatii comerciale. Ele se folosesc pentru a separa un spatiu, pentru a masca o anumita zona sau pentru decor.

Desi, nu difera ca dimensiuni fata de paravanele despartitoare, nu sunt la fel. Care este diferenta dintre ele? Unde putem folosi pe cele decorative si unde le putem folosi pe cele despartitoare?

Paravan decorativ ieftin Juliana
Paravan decorativ Juliana

In principiu, dimensiunile standard atat pentru paravane despartitoare cat si pentru cele decorative sunt 120x18cm, 160x180cm, 120x150cm si 160x150cm.

Daca aveti nevoie de paravane despartitoare si decorative cu anumite dimensiuni, va fi mai dificil sa le gasiti gata facute. Asta nu inseamna ca trebuie sa va apucati sa le faceti singuri acasa. Nu e o idee rea pentru cineva cu indemanare si timp liber la dispozitie.

Totusi, ideea de a face un paravan, acasa, de la zero, nu este una tocmai inspirata pentru cei mai multi dintre noi. Bun! Si atunci, ce facem cand avem nevoie de anumite dimensiuni, ”personalizate” pentru un anumit spatiu?

Cumpara acum, confirma stocul la telefon
Cauti paravane personalizate? Intra in magazin!

Raspunsul se afla de cele mai multe ori in intrebare. Optam pentru paravane personalizate. Cine face paravane personalizate? Ne orientam catre cei care fac paravane la comanda.

De ce sa optezi pentru paravane personalizate?

Sunt diferite paravanele decorative, facute dupa dimensiuni standard de cele personalizate? Din punct de vedere al calitatii, nu ci doar ca dimensiuni. Sunt facute din materiale de buna calitate.

Citeste si:  Potcoava Norocoasa De Nunta Sau Cununie

In plus, calitatea panzei canvas folosite in cazul paravanelor personalizate poate fi mai buna. Asta pentru ca imprimarea de calitate are nevoie de panza de calitate.

Pentru o imagine imprimata clara este nevoie de panza canvas de buna calitate si fotografii cu rezolutie buna. Trimiteti imaginile pe care le vreti imprimate, producatorului si acestea vor aparea pe panouri. Apropo de fotografii, aveti nevoie de fotografii cu rezolutie buna.

Se poate imprima una sau mai multe fotografii daca vreti sa faceti colaj. Se poate, deasemenea, imprima atat text cat si sigla, in cazul in care vreti sa folositi paravanul in cadrul firmei.

In locul sa folositi roll-up-uri care au doar rol publicitar, puteti opta pentru paravane de panza personalizate care au si un aspect estetic deosebit.

Inaltimea cea mai mare la aceste paravane despartitoare si decorative nu depaseste, cu anumite exceptii, 180cm.  In general dimensiunea unui panou este de 40 de cm dar exista si unele de 45cm.

Aici vorbim despre paravane despartitoare, facute din cadru de lemn, acoperit cu panza canvas, din poliester si bumbac.

paravan decorativ ieftin
Paravan decorativ Mystical Forest

Exista si paravane despartitoare sau decorative din alte materiale precum: mdf, lemn sau metal. In aceste cazuri dimensiunile pot varia, insa noi vorbim despre paravanele despartitoare acoperite cu panza imprimata.

paravan-despartitor-decorativ-big-ben-juliana-559lei (1)
Paravan decorativ Londra Big Ben

Diferente intre paravanele decorative si cele despartitoare Juliana

Deosebirea principala intre paravanele despartitoare si cele decorative este cea legata de scopul pentru care sunt facute.

Citeste si:  Rama Juliana Home Living pentru familie

Paravan decorativ motivational

La paravanele decorative, panza canvas este imprimata pe partea din fata care este si cea mai importanta. Ele sunt folosite ca si tablourile in scop decorativ. Partea din spate a paravanelor este acoperita cu panza simpla, neimprimata, de obicei de culoare inchisa pentru a ne asigura ca nu se vede cadrul.

In cazul in care in spatele paravanului exista sursa de lumina, sansa ca sa putem vedea cadrul de lemn este destul de mare. Astfel, pentru a evita acest lucru, paravanul este acoperit pe spate cu panza inchisa la culoare.

paravan decorativ ieftin de primavara
Paravan decorativ ieftin

Oricum, in acest caz, partea din spate nu ne intereseaza, ne intereseaza partea din fata, cea care se vede. Scopul folosirii unui paravan decorativ este unul estetic astfel ca modelul imprimat si culoarea primeaza.

paravan decorativ, paravane despartitoare si decorative

In cazul paravanelor despartitoare, ambele fete sunt la fel de importante, pentru ca sunt vizibile din ambele directii. Asa cum sugereaza si numele, folosim un paravan despartitor pentru a ”desparti” un spatiu in doua zone diferite.

Chiar daca separarea nu este totala, ca in cazul unui perete clasic, se creaza acea ambianta si iluzie optica de compartimentare.

Paravan decorativ despartitor de camera, paravane despartitoare si decorative
Paravan decorativ despartitor de camera

 

Paravan de panza imprimata cu cai

Iubesti caii? Cine nu iubeste aceste animale magnifice?

Iti recomandam un paravan de camera, format din trei panouri acoperite cu panza imprimata cu imagini cu cai.

Poti folosi acest paravan mobil, pliabil acasa sau la firma: salon, cabinet, magazin, restaurant, receptie, masaj, spa etc.

Poti opta pentru un astfel de paravan decorativ pentru ca iubesti caii sau pentru ca se potriveste cu restul decorului.

Citeste si:  Idei de cadouri pentru motociclisti

Acest model are 135cm latime dar daca ai nevoie de unul mai mare, putem adauga un panou suplimentar sau chiar doua.

 

Paravan despartitor trei panouri decorate cu cai

Vrei sa afli cum poti face un paravan decorativ, acasa?

Cere mai multe detalii la telefon 0765 511 512 sau plaseaza o comanda direct in e-shopul eJuliana.ro!

In sectiunea dedicata panourilor mobile, poti vedea mai multe modele de paravane despartitoare si decorative!

cumpara

Un comentariu pentru “Paravane despartitoare si decorative

 1. Negru Mariana spune:

  Buna ziua
  Doresc sa cumpar paravan despartitor de camera. Care este pretul pentru un paravan despartitor si cum procedez pentru a-l achizitiona?
  Multumesc.

  • Juliana spune:

   Buna ziua

   Va multumim pentru interesul aratat pentru modelele noastre de paravane despartitoare. Pentru a comanda un paravan despartitor sau unul decorativ, vizitati magazinul nostru online ejuliana.ro la sectiunea Paravane decorative pe care o gasiti la Categoria Decoratiuni Interioare.

 2. Mariana Neamtu spune:

  Buna ziua

  Am o spalatorie si am nevoie de un paravan pentru a separa zona clientilor . Ce model imi recomandati? Spatiul nu este destul de mare.

  • Juliana spune:

   In astfel de situatii un paravan este bun pentru a impiedica accesul liber intr-o anumita zona. Pentru spatiul dvs va recomandam un paravan decorativ sau despartitor cu trei panouri de 150cm inaltime. Este deajuns de inalt. Unul de 180 ar fi cam inalt si banuiesc ca nu vreti sa blocati vizibilitatea total. Puteti opta pentru panouri de 45cm latime. Astfel, veti putea acoperi o latime de aproximativ 125-130 cm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *