Paravane decorative sau paravane despartitoare?

Ce alegem?  Paravane decorative sau paravane despartitoare?

Paravane decorative sau paravane despartitoare? Iata o intrebare la care vom incerca sa gasim un raspun in randurile care urmeaza! Pentru cei care folosesc deja paravane pentru interior, raspunsul poate fi unul simplu. Pentru cei care le-au vazut doar in fotografii, este nevoie de cateva informatii suplimentare.

Paravanele decorative de interior pot schimba infatisarea unui spatiu sau a unei incaperi din casa noastra, de la birou, salon, cabinet  sau magazin. Este diferenta vizibila intre un paravanele decorative si paravanele  despartitoare, atat in ceeace priveste constructia si aspectul lor cat si utilitatea.

Ce folosim acasa, paravane decorative sau paravane despartitoare?

Paravan decorativ cu trandafiri

Asa cum putem deja intui, paravanele decorative au mai mult rol estetic, infrumuseteaza spatiul, creaza un decor sau mascheaza o zona pe care vrem sa o ascundem ochiului.

Paravan decorativ cu trandafiri
Paravanele despartitoare sunt ideale pentru impartirea sau unui spatiu. Pentru decorul camerei, pentru intimitate si pentru redirectionarea traficului in holuri putem folosi oricare dintre cele doua variante.

Ce inseamna acest lucru? Pai ineamna ca le putem folosi atat in scop in scop decorativ cat si util. Poti alege oricare dintre ele pentru mascarea unor zone sau echipamente care nu trebuie sa fie vizibile sau pentru asigurarea unui fundal superb pentru plante, sculpturi si alte elemente de decor.Paravan decorativ cu flori albastre
Un paravan decorativ este , de fapt, un cadru de lemn, format din trei sau patru sectiuni acoperite cu panza imprimata doar pe fata, pe spate acesta este acoperit cu panza simpla, de cele mai multe ori inchisa la culoare.

Citeste si:  Album foto de nunta Juliana

Paravan decorativ, Paravane decorative sau paravane despartitoare

Un paravan despartitor este la fel , construit din cadru de lemn, insa este acoperit cu panza imprimata pe ambele fete. De cele mai multe ori paravanele despartitoare de camera au aceeasi imagine imprimata pe ambele parti. Puteti gasi, totusi si paravane decorative, imprimate cu imagini diferite pe ambele fete.
Sectiunile paravanului sau panoului despartitor sunt prinse intre ele prin balamale pentru a putea fi pliat atunci cand il transportam sau depozitam.
Paravanele sunt construit din lemn pentru a fi usor de mutat sau deplasat dupa cumdorim in spatiul unde il amplasam.

Paravan decorativ, Paravane decorative sau paravane despartitoare
Paravane decorative sau paravane despartitoare?

Desigur, exista si paravane care au imagini diferite pe cele doua parti sau sunt acoperite de panza speciala neimprimata.

In general, folosim un paravan decorativ pentru a acoperi sau camufla o zona pe care nu dorim sa fie vazuta dar de cele mai multe ori paravanele completeaza design-ul camerei sau spatiului in care sunt amplasate.

paravan decorativ de primavara, Paravane decorative sau paravane despartitoare
Paravane decorative sau paravane despartitoare?

Cele mai multe cereri pentru paravane de interior, le primim de la saloanele de infrumusetare. Sunt accesorii de interior care dau un aer mai sofisticat si sunt foarte utile in acelasi timp.
In ultima vreme, din ce in ce mai multe cabinete medicale si cele de terapie folosesc aceste paravane cu  panouri despartitoare pentru utilitatea lor.
Aceste paravane decorative de camera pot asigura intimitatea unui spatiu sau micsora intensitatea luminii unei ferestre mari cand se doreste acest lucru. In acest caz, ne intereseaza atat aspectul util si practic, cat si aspectul estetic. Acoperim partial o fereastra sau reglam intensitatea luminii care patrunde in camera si schimbal aspectul spatiului, intr-un mod placut.

Citeste si:  Mobilier antichizat, intotdeauna la moda

Deci, ce alegem? Paravane decorative sau paravane despartitoare? V-ati hotarat? Cred ca acum stiti mai bine ce aveti de facut. Avand mai multe detalii legate de proiectele dvs, veti putea lua intotdeauna decozii mai bune.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *