Paravane decorative pentru interior

Paravane decorative pentru interior – eleganta, intimitate si bun gust!

De ce este recomandabil sa folosim paravane decorative pentru interior atunci cand redecoram casa? Sunt cateva lucruri pe care este bine sa le stim cand vrem sa facem schimbari de decor, acasa sau oriunde petrecem mai mult timp.

Paravanele decorative au aparut in Japonia secolului al XVII-lea cu scopul de a delimita camerele si de a crea intimitatea necesara meditatiei Zen. Aflate in contrast cu oglinda europeana (elementul decorativ specific acelei perioade), paravanele decorative trimit catre orientarea asupra sinelui si catre meditatia intr-un cadru linistit din sanul naturii.
Paravanul mai este folosit de asemenea si impotriva adierilor vantului, conservand caldura si igiena intimitatii, pentru ca linistea interioara a celui care se afla inauntru sa atinga cele mai inalte cote.

Paravan decorativ, Paravane decorative pentru interior
Atunci cand ne gandim la un paravan decorativ, ne putem imagina o camera din Japonia prin a carei fereastra se pot distinge cu usurinta ramurile copacilor infrunziti si ornamentele florale ce populeaza gradina. Astfel, paravanul vine sa completeze o cultura si o practica sociala a camuflajului in care totalitatea elementelor din mediul exterior sunt orientate si proiectate catre sine.

paravan decorativ shoji flori de cires
Rolul decorativ al paravanelor de interior izvoraste si din multitudinea picturilor care pot fi regasite pe acestea si care, cel mai adesea, sunt compunse din diverse reprezentari ale florilor vii si colorate din natura. Paravan decorativ cu flori de varaAstfel, paravanele decorative au si rolul de a restabili conexiunea omului cu natura intr-un cadru cat se poate de intim si de familiar.
Mai nou, aceste paravane decorative de interior au devenit un element estetic foarte des intalnit si in cultura occidentala datorita frumusetii si elegantei lor.

Citeste si:  Paravan de panza despartitor cu Londra

paravan decorativ cu trandafiri mov

Deoarece ne aflam intr-o epoca a globalizarii, schimburile de valori dintre culturi sunt tot mai frecvente si tot mai bine integrate in societatea moderna.

Paravan decorativ cu bufnita
Atat in Europa, cat si in Romania, paravanele decorative castiga o popularitate tot mai mare pe zi ce trece, iar acest lucru nu poate decat sa reflecte deschiderea tot mai mare a omului modern fata de traditiile si practicile care ii erau inaccesibile pana acum.

Paravan decorativ cu trandafiri

De asemenea, adoptarea paravanelor decorative ca element de design central reprezinta o dovada a faptului ca bunul gust in materie de decoratiuni al romanilor se afla intr-o continua evolutie.

Paravan decorativ motivational

comanda acum 0765 511 512!

Un comentariu pentru “Paravane decorative pentru interior

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *