Paravane decorative sau paravane despartitoare?

Paravane decorative

Paravane decorative versus paravane despartitoarela Juliana

Paravanele decorative pot schimba infatisarea unui spatiu sau a unei incaperi din casa noastra, de la birou, salon, cabinet  sau magazin. Este diferenta intre un paravanele decorative si un paravanele  despartitoare atat in ceeace priveste constructia si aspectul lor cat si utilitatea.

Unde folosim paravane decorative si unde le folosim paravane cele despartitoare?

Paravan decorativ cu trandafiri

Asa cum putem deja intui, paravanele decorative au mai mult rol estetic, infrumuseteaza spatiu, creaza un decor sau mascheaza o zona pe care vrem sa o ascundem ochiului.

Paravan decorativ cu trandafiri
Paravanele despartitoare sunt ideale pentru impartirea sau unui spatiu, pentru redirectionarea traficului in holuri, etc. Asta nu inseamna ca nu le putem folosi si in scop decorativ pentru mascarea unor zone sau echipamente care nu trebuie sa fie vizibile saui pentru asigurarea unui fundal superb pentru plante, sculpturi si alte elemente de decor.Paravan decorativ cu flori albastre
Un paravan decorativ este , de fapt, un cadru de lemn, format din trei sau patru sectiuni acoperite cu panza imprimata doar pe fata, pe spate acesta este acoperit cu panza simpla, de cele mai multe ori inchisa la culoare.

Paravan decorativ cu bufnita

Un paravan despartitor este la fel , construit din cadru de lemn, insa este acoperit cu panza imprimata pe ambele fete. De cele mai multe ori paravanele despartitoare de camera au aceeasi imagine imprimata pe ambele parti. Puteti gasi, totusi si paravane decorative, imprimate cu imagini diferite pe ambele fete.
Sectiunile paravanului sau panoului despartitor sunt prinse intre ele prin balamale pentru a putea fi pliat atunci cand il transportam sau depozitam.
Paravanele sunt construit din lemn pentru a fi usor de mutat sau deplasat dupa cumdorim in spatiul unde il amplasam.

Paravan decorativ cu copac
Desigur, exista si paravane care au imagini diferite sau sunt acoperite de panza speciala neimprimata.

In general folosim un paravan decorativ pentru a acoperi sau camufla o zona pe care nu dorim sa fie vazuta dar de cele mai multe ori paravanele completeaza design-ul camerei sau spatiului in care sunt amplasate.

paravan decorativ de primavara
Cele mai multe cereri pentru paravane le primim de la saloanele de infrumusetare care dau un aer mai sofisticat dar sunt foarte utile in primul rand,
In ultimul timp, din ce in ce mai multe cabinete medicale si cele de terapie folosesc aceste paravane cu  panouri despartitoare.
Aceste paravane decorative pot asigura intimitatea unui spatiu sau micsora intensitatea luminii unei ferestre mari cand se doreste acest lucru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *