Panettone din Faina de Migdale si Mei
Astazi, facem o reteta interesanta de panettone din mei si faina de migdale. Cred ca o sa-ti placa varianta sanatoasa de panettone fara gluten. Vezi reteta in format video pe canalul 100 de ani Retetele Longevitatii.
Ingrediente Reteta
- 250 gr Boabe de Mei Decorticat (hidratate 5-24 ore cu 1 lingură oțet nepasteurizat sau zeamă lămâie)
50-100g Zahăr - Coaja rasă de la 1 portocală (culoare) sau o aroma după preferința
- 1/2 linguriță de turmeric (culoare)
- Apă/lapte după preferință până la 650g
- 200g Făină Migdale (nucă, arahide)
- 100g Stafide/Fructe Confiate/Bobițe de ciocolată
- Drojdie pentru 500g făină (1 pliculeț)
- 15g Pudră fin măcinată la o râșniță de târâte de Psyllium
- 1 praf de sare
Am pus in tăviță rotunda cu diametrul de 18. As coace insa, in orice tava de chec.
Atentie! Nu folositi indulcitori precum stevia, eritritol, green sugar, xilitol sau zahar de mesteacan!
Acestia nu ajuta pentru ca nu hrănesc drojdiile, deci nu produc gaz. Nu ajuta la dospirea aluatului.
Folositi zahar, brun, zahar alb sau miere. Nu va faceti griji in legatura cu zaharul! Il vor consuma drojdiile.
Nu uita sa te abonezi la canalul 100 de Ani!
Vrei sa traiesti 100 de ani? Aboneaza-te la canalul 100 de ani – Secretele Longevitatii, pentru vedea si alte retete cu paine si dulciuri sanatoase! Lasa un comentariu mai jos si spune-ne cum a iesit!
eJuliana.ro - Magazin de cadouri
Cadouri de Botez şi Nunta | Magazin online, Bucureşti
Vezi produse în magazin