Pandispan Fara Gluten, Pufos si Gustos din doar 3 ingrediente
Vreti sa faci niste dulciuri nevionovate? Ce zici de o reteta de pandispan fara gluten?
Poti face un pandispan cu o baza de aluat, potrivita pentru o multitudine de prajituri fara gluten.
O poti folosi pentru a face si un tort insiropat, un chec, baza de briose, tarta sau rulada.
Poti vedea reteta video pe canalul 100 de ani – Secretele Longevitatii, aici:
Pentru ca se face foarte repede, mai intai aprindem cuptorul sus – jos la 170C.
Apoi tapetam tavita cu hartie de copt. Eu am folosit o tavita cu diametrul de 18 cm diametru.
Ingrediente Reteta Pandispan:

- 3 oua
- 100g zahar ( am incercat reteta si cu zahar de cocos, dar nu a iesit la fel de pufos )
- 100g faina de orez
- sare, arome, 1-2lingurite zeama de lamaie
Pandispan Pufos fara Glutem – Cum facem aceasta reteta?
- Cantarim ouale in coaja si apoi le punem intr-un bol ( fara coaja )
- Adaugam zahar ( 30 – 50% din cantitatea oualelor )
- Adaugam faina de orez ( 50% din greutatea oualelor )
- Adaugam un praf de sare , arome, 1 -2 lingurite zeama de lamaie / otet
- Batem toate ingredientele cu un mixer, pana isi dubleaza volumul. Mie mi-a luat 4 minute.
- Punem cam 50ml de apa intr-o tavita mica si o bagam in cuptor sa se faca putin abur.
Punem compozitia in tavita si o coacem pentru 30 de min, dupa care facem testul scobitorii.
Mai devreme de 30 de min nu deschidem cuptorul, sa nu se lase.
Poti sa il puneti intr-o forma de chec, sa adaugati 1 – 2 lingurite de cacao, sa faceti un chec marmorat.
Poti sa adaugati si bobite de ciocolata sau fructe.
Cu 5 oua, poti sa faceti o foaie de rulada in tava de la cuptor 30x40cm.
Sper ca ti-a placut si ti-a iesit acest aluat este extrem de versatil.
Lasa un comentariu mai jos si spune-mi cum a iesit! Nu uita sa te abonezi la canalul de You Tube 100 de ani – Secretele Longevitatii!
eJuliana.ro - Magazin de cadouri
Cadouri de Botez şi Nunta | Magazin online, Bucureşti
Vezi produse în magazin