Pandispan Fara Gluten Vegan

Pandispan – Blat de Tort Vegan Fara Gluten

Astazi, facem o reteta de pandispan fara gluten vegan care poate fi folosit si ca blat de tort in varianta mai sanatoasa. Nu este greu de facut si este la fel de bun ca oricare alt pandispan. Merita sa-l incerci.

Poti vedea reteta video pe canalul de you tube 100 de ani – retete fara alergeni, secretele longevitatii.

Ingrediente – Pandispan – Blat de Tort

  • 250g apa clocotita / fierbinte
  • 30g faina de naut
  • 50g faina de quinoa
  • 200g faina de orez
  • 100g lapte ( dupa preferinta )
  • 120 – 150g indulcitor solid ( zahar, zahar de cocos, etc )
  • 50g ulei cocos topit
  • 50g zeama de lamaie
  • 1 lingurita rasa sare
  • Vanilie sau aroma dupa preferinta

Ce tava/tavi folosim?

Avem nevoie de 2 tavi cu aceleasi dimensiuni, altfel va trebui sa coacem de 2 ori.

  • Tava diametru 16 – 18cm
  • Tava diametru 20 – 22cm multiplicam cu 1,5
  • Tava diametru 22 -24cm multiplicam cu 2

Tapetam formele cu hartie de copt.

Pandispan Fara Gluten, Pufos si Gustos
Pandispan Fara Gluten, Pufos si Gustos

Cum facem pandispanul/blatul de tort?

Punem apa fiebinte intr-un bol si turnam faina de naut in ploaie.

Amestecam cu un tel pentru a nu se face cocoloase si o lasam la racit.

Faina de quinoa se pune intr-o tigaie la foc mediu si o prajim 1 – 2 minute.

Amestecam incontinuu sa nu se arda, trebuie doar sa se incinga un pic incat sa ne asiguram ca nu va ramane miros de quinoa in pandispan sau gust amar.

Citeste si:  Chiftele Din Sfecla Rosie De Post Fara Gluten

Cand faina de naut oparita s-a racit , adaugam laptele, zeama de lamaie, uleiul de cocos topit si aromele.

Apoi adaugam si faina de quinoa si indulcitorul solid , un praf de sare si dam totul la blender.

Toata compozitia se toarna peste faina de orez si amestecam totul foarte bine.

Pentru tava cu diametru de 16 – 18cm folosim10g praf de copt sau 1 pliculet ( sa scrie pe el pentru 500g faina )

Cum coacem pandispanul fara gluten?

Cuptorul trebuie sa fie foarte bine incins.

Imediat cum vom adauga praful de copt, vom observa ca aluatul se umfla si va arata ca un pandispan facut cu oua.

Din cauza ca in pandispanul nostru nu exista nici oua, nici faina cu gluten, nu o sa aibe nimic ce sa retina bulele de aer. Asa ca va trebui sa ne grabim sa il bagam la cuptor.

Daca coacem in 2 ture , aluatul se imparte in doua parti egale, la fel si praful de copt .

Coacem pentru 20 – 25 de min la 180C , dupa care facem testul scobitorii.

Le lasam sa se raceasca acoperite cu o hartie de copt si un prosop. Nu trebuie sa se usuce.

Cand s-au racit complet, le scoatem din forma.

Fiecare blat se sectioneaza in doua pe orizontala.

Se insiropeaza blatul si se orneaza cu dulceata fara zahar, frisca din lapte de cocos la cutie sau cu ce doriti.

Citeste si:  Prajitura Desteapta Cu Ciocolata

Se lasa la frigider cel putin 2 ore sa se intareasca mai bine crema.

Aboneaza-te la canalul de retete 100 de ani – Retete fara Alergeni!

Lasa un comentariu mai jos si spune-ne cum a iesit reteta de pandispan fara gluten! Vrei sa afli cum sa faci si alte bunatati?

Nu uita sa te abonezi la canalul de you tube – 100 de ani – Retete fara alergeni – Retetele Longevitatii, daca vrei sa vezi ai alte retete de paine, placinta si dulciuri facute din ingrediente sanatoase, fara gluten sau zahar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *