Paine fara gluten cu malai si fasole

Paine cu malai si fasole, fara gluten, fara alergeni, vegana, cu drojdie si fara drojdie

Astazi, facem o reteta interesanta de paine fara gluten cu malai si fasole, de pe canalul 100 de ani – Retetele Longevitatii. Poti vedea video mai jos:

Ce ai nevoie pentru de reteta paine cu malai si fasole?

Ingrediente pentru ambele variante de paine:

  • 150g malai
  • 150g fasole bob mai mic
  • 20g tarate de psyllium fi macinate, nu seminte psyllium
  • 5g sare
  • 1 lingura ulei de masline optional
  • 1 pliculet drojdie pentru 500g faina + 1 lingurita zahar

sau

  • 1 pliculet praf de copt pentru 500g faina
Paine fara gluten cu malai si fasole
Paine fara gluten cu malai si fasole

Coacem 1h la 200C sus – jos.

Punem la hidratat cele 150g de malai si 150g de fasole cu o lingura de otet nepasteurizat pentru 20 – 24 h.

Dupa ce le-am lasat la hidratat, le clatim foarte bine in mai multe ape. Le punem pe un cantar si completam cu apa pana la 700g.

Adaugam o lingura de ulei de masline si sarea. Dam totul la blender pana cand obtinem o pasta foarte fina.

Paine cu malai si fasole, fara gluten – Varianta de paine cu drojdie

Punem drojdia cu zaharul intr-un bol si amestecam putin pana obtinem o pasta. Apoi turnam compozitia intr-un bol, adaugam drojdia si taratele de psyllium fin macinate.

Amestecam totul bine si in 3 – 4 minute aluatul se va inchega si putem sa-l formam dupa preferinta. Lasam painea la dospit 1 ora.

Citeste si:  Fursecuri Fara Gluten Cu Dovleac

Coacem painea 1 ora, la 200C, in cuptorul preincalzit, sus – jos. Aceasta paine cu drojdie nu va mai creste prea mult in cuptor.

Paine cu malai si fasole – Varianta de paine cu praf de copt

Acelasi aluat il punem intr-un bol si adaugam praful de copt si taratele de psyllium fin macinate.

Amestecam totul foarte bine si in maxim 3 – 4 minute. Aluatul se va inchega si putem sa-l formam dupa preferinte.

Coacem painea 1h la 200C in cuptorul preincalzit sus – jos. Aceasta paine, in comparatie cu cea cu drojdie, va creste in cuptor pana aproape se dubleaza.

Cand scoatem painea din cuptor, o punem pe un grill si o invelim cu un prosop.

Foarte important! Nu lasam painea sub nici o forma in tava in care am copt-o, nici macar in hartia de copt pentru ca va deveni umeda. Acest lucru este valabil pentru ambele variante de paine.

Cand painea s-a racit complet, o putem taia.

Aboneaza-te la acanalul 100 de ani!

Vrei sa vezi si alte retete de paine sanatoasa, fara gluten si alti alergeni? Aboneaza-te la canalul de retete culinare You Tube 100 de ani – Secretele Longevitatii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *