Paine din orez si linte rosie Rosie Vegana

Paine de Orez Brun Integral si Linte Rosie – Reteta Vegana

Astazi facem o reteta speciala de paine din orez si linte rosie, gustoasa, fara gluten, proteica, vegana. O multime de calitati si mai ales gust bun. Aceasta paine este facuta din boabe de orez brun si linte rosie.

Ai ingredientele acestei retete mai jos. Poti vedea cum se face aceasta paine din orez integral si linte rosie in acest video.

Facem paine cu drojdie si paine cu praf de copt .

Reteta de paine din orez si linte rosie – Ingrediente :

Avem 2 aluaturi identice , fiecare continand cate :

  • 150 g linte rosie
  • 150 g orez integral sau 160 g orez alb
  • 1 ligura otet ideal nepasteurizat sau 1 lingura zeama de lamaie
  • apa pana la greutate totala 650 g
  • 5 g sare
  • 1 – 2 linguri ulei de masline sau ulei presat la rece
  • 16 g pudra fina de psyllium ( macinata la o rasnita )

Varianta cu drojdie :

Folosim orice fel de drojdie pentru 500 g faina ( verificati ambalajul )
Eu am folosit un pliculet de drojdie uscata.
Adaugam 1 lingurita de zahar sau 1 lingura sirop de artar / agave

Paine din orez si linte – Varianta cu praf de copt :

1 lingura otet sau 1 lingura zeama de lamaie
praf de copt pentru 500 g faina ( verificati pe spatele pliculetului )

Mod de preparare – pentru ambele variante :

Clatim de cateva ori lintea si orezul si le punem la hidratat impreuna cu 1 lingura de otet sau 1 lingura zeama de lamaie pentru 8 – 10 h .

Citeste si:  Ferment Natural pentru aluat

Dupa ce s-au hidratat , le spalam bine pentru a indeparta acidul fitic din cereale si leguminoase .

Luam un cantar si punem in vasul de la blender lintea si orezul hidratat si completam pana la 650 g apa filtrata .

Adaugam 5 g sare , 1-2 linguri ulei de masline sau presat la rece .

Dam la blender , pana obtinem o pasta foarte fina .

Acum pentru varianta cu drojdie :

Punem pliculetul de drojdie si 1 lingurita de zahar sau 1 lingura sirop de artar in compozitie si adaugam si cele 16 g de pudra de psyllium .

Amestecam rapid si apoi lasam aluatul sa se ” lege ” .

Luam o tavita , o tapetam cu hartie de copt si punem aluatul .

Nivelam frumos si ungem cu putin ulei de masline deasupra ca sa nu se lipeasca folia , cat timp sta aluatul la dospit.

Aluatul trebuie sa fie umflat dar ferm .

Cuptorul trebuie sa fie pre incalzit .

Coacem 1 ora la 200 C sus – jos .

Dupa ce painea s-a copt o scoatem din tavita , scoatem si hartia de copt si o lasam la racit .

Paine din orez si linte rosie sanatoasa

Pentru varianta cu praf de copt :

In aluat adaugam 1 lingura otet sau 1 lingura zeama de lamaie .

Pentru o mai buna omogenizare amestecam praful de copt cu pudra fina de psyllium si le adaugam in aluat .

Vom obtine un aluat elastic .

Citeste si:  Chiftele Din Sfecla Rosie De Post Fara Gluten

Va rog sa urmati intocmai instructiunile!

Cuptorul sa fie preincalzit la 200 C sus – jos .

Putem coace painea in tava de paine sau pe o tava deschisa preincalzita tapetata cu hartie de copt .

Fie presarati suprafata de lucru cu ulei , fie cu o faina de orez sau malai fin si dati o forma painicii .

Coacem 1 ora la 200 C sus – jos .

Dupa ce e gata , scoatem painea din tava , dam si hartia de copt la o parte si o acoperim cu un prosop .

Cand s-a racit complet putem sa o taiem .

Vrei sa inveti sa faci mai multe retete pentru o alimentatie sanatoasa? Aboneaza-te la canalul de you tube : 100 de ani – Secretele Longevitatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *