Paine Din Fulgi De Ovaz si Linte Fara Drojdie

Paine din linte verde si fulgi de ovaz , fara drojdie, fara alergeni

Astazi vom pregatim paine de ovaz si linte fara drojdie, fara alergeni, o varianta cu praf de copt. Nici nu iti imaginezi cate variante de paine sanatoasa pot exista si cate poti face si tu, acasa la tine. Trebuie doar sa urmezi reteta intocmai.

paine din fulgi de ovaz si linte fara drojdie
Paine delicioasa din fulgi de ovaz si linte, fara drojdie

Ingrediente Reteta

Pentru aceasta reteta de paine din fulgi de ovaz si linte , avem nevoie de urmatoarele ingrediente :

  • 150 g linte verde uscata ( hidratata intre 8 – 24 h )
  • 10 g sare
  • 50 g ulei presat la rece
  • apa pana la 500 g
  • 150 g fulgi de ovaz / faina de ovaz
  • 15 g tarate de psyllium fin macinate la rasnita
  • praf de copt pentru 500 g faina ( de obicei 15 g )
  • 1 lingura otet , ideal crud, nepasteurizat

Cum facem aceasta reteta?

Incepem prin a spala foarte bine lintea verde. Adaugam o lingura de otet (nepasteurizat ar fi ideal) si le punem la hidratat pentru 8 – 24 h.

Este foarte important sa urmaresti sa pastrezi cantitatile, intocmai, tipul de ingrediente si instructiunile pe care ti le dau.

Cel mai bine ar fi sa aprinzi cuptorul de la inceput ( 200 C sus – jos). Cuptorul trebuie sa fie bine preincalzit.

Dupa ce s-a hidratat lintea, o spalam foarte bine, in felul acesta vom elimina o parte din compusii care pot sa-ti provoace gaz sau balonare.

Citeste si:  Fa Aceasta Negresa De Post Fara Zahar Si O Sa-Mi Multumesti

Paine din fulgi de ovaz sau faina de ovaz?

Daca ai faina de ovaz, o poti folosi, daca nu trebuie sa dai fulgii de ovaz la rasnita pana cand se transforma in faina.

Vom cantari 150 g de faina de fulgi de ovaz. Punem pe un cantar blenderul si adaugam lintea hidratata si ajustam cu apa pana la 500 g.

Pastreaza cantitatile intocmai!

Te rog, sa nu modifici cantitatile. Cantarul este foarte important. Foloseste-l!

Adaugam 50 g de ulei de masline si cele 10 g de sare. Dam totul la blender pana cand obtinem o emulsie foarte fina.
Luam cele 150 g de faina de ovaz, le punem intr-un bol, le amestecam cu cele 15 g de psyllium si cu un pliculet de praf de copt.

Compozitie bine omogenizata

Le amestecam foarte bine cu un tel, pana ne asiguram ca toata compozitia este foarte bine omogenizata.

Taratele de psyllium trebuie sa fie foarte fin macinate la o rasnita.

Adaugam compozitia lichida peste faina de ovaz si amestecam totul, energic si foarte repede.

Foarte important! Nu amestecam ingredientele daca nu avem cuptorul incins si tavita in care coacem pretapetata.

Aluatul nu are voie sa stea mai mult de 3-4 min la temperatura camerei din momentul in care am amestecat ingredientele.

Coacem painea in cuptor pentru 1 ora la 200 C sus – jos. Cuptorul preincalzit.

Cand scoatem painea din cuptor?

Imediat cum scoatem painea din cuptor, o scoatem si din tavita. Nu lasam painea sa se raceasca in tavita, nici macar in hartia de copt pentru ca va condensa si va pastra umiditate la mijloc.

Citeste si:  Ferment Natural pentru aluat

Painea se coace in tava metalica, sub nici o forma, in cea de silicon. Acoperim painea cu un prosop.

Dupa ce painea se mai raceste, se poate unge cu putin ulei de masline. Asa isi va pastra coaja mai moale si mai elastica.

Cand taiem painea?

Painea se taie cand s-a racit complet.

Daca nu vrei sa se mai usuce, cel mai bine poti pastra painea intr-un servetel si intr-o punga de plastic.

Se pastreaza pana la 3-4 zile la temperatura camerei sau daca nu o mancati repede, se poate pune taiata felii, la congelator.

Se scoate cu cateva ore inainte de a manca si va fi ca proaspat facuta.

Aboneaza-te la canalul 100 de ani Secretele Longevitatii!

La sectiunea playlist de pe canalul 100 de ani – Secretele Longevitatii – Retete Fara Alergeni vei descoperi o lista care se numeste Sfaturi Practice.

Iti sugerez sa te uiti intai acolo pentru ca vei gasi trucuri si diverse mici secrete care te pot ajuta sa coci paine mai buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *