Paine de Ovaz Fara Gluten

Paine Vegana Fara Gluten din Fulgi de Ovaz

Ai probleme cu ingredientele din painea de grau obisnuita sau ai alergie la glutem? Alege sa consumi Paine de Ovaz Fara Gluten pe care o poti face usor! Iti recomandam painea fara gluten din fulgi de ovaz integral.

O poti face destul de repede si usor chiar la tine acasa. Este foarte gustoasa si te vei bucura si de sanatate, in acelasi timp.

Ce trebuie sa stii ?

Daca ai intoleranta la gluten sau pur si simplu vrei sa adopti o alimentatie mai sanatoasa, atunci trebuie  sa urmaresti aceasta reteta in format video.

Ovazul nu contine gluten si dar trebuie sa te asiguri ca este acest lucru este specificat pe eticheta. Unele fabrici proceseaza si alte tipuri de cereale care contin gluten.

Ovazul are o compoziție nutrițională densă și echilibrată. Conține carbohidrați, proteine și fibre. Are mai multe proteine și grăsimi decât alte cereale. Conține vitamine din grupul B, minerale precum: mangan, fosfor, magneziu, cupru, fier, zinc, calciu, potasiu.  Mentionam aici si antioxidanți (polifenoli, avenantramide, acid ferulic).

Ingrediente – reteta pentru paine din fulgi de ovaz 100%

Pentru aceasta reteta, ai nevoie de:

  • 300g fulgi de ovaz sau 300g faina de ovaz (sau mix de fulgi de ovăz, mei, quinoa, hrișcă, etc)
  • 5 g sare
  • 5g bicarbonat sau 1 pliculeț praf de copt (15g) sau sa scrie pe plic pt 500g făină
  • 26g tărâțe de psyllium fin măcinate la o râșniță
  • 360g apă
    15g zeamă lămâie/oțet (omitem dacă folosim praf de copt în loc de bicarbonat)
Citeste si:  Mucenici Moldovenesti de Post, Fara Gluten

Important!

Fulgii se dau la râșniță pană obținem făină. Faina se da prin sita.

In cazul in care alegi varianta cu bicarbonat, nu uita sa adaugi si otetul sau zeama de lamaie!

Paine de Ovaz Fara Gluten – Reteta in format Video

Vrei sa vezi cum se face aceasta reteta pentru paine sanatoasa? Poti vedea reteta aici:

Nu uita sa te abonezi!

Aboneaza-te la canalul de You Tube 100 de ani –  Secretele Longevitatii pentru a vedea si alte retete sanatoase de paine si alte feluri de mancare savuroase!

Da ”like” daca ti-a iesit reteta si ”share” pentru ca si altii sa afle despre acest canal de retete sanatoase! Lasa un comentariu mai jos daca ai intrebari legate de aceasta reteta sau pur si simplu, doresti sa sustii acest canal!

Un comentariu pentru “Paine de Ovaz Fara Gluten

    • Juliana spune:

      Tărâțele de psyllium joacă un rol important în pâine, în special în rețetele fără gluten, datorită capacității lor de a absorbi lichidul și de a forma un gel, ceea ce ajută la crearea unei texturi mai aerate și mai pufoase. Iată câteva beneficii principale ale tărâțelor de psyllium în pâine:

      Textură și volum: Psyllium ajută la menținerea umezelii în pâine, contribuind la o textură mai moale și mai puțin densă, similară cu pâinea tradițională cu gluten.
      Îmbunătățirea structurii: În rețetele fără gluten, unde lipsește proteina din gluten care oferă structură, psyllium ajută la legarea ingredientelor și previne sfărâmarea pâinii.
      Creșterea elasticității: Adăugarea de psyllium conferă aluatului o elasticitate mai bună, făcându-l mai ușor de modelat și de întins.
      Valoare nutrițională: Tărâțele de psyllium sunt bogate în fibre solubile, care ajută digestia și pot contribui la menținerea sănătății intestinale.
      Absorbție mai bună a lichidului: Psyllium absoarbe o cantitate mare de apă, ajutând la păstrarea umidității în pâine și prevenind uscarea acesteia rapid.

      Astfel, tărâțele de psyllium sunt esențiale pentru îmbunătățirea calității pâinii fără gluten și pentru a oferi o textură mai apropiată de pâinea tradițională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *