Paine Cu Malai Fara Framantare

Reteta de paine cu malai fara framantare

Astazi, facem o reteta de paine cu malai fara framantare si fermentul 100 de Ani – Retetele Longevitatii, de pe canalul de you tube cu acelasi nume. Poti vedea reteta urmarind video-ul de mai jos:

Ingrediente Reteta:

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente pentru aceasta reteta:

  • 200g faina de grau integrala / spelta / graham
  • 200g faina de grau alba / 550 / 650 / cozonac
  • 100g malai
  • 10g sare
  • 50g ferment 100 de Ani, poate fi direct de la frigider
  • 300g apa la temperatura camerei, ideal filtrata

Pentru a pregati aluatul avem nevoie de maxim 5 minute. Cantarim si amestecam toate ingredientele intr-un bol.

Paine cu malai fara framantare

Reteta de paine cu malai fara fermentare
Reteta de paine cu malai fara fermentare si fermentul 100 de Ani – Retetele Longevitatii

Nu este nevoie de framantare.

Acoperim bolul si il lasam pe masa din bucatarie la fermentat.

Putem sa o pregatim seara inainte de culcare si dimineata sa o coacem.

Putem, deasemenea, sa o pregatim dimineata si o coacem seara.

Turnam painea intr-o tava de chec sau o formam si o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Cand formam painea, ungem blatul cu putin ulei sau cu faina. Atentie sa nu distrugem bulele de aer.

Punem painea pe o tava preincalzita si o pudram cu putina faina pentru decor. Cu un cutit zimtat, o crestam longitudinal.

Cum coacem aceasta paine cu malai fara fermentare?

Cuptorul trebuie sa fie foarte bine incins, sus – jos 230C.

Citeste si:  Chec Fara Gluten Cu Mere Si Fulgi De Ovaz

Punem in cuptor un vas termorezistent, in care am pus 50ml de apa. Nu foarte multa apa. Acest lucru il facem  pentru ca sa cream abur si sa ajutam painea sa creasca un pic mai mult. Daca punem prea multa apa, riscam sa ramana painea umeda.

Coacem primele 20 de minute la 230C sus – jos, cu tavita cu apa in cuptor.

Dupa 20 de minute, vom deschide usa la cuptor sa eliberam aburul. In cazul in care tavita mai are apa in ea, o scoatem.

Apoi mai coacem painea inca 15 – 20 de minute. Atentie fiecare cuptor este diferit.

Cand painea este rumena o scoatem pe un grilaj si o acoperim cu un prosop.

Aboneaza-te la canalul 100 de ani!

Daca ti-a placut cum a iesit painea, nu uita sa te abonezi la canalul de you Tube 100 de ani –  Secretele longevitatii pentru a vedea si alte retete sanatoase! Lasa un comentariu mai jos si spune-ne cum a fost aceasta reteta de paine cu malai fara framantare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *