Paine cu Ferment Congelat

Paine Facuta in Casa cu Ferment Congelat – Retetele Longevitatii

Astazi, facem o reteta de paine cu ferment congelat, foarte buna. Poti sa incerci si tu acasa pentru ca nu este greu de facut. Folosim maia sau fermentul 100 de ani.

Paine cu Ferment Congelat
Paine cu Ferment Congelat

Nu stii cum sa  faci maia sau ferment natural?  Reteta o gasesti pe canalul 100 de ani Secretele Longevitatii aici sau in acest articol, aici. Maia -Ferment 100 de ani.

Ingrediente reteta de paine:

INGREDIENTE pentru 1 pâine

  • 250 g făină albă (am folosit din cea de cozonaci)
  • 250 g faină integrală 100% (eu am folosit făină de grau spelta.)
  • 10 g sare
  • 50 ml Maia sau Ferment Reteta 100 de Ani- Secretele Longevitatii
  • 350 ml apă călduță
  • 1 doza buna de rabdare si iubire pentru painica buna si sanatoasa

Este foarte important sa respecti cantitatile  daca vrei sa iasa cum trebuie!

Paine semi – integrala cu fermentare lenta si seminte de in

Punem intr-un bol faina alba si cea integrala si cele 10g de sare.

Adaugam 50ml ferment a la 100 de Ani si apa calduta, nu fierbinte, ca sa nu omoram microorganismele din ferment.

Totul se amesteca foarte bine cu o lingura de lemn sau o spatula.

Lasam aluatul la fermentat cel putin 7 ore sau pana dimineata . Se poate pune si in frigider.

Cand aluatul este gata luam putina faina si punem pe masa de lucru.

Citeste si:  8 sfaturi pentru piele sanatoasa

Apoi incepem sa impaturim aluatul de mai multe ori si ii dam o forma.

Luam un prosop, presaram putina faina pe el si apoi punem aluatul in prosop si intr-un castron.

O mai lasam la dospit inca 2 ore.

Inainte sa bagam painea la cuptor luam o tavita si punem putina apa la baza cuptorului pentru a face abur.

Punem painea intr-o tava sau in castron si o bagam in cuptor la 230C sus – jos.

Dupa 20 de minute cu abur, deschidem usa la cuptor sa eliberam aburul, in cazul in care s-a evaporat deja toata apa din tavita, altfel va trebui sa scoatem tavita cu apa.

Cand painea este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca acoperita cu un prosop de bucatarie.

Aboneaza-te la Canalul de You Tube 100 de ani!

Aboneaza-te la canalul de You Tube 100 de ani – Retetele Longevitatii,  pentru a vedea si alte retete mirculoase de paine si alte mancaruri gustoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *