Cea Mai Simpla Reteta de Omleta Vegana Din Naut

Reteta Rapida de Omleta De Post Din Faina De Naut Si Sare

Astazi facem o alta mancare delicioasa de post, omleta vegana din naut. Este usor de facut si nu dureaza mult. Daca iti este pofta de ceva gustos si usor de facut, omleta din faina de naut este exact ce trebuie sa faci.

O poti umple cu ce doresti. Poti face omleta cu marar, omleta cu rosii sau omleta cu ciuperci.

Poti face omleta de post si din seminte de dovleac daca vrei. Ai reteta aici: Omleta din seminte de dovleac.

Ingrediente reteta – Omleta de post

Pentru aceasta reteta, avem nevoie de urmatoarele ingrediente pentru o singura portie:

  • 30 de grame de faina de naut
  • 70-80ml apa
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 lingurita de pudra de turmeric
  • 1 lingura de drojdie inactiva
  • ½ lingurita de praf de copt
  • ½ lingurita de sare (sare neagra Kala Namak (daca vrei sa aiba gust de omleta din oua)
  • Condimente: marar, usturoi, ceapa verde, piper negru si altele in functie de preferinte)

Pentru umplere, poti pune marar, verdeata, rosii, ciuperci etc.

Dubleaza cantitatea pentru doua portii!

Cum facem reteta de omleta?

Este usor de facut. Seamana cu reteta de clatite sau lipii din naut pe care o gasesti aici: Reteta Lipii de Naut.

  • Intr-un bol, punem toate ingredientele si le amestecam.
  • Turnam apa putin cate putin si amestecam bine cu un tel ca sa nu se faca cocoloase.
  • Procedam axact ca la clatite. Vezi reteta de Clatite/Lipii din naut.
  • Ungem tigaia de clatite cu putin ulei si o punem pe foc. Cand tigaia s-a incins, turnam compozitia.
  • O lasam 2-3 minute dupa care o intoarcem pe partea cealalta. O mai lasam inca 2-3 minute.
  • O transferam pe o farfurie si o servim cu o salata sau cu avocado, masline si rosii.
Citeste si:  Paine Cu Malai Fara Framantare

Sare neagra sau Sare Kala Namak pentru omleta

Daca vrei sa aiba gust de ou, poti pune 1 lingurita de sare neagra sau Kala Namak, cum se mai numeste in bucataria indiana.

Este o sare de origine vulcanica de culoare undeva între gri și negru. Uneori poate avea un luciu roșiatic.

Ceea ce face aceasta sare atat de speciala este continutul sau de fier și sulf care-i da o aroma si gust predominant de ou fiert.

Aboneaza-te la canalul de you tube Delicios si Sanatos!

Aboneaza-te la canalul nostru de retete culinare daca vrei sa vezi si alte retete sanatoase fara gluten!

Lasa un comentariu mai jos si spune-mi cum a iesit omleta vegana din faina de naut!

Vezi aici si Salata de Năut cu Capere și Ceapă: O Delicatesă de Post Care Te Va Uimi!

Dacă te-ai săturat de clasicele salate de vară și vrei ceva care să îți încânte papilele gustative într-o zi de post, salata de năut cu capere și ceapă este exact ce ai nevoie! Este simplu de preparat, plină de savoare și un adevărat deliciu pentru cei care vor să mănânce sănătos, dar și gustos. Găsești aici o rețetă de salată ușor de făcut, dar cu o combinație de ingrediente care te va face să te simți ca un chef de restaurant. Așa că, pune-ți șorțul și hai să ne apucăm de treabă! 🌱🥗

Citeste si:  Drob De Ciuperci De Post

Salata de năut cu capere și ceapă este un amestec perfect de ingrediente, cu o aromă ușor sărată de la capere și un gust ușor picant de la ceapă. Ideală pentru post, dar nu numai! Dacă vrei să te răsfeți cu o masă rapidă și hrănitoare, acest preparat este ideal pentru zilele când nu ai timp de gătit, dar vrei totuși ceva delicios.

Citeste si:  Drob De Ciuperci De Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *