Nu Te-am Vazut De Mult – Expresii Engleza

Variante folosite in Conversatie in Engleza pentru ”Nu Te-am Vazut De Mult.”

Astazi, vorbim despre variante pentru ”Nu te-am mai vazut de mult.” Expresii in Engleza pe care le putem folosi in conversatie. Vrei sa afli cateva variante utile pentru a spune  ”Nu te-am mai vazut de mult timp.”? Urmareste lectia pana la sfarsit!

Cum spui in Engleza: ”Nu Te-am Vazut De Mult.”?  Pentru a ne dezvolta vocabularul, vorbim despre cateva expresii pe care le putem folosi pentru a exprima propozitia: ”Nu te-am vazut de mult timp.” in Engleza.

Nu Te-am Vazut De Mult Expresii Engleza Vocabular

Poti vedea aceasta lectie de Engleza online si in format video, pe canalul nostru de You Tube, Clubul de Engleza, mai jos:

Te invit sa te abonezi la canalul nostru de lectii Gratuite de Engleza pentru a stii cand apar clipuri cu explicatii noi.

Long time, no see. Nu ne-am mai vazut de mult.

Exista o expresie in Engleza, ”Long time, no see.” In traducere libera, aceasta expresie inseamna: ”Nu ne-am mai vazut de mult timp.” sau ”A trecut mult timp de cand ne-am vazut ultima data.”

Probabil ai auzit in filme aceasta forma de exprimare. Din punct de vedere gramatical, nu are prea mult sens acel verb ”to see” cu acel ”no” inainte. Totusi, este o expresie si o tratam ca atare.

Citeste si:  Pronuntie Cuvinte In Engleza Britanica

Nu se foloseste atat de des pe cat am crede in conversatie in limba Engleza de zi cu zi. Tocmai din acest motiv, am hotarat sa fac o lectie in care sa-ti prezint variantele cele mai comune pe care le poti folosi in loc de : ”Long time, no see.”

Cele mai multe variante se folosesc cu presentul perfect simplu. Daca inca nu esti familiar cu acest timp verbal in Engleza, te invit sa vezi lectia aici: The Present Perfect Simple.

Variante in loc de Long Time, No see.

Acestea sunt variantele pe care le poti folosi in conversatie in loc de ”Long time, no see.

  • It’s been a while. A trecut ceva (timp).
  • It’s been ages. A trecut mult timp.
  • I haven’t seen you in ages. Nu te-am vazut de mult timp.
  • It’s been too long. A trecut prea mult timp.
  • I’ve missed seeing you around. Mi-a fost dor sa te vad pe aici.
  • Look who it is! Uite cine este/a aparut/a venit!
  • It’s been a long time. A trecut multi timp.
Gramatica –  Scriere

De ce scriem : ”It’s been a long time.” A trecut mult timp. in loc de : ”It has been a long time.”?

It’s been” este forma scurta de prezent perfect simplu pentru It has been”.

Aboneaza-te la Clubul de Engleza!

Lasa un comentariu mai jos si spune ce ai inteles din aceasta lectie. Lasa un comentariu cu un exemplu similar. Este un exercitiu bun pentru Engleza ta. In plus, un simplu ”like”, si un comentariu ajuta acest canal sa creasca. Astfel putem face in continuare lectii gratuite de Engleza online.

Citeste si:  Verbele Auxiliare in Limba Engleza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *