Negresa din quinoa cu crema de dovleac, fara gluten, vegana
Astazi facem o reteta de negresa din quinoa fara gluten, vegana, cu crema de dovleac. Incearc-o si tu daca vrei sa te bucuri de un desert sanatos si delicios!
Poti vedea reteta video pe canalul de you tube 100 de ani, retete fara alergeni mai jos:
Pentru aceasta reteta de desert sanatos, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 250g quinoa
- 300ml apa (putem completa pana la 550g)
- 25-50g cacao (poti pune mai multa daca vrei sa aiba gust mai intens de ciocolata)
- 100g îndulcitor după preferinta ( eu am folosit zahar de cocos)
- 50g ulei (eu am folosit ulei de cocos)
- Praf de copt 1 Pliculeț sau 10g de praf de copt de casa
- Optional crema de dovleac
Cum facem reteta?
Avem nevoie de o tava de copt. Eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de 24 cm.
Spalam quinoa si o punem la hidratat impreuna cu o lngura de otet de mere sau o lingura de zeama de lamaie pentru cel putin 8 ore.
La 250 g de quinoa, trebuie sa folosim 300g de apa. Putem completa cu apa pana la 550g.
Adaugam uleiul de cocos topit, apoi zaharul de cocos.
Punem cacao si aroma dupa preferinta.
Dam totul la blender pana optinem o pasta foarte fina.
La final, adaugam si praful de copt de casa.
Turnam compozitia in tava de copt pe care am tapetat-o cu hartie.
Cum coacem!
Punem la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 30 de minute. Facem testul scobitorii. daca este inca umezita, mai dam inca 5 minute la cuptor.
Aboneaza-te la canalul de retete 100 de ani – Retete fara Alergeni!
Lasa un comentariu mai jos si spune-ne cum a iesit reteta de negresa din quinoa fara gluten ! Vrei sa afli cum sa faci si alte bunatati?
Poti propune si alte retete sanatoase pe care sa le pregatim in acest blog sau pe canalul de retete.
Nu uita sa te abonezi la canalul de you tube – 100 de ani – Retete fara alergeni – Retetele Longevitatii, daca vrei sa vezi ai alte retete de paine si dulciuri facute din ingrediente sanatoase, fara gluten sau zahar!
Ce s-a intamplat cu faina? Unde e faina (500 gr)?
Era vorba de praf de copt, 1 pliculet ( pentru 500 gr de faina). A fost o scapare. Am corectat. Multumim!