Mucenici Muntenesti de Post Mucenici Fierti

Mucenici Fierti – Mucenici Fara Gluten Muntenesti

Pentru ca foarte multe persoane sunt interesante de reteta de mucenici muntenesti de post, fara gluten, facem astazi ceva special pentru cei care nu pot sau aleg sa nu consume gluten.

Reteta de mucenici muntenesti de post, fierti

Ingrediente necesare pentru o portie:

Eu am folosit 1 masura care are 100ml.

  • 1 masura faina de orez integrala
  • 1 masura amidon de tapioca / cartof / porumb NMG ( nemodificat genetic)
  • 1 masura apa fierbinte
  • 1 praf de sare
  • 1 strop de ulei
  • aroma optional
  • sirop de artar / curmale / cocos / miere
  • nuca macinata
  • scortisoara, anason, coaja citrice

Cum facem?

Presaram cu faina de orez sau amidon masa de lucru si incepem sa intindem aluatul. Apoi, cu o forma de mucenici in forma de cifra 8, ii formam.

Nu trebuie sa-i lasam la uscat. ii vom folosi asa cum sunt, proaspeti.

Punem apa la fiert cu coaja de lamaie, un baton de scortisoara si anason. Dupa ce apa clocoteste adaugam mucenicii.

Dupa 1 minut se vor ridica la suprafata. Asta inseamna ca sunt deja fierti. Nu trebuie sa-i fierbem mai mult.

Dupa ce ii scoatem din apa clocotita ii vom pune intr-un bol cu apa rece de la frigider.

Cand scoatem mucenicii?

Dupa 20 – 30 de secunde ii scoatem si ii scurgem.

Adaugam nuca maruntita, siropul de artar, scortisoara si coaja de lamaie dupa preferinte.

Citeste si:  Mancare de fasole galbena de post

Intr-un bol vom amesteca faina integrala de orez cu amidonul de tapioca si un praf de sare.

Apoi adaugam apa clocotita si amestecam foarte bine pana cand putem sa atingem aluatul si sa incepem sa framantam.

Daca vedem ca aluatul este mai moale ii mai adaugati 1 – 2 linguri de faina sau daca este mai tare 1 – 2 linguri de apa. Trebuie sa il aduceti la o consistenta cu care sa puteti lucra..

Aluatul este foarte elastic si se poate lucra foarte bine cu el.

Adaugam un strop mic de ulei, chiar daca aluatul va deveni lipicios, dar ideea este ca atunci cand il intindem din nou spre a forma mucenicii el nu se va mai usca prea tare si va ramane elastic.

Nu uita sa te abonezi la canalul 100 de ani!

Lasa un comentariu mai jos si spune-mi cum a iesit reteta de mucenici! Nu uita sa te abonezi la canalul  de you tube 100 de ani – Retetele Longevitatii pentru a vedea si alte retete de dulciuri de post sanatoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *