Cum scapi de mirosul de pisica din casa?

Cum poti scapa de mirosul neplacut de urina de pisica din casa?

Cum poti elimina mirosul de pisica din casa? Ai un motanel sau o pisicuta si nu prea te impaci cu mirosul care vine la pachet cu aceste animalute adorabile? Este evident. Te deranjeaza mirosul de pisica si vrei sa stii cum scapi de el. Noi am aflat ce este de facut pentru a elimina mirosurile neplacute din apartament!

Ne plac pisicile dar nu si mirosul de pisica din casa

Ne plac animalutele dar niciodata nu ne-am luat unul care sa stea cu noi. De curand, ne-am luat o pisica. Nu am mai avut una pana acum. In afara de vizitele la bunici care au pisica, contactul cu pisicile a fost destul de rar. Pana acum! Daca ai pisica, stii despre ce vorbesc. Oricat de mult faci curatenie si dezinfectezi totul, parca tot nu scapi de mirosul de pisica din casa.
Pisica in casa
Au trecut cateva luni de cand ne-am ”pricopsit” cu o pisica pestrita. Este cea din poza de mai sus. Am capatat deja ceva experienta, legata de ceea ce inseamna sa ai un animalut in casa. Totul este bine si frumos in afara de zgariatul canapelei, trezirea pe timpul noptii si desigur, mirosul de pisica.
Cum scapi de mirosul de pisica
Nisip pentru litiera. Cum scapi de mirosul de pisica?

Cum scapi de mirosul de pisica din casa?

Cand intri in casa celor care au pisica sau pisici, de obicei stii. Exista un miros care tradeaza existenta acestor animalute in casa ta.

Desi, multe persoane spun ca daca ti-ai luat pisica, va incepe sa miroasa a urina de pisica acasa, nu este chiar asa. Exista solutii pentru a rezolva problema.

Poate fi eliminat mirosul de pisica?

Noi zicem ca  da, daca stii cum. Cand ai pisica, totul are miros, pana si mancarea acesteia are o ”aroma” aparte. Producatorii de hrana umeda si uscata pentru pisici sustin ca hrana lor poate diminua sau elimina, mirosul de pisica”. Nu este chiar asa.
Bun!  Sa zicem ca partea cu hrana pentru pisici o putem rezolva. Cum facem sa scapam de mirosul urinei de pisica? Multi spun ca acesta este foarte greu de eliminat. Musafirii si cei care iti calca pragul, isi dau seama ca ai pisica. Ce poti face pentru a te asigura ca nu miroase urat in casa ta?

Curata de fiecare data!

Este clar ca te-ai angajat la curatenie cu norma intreaga. Trebuie sa cureti dupa ea/el daca vrei sa nu miroasa urat in casa. Foloseste aspiratorul pentru ca este cel mai eficient. Nu folosi curatarea pe baza de aburi!
idei de decor pentru primavara
Trebuie sa speli, sa cureti si sa dezinfectezi mai atent, acum. Totusi, nu orice fel de dezinfectant este bun. Daca mirosul de clor este nociv pentru majoritatea oamenilor, atunci la fel este si pentru pisica. Nu se recomanda folosirea de produse pe baza de clor pentru a curata si dezinfecta.

Nu pune litiera in bucatarie!

Cred ca nu mai este nevoie sa explic de ce nu trebuie sa pui litiera in bucatarie, nu-i asa? Holul sau sufrageria nu sunt potrivite pentru locul unde pisica isi face nevoile. Daca spatiul te limiteaza, singurul loc unde poti amplasa litiera, ramane baia. Este ideal sa ai o baie cu aerisire buna.

Citeste si:  Cum sa slabesti fara sa renunti la micile pofte?

Apropo, de bucatarie! Tine pisica departe de bucatarie! Arata-i ca nu are voie pe masa sau pe blatul de la bucatarie! In timp, va invata ca nu are voie acolo!

Pastreaza litiera curata!

Deasemenea, nu mai este nevoie sa adaug ca trebuie sa te asiguri ca litiera este intotdeauna curata. Nu lasa bulgarasii de pipi sa ramana in litiera!

Foloseste pungi speciale in care sa-i pui! Ii poti pastra afara, pe balcon daca nu poti arunca punga, imediat.

Spala litiera saptamanal!  O poti spala cu apa si otet. Clateste-o si las-o sa se usuce!

Foloseste peleti sau un nisip pentru pisica, special!

Foloseste o lopatica speciala care separa nisipul curat, de bulgarasii de urina! Nisipul obisnuit este, de fapt, o argila la care unii producatori adauga si arome.
Silicat
Silicatul este un asternut absorbant din cristale, foarte bun. Este recomandabil sa alegi acest tip de nisip care absoarbe foarte bine.
Un alt asternut pentru pisica este nisipul facut pe baza de benitonita si zeolit, un cristal natural care elimina mirosurile in mod natural.
Peleti
Nu orice nisip este destul de bun. Se recomanda ca nisipul pentru litiera sa fie acoperit cu peleti. Acest material absoarbe mult mai bine mirosul de urina si este mult mai practic. Este mai usor de inlaturat. In principiu, nisipul unei pisici trebuie schimbat o data pe zi.
Noi suntem multumiti de peleti. Absorb foarte bine si nu mai sunt luati pe labute. Spre deosebire de nisip, peletii pot fi aruncati in wc. De obicei, cine foloseste peleti, nu se mai intoarce la nisip.

Foloseste o litiera acoperita!

Litierele obisnuite sunt simple vase de plastic pe care nu le recomandam. Am inceput cu o astfel de litiera si am fost nemultumiti de ea.

Pisica isi acopera ”treaba”, aruncand nisipul cu labutele. Cea mai mare parte din nisipul din litiera ajunge pe jos. Printre bobitele de nisip aruncate, sunt si particulele de urina. Acestea sunt imprastiate peste tot prin baie, chiar daca de multe ori nu le vezi cu ochiul liber.

Citeste si:  Cani si cesti din portelan cu bufnite
Litiera acoperita
Litiera acoperita

Am luat apoi, o litiera cu margini ridicate dar nu am vazut nici o diferenta. Pisica arunca in continuare nisipul pe jos. Avem nevoie de ceva mai bun.

Litiera acoperita iti poate rezolva problema cu nisipul aruncat, cu labutele, pe jos.

Foloseste servetele umede!

Servetele umede pentru pisica? Da! Trebuie sa stergi pisica la fund si pe labute, dupa fiecare vizita la litiera.
Asigura-te ca are labutele curate! Altfel, iti duce ”aroma” de urina si nisipul din litiera, prin toata casa.

Covoras pentru zona de mancare

Mancarea pentru pisica are un anumit miros, nu tocmai placut. Daca o mai varsa pe jos, va emana o aroma care nu o sa-ti placa.
Ai nevoie de un covoras unde poti pune vasele pentru mancare si apa. Foloseste vase pe care nu le poate rasturna!

Pat sau cos pentru pisica

Locul unde se obisnuieste pisica sa doarma e important. Ia un cos sau un pat care poate fi spalat! Oricat de curata este pisica, in timp, locul unde doarme poate emana un miros.

Difuzor de arome pentru mirosul de pisica

Difuzor de arome cu ulei esential
Difuzor de arome, umidificator cu ulei esential
Nu folosi odorizante de camera sintetice ca sa scapi de mirosul de pisica!
Mirosul sintetic al deodorantelor, parfumurilor de camera este daunator pentru toti cei din casa.
Din punctul meu de vedere, acestea nu ar trebui sa existe la vanzare. Sunt, pur si simplu, nocive pentru sanatate. Evitati-le!
Noi folosim un difuzor de arome, umidificator, cu ulei esential. Una dintre combinatiile noastre preferate include ulei esential de Patchouli, Ylang-Ylang, Lamaie verde si Ghimbir.
In alte combinatii, mai folosim: ulei de eucalipt, salvie, pin, scortisoara, tamaie si cuisoare.

Deodorant natural, facut in casa

Poti folosi un odorizant pe baza de bicarbonat de sodiu. Il poti face chiar tu, acasa.
Despre bicarbonatul de sodiu se stie ca are puterea de a elimina mirosul neplacut dintr-un spatiu.  Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 1 mana de ierburi uscate de lavanda
  • 1 lingurita de cuisoare
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu

Ce solutii poti folosi pentru a elimina mirosul de pisica?

Exista cateva recomandari foarte bune pentru a elimina mirosul de pisica din casa. Ne-am gandit sa prezentam mai jos, cateva variante utile si mai sanatoase, in acelasi timp.

Iod!

Iti recomandam sa folosesti iodul. Prepara o solutie din apa si cateva picaturi de tinctura de iod. Este o ”solutie” buna pentru a elimina mirosul de pisica.

Permanganat de potasiu

Cel mai bine functioneaza solutia slaba de permanganat de potasiu. Permanganatul de potasiu este un material cristalin sau granulat, de culoare mov închis, bronzuliu, cu luciu metalic.

Se poate folosi in tratarea apei potabile ca agent oxidant. Spala locul sau zona mirosului cu aceasta solutie si o vei observa cum mirosul va disparea.

Citeste si:  Farfurii decorative pentru o bucatarie de vis

Spirt

Foarte bine se descurca spirtul. Toata lumea are in casa alcool etilic. Spirtul este un bun neutralizator al mirosurilor. Are un miros puternic si este si un bun dezinfectant.

Otet

Multe gospodine folosesc otetul pentru a elimina morosurile neplacute. Concentratia folosita cu apa este de 1:4. Pentru a elimina mirosul si culoarea galbuie de pe pardosele si podele, de minune se descurca bicarbonatul de sodiu.

Apa oxigenata si bicarbonat de sodiu

Cred ca ai in casa apa oxigenata si bicarbonat de sodiu. Daca nu, este timpul sa iti cumperi. Ambele te pot ajuta sa rezolvi multe ”probleme casnice”. Mirosul neplacut este unul dintre ele. Daca pisica ta a facut pipi unde nu trebuie, poti folosi apa oxigenata si bicarbonat de sodiu pentru a curata.

Detergent enzimatic

Exista un tip de detegent special pe baza de enzime care consuma particulele de urina. Daca motanul tau nu este antrenat sa isi faca nevoile la litiera, poti avea surprize neplacute. Ce ai de facut? Trebuie sa cureti zona folosind un detergent pe baza de enzime.

Chiar daca tu ai curatat zona si nu mai simti mirosul de urina, pisica ta simte. Pisicile au un simt al mirosului mult mai bine dezvoltat decat al nostru. Ele simt in continuare mirosul si pot face in acea zona din nou. Detergentul enzimatic te poate ajuta sa inlaturi complet mirosul de urina.

Aspirator cu apa

Daca pisica ta a fost foarte obraznica, poti avea o mica problema. Daca ai motan, acesta iti poate rezerva unele surprize neplacute. Mirosul de urina iese foarte greu din canapea. Trebuie sa stii ca mirosul de pipi de pisica nu va disparea prea usor.
Foloseste un aspirator cu apa! Exista unele aspiratoare foarte bune care curata zona cu apa. Spala tesatura sau covorul dupa care aspira apa murdara din material.

Ai nevoie de rabdare si perseverenta

Daca esti la inceput, nu dispera! Este nevoie este sa te inarmezi cu rabdare si cu timpul, lucrurile se vor rezolva de la sine. Cred ca e mai bine acum, ca stii cum poti scapa de mirosul de pisica din casa.

Rama foto pentru pisica

Pentru cei care au animale acasa, acestea nu sunt doar simple animale. Sunt parte din familie. Le iubesc si le ingrijesc ca pe oricare dintre ceilalti membrii ai familiei.

Daca esti iubitor/iubitoare de pisici, cu siguranta, ai una acasa si o ingrijesti.

Colectia de rame foto de la Juliana, include si cateva modele, create special, pentru pisici. Iti recomandam o rama foto pentru pisicuta ta.

Rama foto pentru pisica

Un comentariu pentru “Cum scapi de mirosul de pisica din casa?

  1. Vali spune:

    1) Când ai o pisică, în casă va fi miros de URINĂ de pisică, nu miros de pisică. Acest lucru nu se va întâmpla dacă motanul este castrat sau pisica sterilizată și dacă îi cureți regulat litiera încărcată cu așternut care absoarbe mirosurile. Și noi dacă nu am trage apa la toaletă, ar mirosi urat în casă.
    2) Eu consider că litiera cu acoperiș nu este bună deoarece, pe pereții interiori ai acesteia, se depun microbi care sunt luați pe blănița pisicii.
    3) Curățarea pe bază de aburi este binevenită după ce faci curățenie. Curățarea pe bază de aburi distruge microbii, larvele de purici și elimină mirosurile degajate de bacterii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *