Miere naturala – Beneficii

Mierea Naturala – Cele mai importante beneficii ale mierii

Ce stii despre beneficiile mierii de albine? Cu toti stim ca mierea este atat un aliment cat si un remediu folosit de mii de ani in toata lumea. Este un lichid vascos, dulce, produs de albine pentru a se hrani.

Oamenii folosesc mierea de albine in alimentatie, cosmetica si medicina naturista, alternativa. Este un aliment – medicament, important pentru sanatatea oamenilor.

Mierea este unul dintre cele mai sanatoase alimente, apreciata pentru beneficiile pe care le aduce organismului. Este o sursa de energie si vitalitate. In forma sa naturala (personal, am descoperit, la recomandarile unui prieten, un producator autohton de miere curata – www.mieresabadus.ro), pura, mierea este o sursa buna de vitamine si minerale esentiale precum: calciu, fier, potasiu si complexul de vitamine B.

Sunt multe beneficii ale mierii insa noi ne-am gandit la cateva dintre ele pe care le consideram mai importante:

Iata ce poti afla in cadrul acestui articol:

  • Cum se produce mierea?
  • Cum poti recunoaste mierea de albine naturala?
  • Afla mai mult despre beneficiile mierii in alimentatie, cosmetica si medicina naturista!

Cum este produsa mierea de albine?

Mierea este produsa printr-un proces complex, care include colectarea polenului si a manei de la flori si arbori.

In functie de provenienta, mierea de albine poate fi florala, poliflora sau miere de mana. Aceasta din urma este denumita si miere de padure.

Albinele aduna seva de pe frunzele unor arbori precum pinul, molidul sau stejarul. Este mai inchisa la culoare decat mierea de flori. Apropo, nu exista miere de mana pura 100%. Contine, de obicei, si miere de flori de salcam sau tei.

In functie de florile din care albinele au adunat nectar, avem: miere poliflora, miere de salcam, miere de tei, miere de rapita, miere de floarea soarelui, miere de manuka etc.

Beneficiile mierii de albine energizant natural

Cum poti deosebi mierea naturala de cea sintetica?

Mierea 100% naturala cristalizeaza. Daca mierea este zaharisita inseamna ca este naturala. Cel mai repede cristalizeaza mierea naturala de rapita. Se zahariseste in doar cateva zile de la extractie. Cel mai greu cristalizeaza mierea de salcam si cea de mana.

In cazul mierii de salcam sau de tei, putem sa ne dam seama ca este naturala daca se misca lent si nu curge ca siropul. Daca intorci borcanul se formeaza o bula de aer care nu se sparge in alte bule mai mici.

Daca este pura, mierea se dizolva mai greu in apa fata de cea care contine diverse adaosuri. Pretul mierii poate fi un test. Un pret mic poate fi semnul ca avem de a face cu miere contrafacuta.

1. Energizant natural

Beneficiile mierii de albine trec dincolo de gustul sau placut. Mierea este o sursa naturala de carbohidrati. Probabil, stii ca acestia sunt sursa de energie si forta din organism.

Citeste si:  Deodorant Natural Facut In Casa

Carbohidratii din mierea de albine ofera energie eficienta si rapida. Fructoza se absoarbe lent, asigurand energie corpului in timpul zilei. Astfel, ea reduce durerea dupa efortul fizic. Dasemenea, reduce oboseala muschilor la sportivi.

Zaharurile naturale joaca un rol important in prevenirea oboselii, in timpul antrenamentelor si exercitiului fizic.

Mierea pastreaza constant, nivelul zaharului din sange, spre deosebire de alte tipuri de zahar.

Beneficiile mierii pentru cei care depun efort fizic

Depui efort fizic la serviciu sau faci sport? Data viitoare cand mergi la sala, ia o lingura de miere pentru mai multa rezistenta fizica! Vei observa ca performantele vor creste iar perioadele de refacere vor fi mai scurte.

Pe langa legume, fructe si cereale, mierea trebuie sa faca parte din alimentatia zilnica a sportivilor.

Vrei forta si rezistenta la efort? Ai nevoie de un ”cocktail” de vitamine si minerale, facut din miere de albine, polen, laptisor de matca si propolis.

Pentru a va bucura de beneficiile mierii este important sa va asigurati ca aceasta este naturala 100%.

Beneficiile mierii de albine energizant natural

Energizant din miere (produs de Stupina Săbăduș), polen crud si propolis 100% natural

O combinatie bine facuta de miere cu polen inseamna o adevarata ”explozie” de  energie. Polenul contine aminoacizi, enzime si vitamine. Toate sunt importante pentru intretinerea si refacerea masei musculare.

Alte bauturi energizante, recomandate, care contin miere:

  • Limonada cu miere
  • Socata cu miere
  • Miere cu lamaie si ghimbir
  • Miere cu catina
  • Miere cu scortisoara
  • Lapte vegetal cu miere si turmeric

Reteta pentru letargie

Daca te simti letargic si fara putere, dimineata, incearca mierea! Lasa cafeaua si alte bauturi energizante care au efecte secundare! Ia o lingura de miere naturala!

O poti intinde pe o felie de paine la micul dejun sau iti poti indulci ceaiul cu ea. Nu mai pune cuburi de zahar alb in ceai!

Miere pentru masca hidratanta cu avocado.

2. Beneficiile mierii de albine pentru copii

Mierea este foarte buna si pentru copii. Ei au nevoie de energie la scoala, la joaca.

Le poti pregati o bautura sau un ”shake” cu miere, lapte vegetal si banane. Este delicios si le ofera mai multa energie pentru restul zilei.

Beneficiile mierii de albine

Miere este buna pentru un somnul copiilor

Daca le dai cate o lingura de miere inainte de culcare, copiii vor dormi mai bine si vor avea un somn mai odihnitor.

Copiii nu inteleg foarte bine aspectele legate de sanatate. Totusi, stiu ca le va placea gustul placut al mierii. Faceti un obicei din asta! Veti vedea efectele pozitive pe termen lung.

3. Beneficiile mierii de albine pentru sitemul imunitar

Printe multele beneficii ale mierii pentru organism, cel mai important este legat de sustinerea sitemului imunitar. Proprietatile sale antibacteriale si antioxidante imbunatatesc sistemul imunitar.

Un sistem imunitar puternic lupta cu succes impotriva virusurilor si a infectiilor. Astfel, poti preveni bolile din sezonul rece care afecteaza o mare parte din populatie, mai ales batranii si copiii.

Citeste si:  Ce inseamna un cadou daruit “din suflet”
Raceala si gripa, remediu, beneficiile mierii de albine

Tonic cu miere si lamaie

Iti recomand sa iti incepi ziua cu un tonic pe baza de miere si lamaie. Amesteca o lingura de miere cu sucul de la o jumatate de lamaie, intr-o cana de apa calduta sau la temperatura camerei! Eu beau acest tonic in fiecare dimineata!

4. Energizant pentru creier

Studiile arata ca mierea poseda proprietati naturale antioxidante care pot preveni dementa si declinul cognitiv. Pentru ca imbunatateste circulatia sanguina in zona creierului, mierea este recomandata si pentru batrani.

5. Beneficiile mierii de albine pentru arsuri si taieturi

Mierea este un aliment si un medicament in acleasi timp, folosit de mii de ani. Oamenii au observat calitatile sale si au folosit-o ca remediu pentru multe afectiuni.

Ajuta in afectiuni cauzate de ciuperci, artrita si mai ales, rani produse de taieturi si arsuri. Mierea de albine are proprietati antiseptice si impiedica formarea si dezvoltarea bacteriilor. Poate curata ranile si poate lupta impotriva infectiilor.

Se poate folosi ca remediu de prim ajutor, in cazul ranilor. Functioneaza ca agent antinflamator. Reduce inflamarea si durerea. Poate reduce riscul cicatricilor in cazul ranilor.

Beneficiile mierii de albine, miere Manuka

Mierea de Manuka este cea mai buna in combaterea bacteriilor si tratarea ranilor. Datorita proprietatilor sale antibacteriene, ea este folosita ca tratament pentru mai ales, pentru Helicobacter Pylori.

6. Beneficiile mierii de albine pentru mahmureala

Nu este bine sa bei mult alcool dar daca ai gresit, exista remedii pentru mahmureala. Mierea de albine este unul dintre ele. Ea contine un amestec de zaharuri naturale care maresc viteza de oxidare a alcoolului. Sustine ficatul in activitatea sa de curatare si filtrare a alcolului.

Reteta pentru mahmureala

Pune 15ml de miere lichida in 80ml de suc de portocale si 70ml de iaurt natural, fara zahar! Pune-le in blender si ai remediul potrivit pentru mahmureala!

remediu natural pentru raceala si gripa ceai de ghimbir cu turmeric

Consuma ceai de ghimbir cu lamaie, indulcit cu miere!

Ceaiul de  turmeric cu miere si lamaie este, deasemenea, o bautura excelenta.

7. Beneficiile mierii de albine pentru dureri in gat

Ai probleme cu durerile in gat? Te-ai gandit ca mierea de albine este buna pentru a trata durerile in gat? Multumita proprietatilor antibacteriene, mierea alina durerea si distruge bacteriile care produc infectii. Vrei sa scapi de raceala? Ia niste miere cu lamaie!

Reteta pentru dureri in gat.

Ai nevoie de un amestec de miere cu suc de lamaie si putina sare. Poti face gargara cu acest amestec special.

Cana de cafea cadouri de valentine's day

Gargara cu miere, suc de lamaie si sare, remediu pentru dureri in gat

Beneficiile mierii in medicina naturista

Prin bacteriile bune pe care le contine, mierea contribuie la sanatatea sistemului digestiv. Probioticele din mierea de albine ajuta la echilibrarea florei intestinale. Ajuta astfel la mentinerea unui bun tranzit intestinal.

Mierea are un continut ridicat de antioxidanti, elemente care contribuie la prevenirea bolilor. Polifenolii, care sunt antioxidanti puternici, se gasesc in diverse concentratii, in mierea naturala pura.

Citeste si:  Alege un deodorant de corp sanatos!

Tratament cu miere si propolis

Propolisul este un antibiotic natural. Ai nevoie de combinatii de miere cu propolis pentru a te vindeca rapid. Poti folosi tinctura de propolis luata cu miere sau paine.

Mierea de Manuka este cea mai buna si aici datorita proprietatilor sale puternic antibacteriene. Cantaretii si cei care isi folosesc foarte mult vocea in profesiile lor cunosc acest remediu eficient.

8. Buna pentru somn

Ai probleme cu somnul? Nu poti dormi bine noaptea? Sunt mai multe cauze care te pot tine treaz noapte.

Asigura-te ca stii cauza si o tratezi cum trebuie! Daca nu sunt alte probleme medicale mai serioase, poti alege unele remedii naturiste.

Poti folosi mierea pentru un somn mai bun. O poti consuma ca atare sau o poti pune intr-un ceai de tei.

5 sfaturi pentru a dormi mai bine

Reteta pentru somn mai bun

Intr-un pahar de lapte vegetal caldut, pune o lingurita de miere si amesteca pana la dizolvare! Aceasta bautura, consumata inainte de culcare, poate calma si induce un somn mai odihnitor.

Ceai de musetel indulcit cu miere de tei sau de salcam

Deasemenea, un ceai de tei sau ceai de musetel, indulcit cu o lingurita de miere de tei, te poate ajuta pentru a dormi mai bine, noaptea.

Beneficiile florilor de iasomie ceai

Gaseste cauzele insomniei!

Daca nu dormi bine noaptea, trebuie sa te asiguri ca stii care este cauza. Nu dormi in timpul zilei daca ai insomnii! Trateaza stresul care poate fi si el cauza insomniei! Nu manca mai tarziu de orele 20 daca stii ca ai probleme cu somnul!

Beneficiile mierii de albine in cosmetica

Mierea de albine este utilizata masti si creme. Datorita proprietatilor sale antibacteriene, mierea poate ameliora acneea.

Se foloseste in masti pentru curatarea tenului. Hidrateaza si are efect emolient.

Poate intra in compozitia unor masti naturale cu avocado sau alte ingrediente sanatoase.

Ingrediente pentru masca hidratanta cu avocado. masca pentru ten

Contraindicatii

Desi este un produs natural, asta nu inseamna ca mierea poate fi consumata in exces. Moderatia este secretul si cand vine vorba de alimente sanatoase.

Mierea nu este indicata celor care sufera de anumite boli digestive precum: gastrita, ulcerul gastric, ulcerul duodenal etc. Deasemenea, consumul de miere poate fi periculos pentru cei cu alergie la polen.

Nu consumati mai mult de 3-4 linguri de miere pe zi!
Nu puneti miere in lichide fierbinti! Temperatura trebuie sa fie mai mica de 42 de grade, pentru a ne asigura ca mierea isi pastreaza vitaminele si proprietatile sale.

Disclaimer!

Atentie! Consuma miere cu moderatie! Pentru a te bucura de beneficiile mierii de albine, alege un stil de viata sanatos! Aceste recomandari nu tin locul sfaturilor medicului specialist! Adreseaza-te medicului pentru problemele de santatate serioase si nu lua medicamente si remedii dupa ureche!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *