De ce medicii nu recomanda regimul vegan?

Foarte putini doctori recomanda regimul vegan?

De ce medicii nu recomanda regimul vegan pacientilor lor, mai ales cand acestia s-au imbolnavit in urma consmului de carne? Desi exista exceptii, medicii nu recomanda stilul de viata bazat pe consumul de legume si fructe. Ei recomanda aproape intotdeauna consumul de proteine de origine animala sustinand ca fara carne, lactate si oua, exista riscul de anemie.

De ce medicii nu recomanda sa fii vegan?

Dinti frumosi alimente sanatoase, De ce  medicii nu recomanda regimul vegetarian

Este adevarat ca poti ajunge sa ai anemie daca nu consumi alimente bogate in minerale si vitamine. Este insa, acesta un motiv sa sustii consumul de produse de origine animala?

Exista riscul unei anemii in cazul persoanelor vegane?

Pentru a evita riscul unei anemii, o persoana care hotaraste sa nu mai consume carne, trebuie sa se asigure ca introduce acele alimente de origine vegetala care vor aduce aportul necesar de nutrienti. Aici ne referim in primul rand la vitamine si minerale si in al doilea rand la proteine.

De unde iti iei proteinele daca esti vegan?

Aceasta este intrebarea pe care o aud toti veganii mai devreme sau mai tarziu. In ceeace priveste lipsa proteinelor in cazul consumului de fructe si legume, avem de a face cu o dezinformare.

Nu exista o problema in sine legata de provenienta proteinelor. Nu exista o lipsa de proteine din cauza lipsei carnii din alimentatie. Avem proteine de calitate atat in alimentele de origine animala cat si in cele de origine vegetala.

Si persoanele omnivore pot avea probleme legate de absorbtia nutrientilor

Orice doctor ar trebui sa poata sa-si dea seama ca nu exista anemie in cazul unui stil de viata vegan sau vegetarian echilibrat. Dimpotriva, sunt multe persoane care consuma carne si au anemie descoperita la analizele medicale.

Citeste si:  Cadouri pentru cuplu la prima aniversare

Studiile arata alimentatia strict vegetariana asigura necesarul de proteine, fara efectele adverse pe care le prezinta consumul de proteine animale. In plus, s-a dovedit ca avem nevoie de o cantitate mai mica de proteine decat se credea in trecut.

Chiar si asa, sportivii si oricine doreste sa consume o cantitate mai mare de proteine zilnic, o poate face introducand in meniul zilnic alimente de origine vegetala. Poti gasi cantitati importante de proteine in mazare, fasole, linte, chia, seminte de in, ovaz, spiruina, ciuperci si alte produse vegetale, bogate in proteine.  Mazarea, fasolea, nautul, lintea, brocoli, ovazul si cerealele contin proteine de buna calitate. Acestea nu prezinta riscurile si efectele secundare care vin la pachet cu proteinele din carne, lapte, si oua.

De ce medicii nu recomanda regimul vegan?

Nutritia nu este studiata in facultatile de medicina. Desi s-a demonstrat ca orice medicament are efecte secundare, doctorii le prescriu in continuare. Ei trateaza efectele bolii nu cauza. Se concentreaza pe o boala sau o afectiune a unuia sau mai multe organe afectate, fara a trata cauza si corpul in intregime.

Daca mergi la medic cu probleme de hipertensiune, acesta iti va prescrie medicamente pentru reducerea tensiunii arteriale pe care probabil le vei lua toata viata. Rezolvarea problemei sta insa, in schimbarea stilului de viata gresit. Aici ne referim in primul rand, la alimentatia care include carne si grasimi animale.

Citeste si:  Saorma vegana cu ciuperci

Oamenii sanatosi nu fac coada la farmacie

Industria farmaceutica este una dintre cele mai profitabile industrii din lume. Daca oamenii ar adopta un stil de viata sanatos, nu s-ar mai imbolnavi si nu ar mai cumpara medicamente. Sunt medici care rasplatiti financiar de cate companiile farmaceutice pentru a recomanda anumite medicamente, pacientilor lor.

Ce nu inteleg oamenii este ca atunci cand merg la piata sau la tara pentru legume si fructe, ei isi procura adevarate ”medicamente”.  ”Fie  ca hrana sa-ti fie medicament si medicamentul sa-ti fie hrana!” spunea Hipocrate

De ce medicii nu recomanda regimul vegan? Un pacient vindecat inseamna un client pierdut.

Pentru ca ar pierde o sursa sigura de venit. Fiecare pacient inseamna bani care le intra in buzunare. Toti cei care isi umplu carucioarele la supermarket cu produse de origine animala sunt de obicei aceiasi care fac cozi la spitale si cabinete medicale.

Atat industria produselor alimentare de origine animala cat si industria farmaceutica reactioneaza prin articole sau stiri false legate de consumul vegan sau raw vegan. Exista chiar asa zisi specialisti, platiti care sustin ca produsele animale sunt sanatoase. Ei ii sperie pe aceia care doresc sa inceapa un regim limentar vegetarian cu afirmatii gresite legate de lipsa proteinelor sau a vitaminei B12.

Obiceiurile si traditiile sunt adanc imprimate in subconstientul oamenilor

Totusi nu aceste industrii sunt cea mai mare piedica in adoptarea unui regim alimentar vegan sau vegetarian ci cultura insasi. Oamenii au mostenit  obiceiurile alimetare din familie si conceptiile gresite se perpetueaza de la o generatie la alta. Desi atatia oameni ajung in spitale, gustul invatat este mai puternic. Este adevarat ca nu au inca o alternativa. Produsele animale sunt mai ieftine decat variantele sanatoase. Programele guvernamentale ofera subventii care sustin fermele de animale si industria carnii.

Citeste si:  Joc de sah pentru pasionati

Bolile sunt rezultatul unui stil de viata gresit

Bolile apar ca urmare a unui dezechilibru cauzat de un stil de viata gresit bazat pe consumul zilnic de produse animale, alcool, zahar, grasimi saturate si alimente care contin pesticide si conservanti. Radicalii liberi ca apar ca urmare a oxidarii, poluarii, stresului deterioreaza si mai mult un organism deja afectat din cauza unei alimentatii gesite.

De cele mai multe ori, este nevoie de o perioada mai lunga de timp pentru ca o boala sa se instaleze. Din fericire, este nevoie de o perioada mai scurta de timp, de saptamani sau luni, pentru a vedea schimbari, ameliorare si chiar vindecare.

Dieta vegana poate sa vindece bolile daca noul stil alimentar este dublat si de o gandire sanatoasa. Adoptarea regimului vegan sau vegetarian este primul pas in directia cea buna.

De ce medicii nu recomanda regimul vegan?

Pentru ca ei insisi consuma carne si produse de origine animala. Totusi exista si exceptii. Incet incet, si doctorii vor constientiza importanta adoptarii alimentatiei vegane.

Iata cateva nume de doctori celebri care sustin alimentatia vegana: Dr. Oz, Dr. Michael Greger, Dr. Neal Barnard, Dr. Hiromi Shynia (Enzima Miracol), Dr. Collin Cambel ( Studiul China) si altii.

Avem nevoie de o noua cultura alimentara. Oamenii trebuie sa devina constienti ca industria produselor animaliere produce poluare si cauzeaza boli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

32981 32993