Martisor cadou traditional romanesc

Luna Martie este considerata vestitoarea primaverii, iar sarbatoarea martisorului poarta numele zeului Marte, ocrotitor al campului si al turmelor, care personifica renasterea naturii dupa iarna lunga si grea. De aceea, aceasta este o sarbatoare pagana, mostenita de la stramosii nostri romani, dar care s-a pastrat in timp si care este prezenta numai in Romania si o anumita regiune a Bulgariei, moment in care femeile primesc un martisor cadou.

martisor-Simbolul primaverii.
Traditia romaneasca spune ca la inceputul lunii Martie trebuie sa oferim un martisor cadou, legat cu ata rosie si alba care sa alunge duhurile rele, simbol al dragostei si al curateniei.

potcoava norocoasa martisor cadou
Atunci cand doriti sa oferiti un martisor cadou de 1 Martie, puteti alege un obiect mic, un accesoriu, bijuterii sau chiar obiecte de decor pentru casa. De asemenea, in ultimii ani, martisorul traditional a fost inlocuit cu diverse cadouri utile si practice, in functie de preferintele persoanei careia i se ofera.

Brosa martisor in forma de trifoi cu cristal Swarovski cadouri de Martisor
Daca doriti sa pastrati traditiile autentice romanesti, o idee de martisor cadou este clasicul cosar, simbol al norocului si puterii de munca. De asemenea, potcoava este un model de martisor care simbolizeaza norocul si va proteja persoana careia i-l veti oferi. Trifoiul cu patru foi este, de asemenea, unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale norocului si prosperitatii si puteti sa oferiti cu incredere un astfel de martisor cadou.

Simbolul primaverii.martisor cadou
Un obiect de decor foarte apreciat in randul romanilor este „Sporul casei”, sticluta sau borcan umplut cu seminte, porumb, grau si alte roade ale pamantului, care aduce belsug si bunastare casei in care va fi pastrat si pe care il puteti oferi ca martisor cadou.

Simbolul primaverii martisor cadou traditional
Daca obiectele traditionale romanesti nu sunt pe gustul dumneavoastra, puteti opta pentru bijuterii si casete de bijuterii, parfumuri, cesti de cafea, ceasuri sau alte obiecte decorative care pot fi idei minunate de martisor cadou.martisor cadou cosulet cu floriCosulet decorat cu cristale Swarovski, perfect pentru un cadou de martisor

Martisorul trebuie purtat intreaga luna Martie, apoi odata incheiata sarbatoarea, snurul martisorului va fi legat de ramura unui pom fructifer, iar atunci cand faceti acest lucru va puteti pune o dorinta, care se spune ca va fi indeplinita atunci cand vor cadea toate florile din copac.
De 1 Martie puteti oferi si un simplu buchet de ghiocei, simbol al primaverii alaturi de un martisor cadou, pentru femeile pe care le apreciati cel mai mult.

Glob cu cristale Swarovski cadouri de Martisor

Glob cu cristale Swarovski

pun cu cristale swarovski martisor cadou de 1 martie

Paun cu cristale Swarovski martisor cadou de 1 Martie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *