Martisor cadou traditional romanesc

Martisorul este un cadou traditional romanesc

Iti recomandam un martisor cadou traditional romanesc cu ocazia venirii primaverii.

Luna Martie este considerata vestitoarea primaverii.  Sarbatoarea Martisorului poarta numele zeului Marte, ocrotitor al campului si al turmelor. Acesta personifica renasterea naturii dupa iarna lunga si grea.

Originea Martisorului

De aceea, aceasta este o sarbatoare pagana, mostenita de la stramosii nostri romani, dar care s-a pastrat in timp si care este prezenta numai in Romania si o anumita regiune a Bulgariei, moment in care femeile primesc un martisor cadou.

Traditia romaneasca spune ca la inceputul lunii Martie trebuie sa oferim un martisor cadou, legat cu ata rosie si alba care sa alunge duhurile rele, simbol al dragostei si al curateniei.

martisor-Simbolul primaverii.

Ce martisoare poti oferi de 1 Martie?

Atunci cand doriti sa oferiti un martisor cadou de 1 Martie, puteti alege un obiect mic, un accesoriu, bijuterii sau chiar obiecte de decor pentru casa.

De asemenea, in ultimii ani, martisorul traditional a fost inlocuit cu diverse cadouri utile si practice, in functie de preferintele persoanei careia i se ofera.

Daca doriti sa pastrati traditiile autentice romanesti, o idee de martisor cadou este clasicul cosar, simbol al norocului si puterii de munca.

Desigur, potcoava norocoasa, talisman de protectie, este un model de martisor care simbolizeaza norocul si va proteja persoana careia i-l veti oferi.

Citeste si:  Cadouri de Secret Santa

Trifoi cu patru foi, Martisor cadou traditional

Trifoiul cu patru foi este, de asemenea, unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale norocului si prosperitatii si puteti sa oferiti cu incredere un astfel de martisor cadou.

idei de cadouri de martisor

Sporul casei, Martisor cadou traditional

Un obiect de decor foarte apreciat in randul romanilor este „Sporul casei”, sticluta sau borcan umplut cu seminte, porumb, grau si alte roade ale pamantului, care aduce belsug si bunastare casei in care va fi pastrat si pe care il puteti oferi ca martisor cadou.

Daca obiectele traditionale romanesti nu sunt pe gustul dumneavoastra, puteti opta pentru bijuterii si casete de bijuterii.

Deasemenea, puteti alege parfumuri, o cana de portelan cu flori, un set de doaua cesti de cafea sau chiar un ceainic Tea for One.  Alte idei de cadouri pot include ceasuri sau alte obiecte decorative.

Floare in ghiveci – Sporul casei

Un buchet de flori sau un aranjament floral este o idee inspirata cu ocazia Martisorului.

Cand se poarta Martisorul?

Martisorul trebuie purtat intreaga luna Martie. Apoi odata incheiata sarbatoarea, snurul martisorului va fi legat de ramura unui pom fructifer.

Atunci cand faceti acest lucru va puteti pune o dorinta, care se spune ca va fi indeplinita atunci cand vor cadea toate florile din copac.

Buchet de ghiocei, Martisor cadou traditional

De 1 Martie puteti oferi si un simplu buchet de ghiocei, simbol al primaverii alaturi de un martisor cadou, pentru femeile pe care le apreciati cel mai mult.

Citeste si:  Daruieste o potcoava pentru miri!

Nu este obligatoriu sa alegeti doar ghiocei. Aproape orice floare se califica cu aceasta ocazie.

Poti alege ghiocei pentru  semnificatia pe care acestia o poarta la inceputul primaverii.

Simbolul primaverii.

Unde gasesc cadouri de martisor sau martisoare?

Viziteaza magazinul online eJuliana, la sectiunea Femei – cadouri de martisor pentru a alege dintre recomandarile noastre pentru aceasta ocazie importanta!

Pentru confirmarea stocului in magazin, precum si pentru comenzi telefonice, nu ezita sa ne suni la numarul afisat; 0785232325

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *